زندگی مشترک در کنار فردی که دوستش داریم، برای همه زن و شوهرها دلپذیر و شیرین است. اما گاهی در مسیر زندگی مشکلاتی پیش می آید که می تواند شیرینی زندگی شما را تلخ کند. بدبینی به همسر یکی از مواردی است که می تواند پایه های زندگی مشترک را سست کند. در این مطلب قصد داریم به بررسی این موضوع و روش های درمان آن بپردازیم.

علل مختلفی برای ایجاد بدبینی به همسر وجود دارد:

1- اعتماد به نفس کم خود فرد و علاقه شدید و احساس وابستگی به همسر یکی از علل می باشد. فرد به دلیل اعتماد به نفس پایین <Low self confidence>که گاهی ناشی از افسردگی می باشد خود را لایق همسرش نمی داند و از طرفی ترس از دست دادن همسر هم وجود دارد .این ترس در شخصیتهای وابسته بیشتر دیده میشود .این شرایط باعث بروز بدبینی و ازار خود فرد و همسرش می شود.

2- علت بعدی میتواند شخصیت بدبین یا پارانویید باشد .این افراد نسبت به همه احساس بدبینی دارد و اغلب بااین جمله که جامعه بد است رفتار خود را توجیه می کنند .دربعضی موارد کار به هذیان حسادت می رسد یعنی فرد معتقد است که همسرش به او خیانت می کند و دلایل مختلفی هم ذکر می کند .بسیاری از دلایل این افراد با تجسس کاراگاهی و پلیسی انها در رفتار همسرشان پیدا شده است.حتی اعمال خشونت با همسر هم بعید نیست و در مواردی برخوردهای شدید با فردی که به او مضنون هستند هم پیش می اید.

3- در کسانی که سابقه خیانت به همسرشان را دارند یا روابط جنسی متعددی قبل از ازدواج داشته اند یا در ازدواجهای قبلی همسرشان به انها خیانت کرده است نیز این بدبینی ممکن است دیده شود چون این افرادقبول نمی کنند که همه این طور نیستند.

4- اختلالاتی مثل بیماری اسکیزوفرنی و اختلال دوقطبی و افسردگی یا وسواس شدید هم میتواند منشا ایجاد بدبینی باشد البته در این موارد سایر علایم بیماری واضحتر از بدبینی وجود دارد.

5- مشکلات جنسی مثل ناتوانی جنسی زودانزالی و … هم میتوتند باعث بدبینی به همسر شود.

6- مشکل شایع جامعه امروز ما یعنی اعتیاد به شبکه های اجتماعی و موبایل و اعتیاد به پورنوگرافی از علل مهم این مشکل است.

راه حل این مشکل چیست؟

اول از هر چیز متخصص روانپزشک هم زن و هم شوهر را باید بررسی کند . در مواردی که افسردگی یا اضطراب یا اختلافات زناشویی باعث این علایم شده باشد با درمان انها چه با دارو و یا با مشاوره و رواندرمانی مشکل حل میشود .مشکلات جنسی باید درمان شود و اعتیاد به موبایل هم باید درمان شود.

اما نکته مهم که باید مد نظر باشد اهمیت درمان دارویی طولانی مدت در مورد افرادی است که مبتلا به هذیان حسادت هستند که تشخیص ان با روانپزشک است .بدیهی است که درمانهای غیر دارویی و مشاوره در این موارد کمکی نمی کند .پس قبل از هر چیز بررسی توسط متخصص را فراموش نکنید.بیماریهای مهمی مثل اسکیزوفرنی ,وسواس و … نیز نیاز به درمان جدی با دارو دارد.

برای جمع بندی:

قبل از ازدواج مشاوره و بررسی دقیق را فراموش نکنید .و بعد از ازدواج به جای دعوا و برخوردهای بی سرانجام یا تصمیم عجولانه برای طلاق به متخصص مراجعه کنید و درمانها و راه حلهای اصولی و علمی را دریافت کنید.

 

منبع: شفا آنلاین