دکتر داوود کردستانی اظهار کرد: شایعترین علائم این بیماری، تأخیر در تکلم کودک است. تأخیر در زمان صحبت کردن و گفتارهای تکراری و پشت سر هم از دیگر علائم رایج این بیماری است. ناتوانی در برقراری ارتباط با همسالان و عدم انجام کارهای خودانگیخته از دیگر علل این بیماری است.
وی افزود: کودکانی که به بیماری اوتیسم مبتلا هستند رفتار و فعالیتهای تکراری و محدودی دارند و وضعیت بدنی و چشمهای آنها با دیگر کودکان سالم متفاوت است. ارتباط چشم در این کودکان بسیار محدود است و رفتارهای اجتماعی و علاقه نشان دادن به سایر کودکان در آنها نشان داده نمیشود.
این دکتر روانشناسی خاطرنشان کرد: اصرار بر ثابت ماندن روال طبیعی کارها و حالت پژاک گویی از ویژگیهای کودکانی است که به اوتیسم مبتلا شدهاند.
وی با اشاره به اینکه تا به امروز علل بیماری اوتیسم مشخص نشده است، گفت: نظریههای مختلفی در این خصوص وجود دارد و برخی جهش ژنتیکی و انتقال ژن از والدین را عامل آن میدانند. کودکانی که مبتلا به اوتیسم هستند از نظر تحصیلی با مشکل مواجه میشوند و برخی از آنها بهره هوشی پایینی دارند.
وی افزود: این بیماری بین سنین سه تا 10 سال رایج بوده و میزان شیوع آن سه در هزار است.
کردستانی با ذکر راههای درمان بیماری اوتیسم عنوان کرد: تشخیص بهنگام این بیماری به درمان و بهبود هر چه سریعتر مبتلایان کمک خواهد کرد. باید کودکان مبتلا به این بیماری را به روان پزشک و روانشناس معرفی کرد تا با انجام مصاحبه کامل با کودک و والدین روانپزشک به تشخیص درستی رسیده و با کمک والدین و تجویز برنامه های خاص، درمان و بهبود کودک دچار اوتیسم را دنبال کنند. ریشه کنی ودرمان کامل این بیماری امکانپذیر نیست.