به گزارش دکتر سلام، از داروهای کورتون دار جهت درمان آلرژی استفاده نکنید.
رئیس انجمن آسم و آلرژی همچنین تاکید کرد:«برای درمان آلرژی هرگز نباید داروهای کورتن دار را تجویز کرد ، چرا که مصرف این گونه داروها با توجه به اینکه درمان مناسبی هم نیست ، در سنین بالاتر احتمال ابتلا به پوکی استخوان را به خصوص در میان زنان افزایش میدهد. برای درمان حتما به پزشک مراجعه کرده و از داروهای مخصوص به درمان این امر استفاده کنید.»
به گزارش خبرنگار «دکتر سلام»، یکی از عوامل اصلی سیستم ایمنی بدن مقابله با عوامل مهاجم مثل ویروس ها و میکروبها میباشد.آلرژی واکنش بیش از حد یا نامناسب سیستم ایمنی بدن نسبت به مواد بی ضرر موجود در محیط زندگی مثل مواد غذایی یا گرده گیاهان میباشد.برای مثال گرده گیاهان میتواند سیستم ایمنی شخص آلرژیک را طوری تحریک کند که گویی با یک خطر جدی روبروست.
هنگامیکه سیستم ایمنی فرد آلرژیک در معرض یک ماده حساسیت زا قرار میگیرد بدن برای مبارزه با ماده مذکور شروع به تولید نوع خاصی پادتن میکند که lgE نام دارد.پادتن ها به نوعی سلول خونی به نام ماست سل متصل شده و ماست سل ها مواد شیمیایی مختلفی از جمله هیستامین آزاد میکند که عامل اصلی بروز بسیاری از علائم آلرژیست.
مواد حساسیت زا به موادی گفته میشود که قادر به تحریک سیستم ایمنی بدن در تولید پادتن میباشند.حدود 20 تا 30 درصد جمعیت دنیا به نوعی آلرژی مبتلا هستند که حتی گاهی این واکنشات الرژیک شدید و کشنده و همراه با علائمی نظیر کاهش فار خون و شوک میباشد.
برای دریافت اطلاعات بیشتر و همچنین روشهای پیشگیری آلرژی با «دکتر مصطفی معین» رئیس انجمن آسم و آلرژی ایران به گفتگو نشستیم .
وی گفت:«نقش تغییرات آب و هوایی را که به علت توسعه نامتوازن در کشورهای صنعتی و برخی کشورهی در حال توسعه منجر به آسیب های زیست محیطی شده و خواهد شد.تاثیر این موارد را در افزایش شیوع آسم و آلرژی و بیماریهای مزمن تنفسی نباید نادیده گرفت.»
دکتر معنی ادامه داد:«با تجمع گازهای گلخانه ای در جو و گرم شدن تدریجی زمین دانشمندان پیش بینی میکنند که درآینده غلظت اوزون در سطح زمین بالاتر میرود،فصول و دوره های گرد افشانی طولانی ترمیشود و افزایش رطوبت و کاهش سطح بهداشت منجر به تکثیر قارچها و هیره ها و شیوع بیشتر آسم و الرژی و عفونت های تنفسی خواهد شد.همانطور که میبینید شروع آلرژی های فصلی از اواسط فروردین به ماههای بهمن و اسفند کشیده شده است.»
وی همچنین راه هایی برای پیشگیری و معالجه آسم به شرح زیر توصیه کرد :
1. استفاده از شیر مادر برای نوزادان
2. حداقل هفته ای 3 بار با جاروی برقی اتاق خواب خود را تمیز و گردگیری کنید و دمای اتاق را در حدود 22 درجه تنظیم کنید.
3. بهتر است به جای فرش و موکت در اتاق خواب از سرامیک ، پارکت و یا گلیم های نازک استفاده کنید.
4. از خوابیدن روی زمین ، مبل و یا کاناپه خودداری کنید.
5. از دستگاه بخور فقط برای سه روز اول سرماخورگی استفاده کنید.
6. از پر و پشم در بالش و تشک و لحاف استفاده نکنید.
7. از پرورش گل و گیاه در داخل اتاق خودداری کنید
8. از نگهدای حیوانات اهلی خونگرم مثل پرندگان ، گربه ،سگ ،خرگوش و….در محیط خانه بپرهیزید.
9. حشراتی مانند سوسک و پشه و زنبور که ایجاد حساسیت میکنند باید دفع شوند.
10. در هوای طوفانی کمتر از اتاق خارج شوید و خود را کمتر در معرض باد قرار دهید.
11. در هوای باز ورزش نکنید.
12. از تماس با عطر و ادکلن و بوهای تند شیمیایی مانند انواع شوینده ها رنگ نفت و بنزین و بوی سرخ کردنی جلوگیری کنید.
13. از قرار گرفتن در معرض دود سیگار،اسپند و دود آتش بپرهیزید.