روغن ماهی یکی از روغن های سالم می باشد که برای سلامت بدن هم بسیار مفید است. در جدیدترین تحقیقاتی که در خصوص روغن ماهی صورت گرفته است متوجه این موضوع شده اند که ترکیب خاصی به نام DHA در روغن ماهی وجود دارد که باعث افزایش استروژن در مغز می شود و این عمل موجب جلوگیری از تشنج می شود.
رژیم غذایی غنی از روغن پنبهدانه در کنار مکمل DHA، میزان استروژن موجود در مغز را بسیار بیشتر از رژیمهای غذایی دیگر افزایش میدهد.
سلامتیسم یکی از مطالعات اخیر نشان میدهد که اسیدهای چرب فراوان در روغن ماهی میتوانند مانع از تشنج شوند و از همین طریق به شکلگیری داروی جدیدی برای درمان صرع کمک کنند. گزارشی از این مطالعه در Scientific Reports منتشر شده است. بهگفته محققان، ترکیب خاصی بهنام DHA در روغن ماهی وجود دارد که میتواند میزان استروژن را در مغز افزایش بدهد و در واقع، همکاری دوجانبه DHA و استروژن است که از حملات تشنج جلوگیری میکند. آنان در این مطالعه، سه رژیم غذایی برپایه روغن برای سه گروه از موشهای آزمایشگاهی طراحی کردند و تاثیر این رژیمهای غذایی را به مدت ۲۸ روز بر این موشها مورد بررسی قرار دادند. این سه رژیم غذایی به این ترتیب بودند: رژیم غذایی غنی از روغن سویا، رژیم غذایی غنی از روغن پنبهدانه و رژیم غذایی غنی از روغن پنبهدانه در کنار مکمل DHA. بعد از پایان دوره ۲۸ روزه، یافتههای نهایی نشان دادند که رژیم غذایی غنی از روغن پنبهدانه در کنار مکمل DHA با بهترین نتایج همراه است و در مقایسه با رژیمهای دیگر، شانس بروز حملات تشنج را برای مدت طولانیتری به تعویق میاندازد. محققان براساس همین یافتهها اعلام کردهاند که رژیم غذایی غنی از DHA، نقش مهمی در جلوگیری از بروز تشنج ایفا میکند. عامل دیگری که در ادامه همین مطالعه مورد بررسی قرار گرفت، سطح استروژن در مغز هر کدام از این گروهها بود. در این مرحله نیز مشخص شد که رژیم غذایی غنی از روغن پنبهدانه در کنار مکمل DHA، میزان استروژن موجود در مغز را بسیار بیشتر از رژیمهای غذایی دیگر افزایش میدهد. بر همین اساس، محققان فکر میکنند که DHA بر تولید استروژن در مغز تاثیر میگذارد و از همین طریق مانع از بروز تشنج میشود.
منبع: سلامتیسم