به مزایای مصرف گردو و ارزش تغذیه ای آن در مطالب قبلی اشاره های زیادی کرده ایم. این دانه روغنی فایده های زیادی برای سلامتی ما دربر دارد و می تواند باعث کنترل هوس های غذایی ما شود. می توانید به راحتی هوس های غذایی خود را کنترل کرده و باعث کاهش وزن خود شوید. با مصرف گردو احساس سیری به شما دست میدهد که می تواند مانع افزایش اشتهای کاذب شما شود.
گردو به عنوان یک میان وعده دوستدار قلب شناخته شده است، اما مطالعهای جدید نشان داده است که این ماده غذایی می تواند به افرادی که رژیم دارند در کنترل هوسهای غذایی کمک کند.
به نقل از “مدیکال دیلی”، مغزهای خوراکی سرشار از آنتی اکسیدانها و چربیهای خوب هستند. از این رو، یکی از مواد غذایی عالی برای هر فرد سالم محسوب میشوند. افرادی که رژیم دارند به مواد غذایی دوستدار قلب که از محتوای پروتئین سود می برند، به عنوان یک میان وعده که احساس سیری را در آنها ایجاد می کند، نیاز دارند، اما نتایج مطالعه ای جدید نشان داده است که مشخصات تغذیه ای مغزهای خوراکی تنها دلیل برای تبدیل کردن آنها به گزینه ای خوب برای کاهش وزن نیستند.
پژوهشی که در نشریه Diabetes, Obesity and Metabolism منتشر شده است، نشان میدهد که گردو ناحیهای در مغز را فعال میکند که با کنترل گرسنگی و هوسهای غذایی پیوند خورده است. این برای نخستین بار است که یک پژوهش نشان میدهد مغزهای خوراکی ممکن است به واقع روش کارکرد مغز را تغییر دهند و احتمالا از هوسهای غذایی پیشگیری کنند.
ما اغلب درباره تاثیر آن چه میخوریم بر فعالیت مغز فکر نمیکنیم. تا پیش از این، مطالعات صورت گرفته نقش مصرف گردو در احساس سیری افراد را نشان داده بودند، اما مشاهده شواهدی مبنی بر ایجاد تغییر در فعالیت مغز مرتبط با نشانههای غذایی بسیار شگفت آور بوده است.
طی این مطالعه ۱۰ شرکت کننده که به عنوان افراد چاق در نظر گرفته میشدند، طی دو دوره پنج روزه مختلف مورد بررسی قرار گرفتند. طی یک دوره، همه شرکتکنندگان اسموتیهایی که در تهیه هر یک از آنها ۴۸ گرم گردو استفاده شده بود را روزانه مصرف کردند. در دوره بعد شرکت کنندگان یک اسموتی فاقد گردو را مصرف کردند، اگرچه از نظر تغذیهای و همچنین عطر و طعم شرایطی مشابه با اسموتی گردو داشت. این مطالعه به صورت تصادفی انجام شد، از این رو، شرکت کنندگان و پژوهشگران از این مساله که کدام اسموتی حاوی گردو است، مطلع نبودند. در روز آخر دورهها، از هر یک از شرکت کنندگان تصویربرداری fMRI صورت گرفت. این کار به پژوهشگران اجازه میداد میزان تغییرات در مغز را با مشاهده سطوح اکسیژن شناسایی کنند. در همین راستا، هنگامی که یک ناحیه فعالتر بود، اکسیژن بیشتری برای کمک در آن قسمت وجود داشت.
طی تصویربرداری fMRI تیم پژوهشی تصاویری از غذاهایی مانند همبرگر و دسرها و تصاویر خنثی از گلها و سپس غذاهایی که موجب هوسهای غذایی نمیشوند، مانند سبزیجات، را به شرکت کنندگان نشان دادند. همان گونه که انتظار میرفت افراد به تصاویر غذاهای ناسالم واکنش نشان دادند، اما این واکنش آن چیزی نیست که احتمالا به آن فکر میکنید. ناحیهای در مغز به نام اینسولا راست که با کنترل هوسهای غذایی مرتبط است هنگام تماشای غذاهای ناسالم اما خوشمزه در افرادی که اسموتی گردو مصرف کرده بودند، فعالتر بود.
جدا از کنترل هوسهای غذایی، مصرف گردو با بسیاری فواید سلامت دیگر پیوند خورده است، که از آن جمله میتوان به مبارزه با التهاب، کاهش کلسترول بد، پیشگیری از تشکیل پلاک و پشتیبانی از استخوانها و سیستم ایمنی سالم اشاره کرد.
منبع: عصر ایران