دانشمندان موفق به ساخت رباتهای کوچکی شدند که میتوانند در محیط اسیدی شنا کنند و داروها را به طور مستقیم به زخم معده برسانند.
به گزارش گروه علم و فناوری آنا به نقل از ScienceAlert، محققان ناوگانی از رباتهای میکروموتور، که هر یک به اندازه نیمی از پهنای یک تار موی انسان است، را به کار گرفتند تا زخم معده یک موش را درمان کنند. این اولین بار است که از چنین رباتهایی برای آزمایش روی موجودات زنده استفاده شده است.
داروهای آنتیبیوتیک معمولی که به صورت خوارکی مصرف میشوند، در اسید معده تجزیه میشوند و موجب تهوع و استفراغ میشوند اما این رباتهای مینیاتوری ثابت کردند که توانایی مقاومت در شرایط محیطی معده را دارند و میتوانند راه خود به سمت عفونتهای باکتریایی را پیدا کنند.
نتایج مطالعات تیم تحقیقاتی دانشگاه سندیگو نشان میدهد که پنج روز درمان با آنتیبیوتیکهای میکروموتوری تاثیرگذارتر از استفاده مداوم از داروهای شیمیایی است. مرحله بعدی آزمایش این روش روی انسان است.
برتا استبان، یکی محققان، در این باره گفت: «روش میکروموتورها، درمان یک مرحلهای است که شامل ترکیبی از خنثیسازی اسید و فعالیتهای درمانی میشود».
یکی از هوشمندترین بخشهای این رویکرد این است که منبع انرژی این رباتهای کوچک اسید معده است. هستههای منیزیمی آنها به اسید واکنش نشان میدهند و حبابهای هیدروژنی تولید میکنند که میکروموتورها را به سمت هدف هدایت میکنند.
این رباتهای مینیاتوری با مواد دیگر پوشانده شدهاند تا در محیط اسیدی معده محافظت شوند و قادرند به دیواره معده بچسبند.
نه تنها این واکنش شیمیایی انرژی مورد نیاز میکروموتورها را تامین میکند بلکه اسیدی بودن معده را نیز کاهش میدهد. لایه آنتیبیوتیکی قرار گرفته شده روی این میکروبات به کاهش سطح اسیدی معده حساس است. در نتیجه وقتی سطح اسیدی کاهش مییابد، لایه آنتیبیوتیکی رها میشود.
سطح pH معده پس از 24 ساعت به حالت اولیه خود بازمیگردد و میکروموتورهای زیستتخریبپذیر بدون هیچ مشکلی هضم میشوند.
منبع/آنا