از جمله اصلی ترین علائم بروز پیری را می توان نمایان شدن چین و چروک در صورت و پژمرده شدن پوست دانست که البته بروز این علائم برای اغلب افراد به ویژه بانوان حادثه ای تلخ و بسیار ناگوار خواهد بود! روش های زیادی وجود دارند تا شما را هنوز جوان نگه دارند که از جمله آنها می توان به تزریق فیلر اشاره کرد. در ادامه به بررسی بیشتر این موضوع خواهیم پرداخت. با دکتر سلام همراه باشید.
فیلر
مواد فیلر یا پر کننده ترکیبات مختلفی هستند که به منظور پر کردن چین و چروک ها یا افزودن حجم به بافت های مختلف استفاده می شوند. در گذشته بیشتر از سیلیکون برای این منظور استفاده می شد ولی به علت احتمال وجود عوارض نا خواسته امروزه بیشتر از ترکیبات هیالورونیک اسید استفاده می شود.
ژل (فیلرها)، مواد تولید شده بصورت مصنوعی هستند که برای اضافه کردن حجم، تغییر در حاشیه های صورت و پر کردن چین و چروک ها استفاده می شوند. نواحی معمول که در آنها از تزریق فیلر و ژل استفاده می شود شامل گردن،صورت و دست ها هستند که باعث ایجاد ظاهر پرتر،صاف تر و جوان تر در فرد می شوند.
هر چند همه فیلرها به فرم ژل تولید نمی شوند ولی بدلیل اینکه اکثر مردم استفاده از این دسته مواد را بعنوان تزریق ژل می شناسند،در اینجا از این عنوان استفاده می شود. فیلرها در دسته پرطرفدارترین اعمال زیبایی هستند چرا که نتایج استفاده از آنها فوری مشخص می شود،خطرات کمی دارد و روند تقاهت و بهبودی بدنبال تزریق آنها بسیار سریع است.
آثار تزریق فیلر معمولاً بین ۴ تا ۸ ماه قابلمشاهدهاند. در برخی از نقاط مانند لبها لازم است تا جلسات بازسازی پس از حدود ۴ ماه برنامهریزی شوند. درحالیکه در برخی از نقاط دیگر صورت، پس از گذشت ۸ ماه ممکن است برای حفظ آثار درمان، یک جلسهی بازسازی موردنیاز باشد. معمولاً در جلسهی بازسازی نسبت به جلسهی اولیه، ژل کمتری موردنیاز خواهد بود.
موارد استفاده فیلر کدامند؟
– خطوط موجود در پوست صورت (چروکها، تاخوردگیها)
– ناهنجاریها و بدشکلیهای صورت
– جای زخمها (اسکار ناشی از جراحی، جراحتها و جای زخمهای ناشی از آکنه)
– بزرگ کردن سینهها
– بزرگ کردن باسن
– برجسته کردن گونهها
– برجسته کردن لبها
– رفع خطوط دو طرف دهان یا خطوط ماریونت
– رفع خطوط عمودی کنار بینی و دهان یا خطوط نازولوبیال
– اصلاح شکل بینی
– رفع گودی زیر چشم
نحوه تزریق ژل
قبل از شروع تزریق ژل و تزریق فیلر ابتدا ناحیهای که باید تزریق در آن انجام شود به طور کامل تمیز و ضد عفونی میشود و پزشک با استفاده از یک داروی بیحسی موضعی، این ناحیه را بیحس میکند. بسیاری از ژلها و فیلرهایی که امروزه در بازار عرضه میشوند، در ترکیب خود حاوی ماده لیدوکائین هستند که یک داروی بیحسی موضعی خفیف است و به کاهش ناراحتی در زمان تزریق و بعد از آن کمک میکند. در مرجله بعد پزشک مقدار مشخصی از ژل یا فیلر را به زیر پوست شما تزریق میکند. پزشک این کار را به شیوه خاصی انجام میدهد تا بهترین نتایج ممکن و کمترین میزان ناراحتی را برای شما به دنبال داشته باشد. پزشک میتواند بسته به وضعیت خاص پوست شما از روشهای مختلفی برای تزریق ژل و رفع ضایعات و بدشکلیهای پوست استفاده کند. این روشها عبارتند از:
روش تزریق خطی: در این روش تمام طول سوزن در امتداد ضایعه پوستی در داخل پوست فرو برده میشود و سپس در حالی که سوزن به آرامی بیرون کشیده میشود، ژل نیز به تدریج تزریق میشود تا ماده تزریقی در امتداد طول چروک یا ضایعه پوستی قرار بگیرد.
روش تزریق سریالی: در این روش چند تزریق به صورت سریالی در امتداد طول ناحیه محل درمان انجام میشود و در پایان، ماده تزریق شده در این نقاط به هم متصل شده و یک خط ممتد در امتداد طول چروک یا ضایعه پوستی تشکیل میدهند.
روش پروانهای: ابتدا قسمتی از ژل به صورت خطی در یک جهت معین تزریق میشود و سپس جهت سوزن را تغییر داده و تزریق ژل در امتداد یک خط جدید انجام میشود.
روش سایهزنی متقاطع (صلیبی): ابتدا ژل به روش خطی در اطراف ضایعه پوستی تزریق میشود و سپس سوزن از پوست بیرون کشیده میشود و در فاصله 5 تا 100 میلیمتری از جایگاه تزریق اول، دوباره در پوست فرو برده شده و عمل تزریق تکرار میشود. در مرحله بعد، تزریق به همین روش در نقاطی با زاویه مناسب نسبت به خطوط تزریق اولیه تکرار میشود.
به طور کلی زمان ظهور نتایج تزریق ژل و تزریق فیلر به برند و نوع خاص ژل و نیز ناحیه محل درمان بستگی دارد، اما معمولاً شما میتوانید بلافاصله بعد از پایان کار تزریق، نتایج آن را مشاهده کنید.
بررسی انواع ژل ها (فیلر)
از سه نوع مواد اولیه در تولید ژلها استفاده میشود: کلاژن، هیالورونیک اسید و مواد حامل شامل میکروسفر های یک مادهی سازگار دیگر (مانند پلی متیل متاکریلات یا PMMA). قبل از تصمیمگیری در مورد بهترین روش مناسب برای شما، با پزشک خود مشورت کنید.
محصولات دارای هیالورونیک اسید ازجمله پراستفادهترین ژلهای تزریقی در دنیا میباشند. اثرات ژلهای حاوی هیالورونیک اسید به مدت ۶ ماه تا یک سال و حتی بیشتر باقی میمانند. البته این ماندگاری به عواملی مانند عوامل زیر وابسته است:
– سن پوست
– شدت آثار پیری و اندازهی منطقهی مورد درمان
– نوع ژل تزریقی مورد استفاده
مناسب ترین نوع فیلر کدام است؟
مدت زمان زیادی است که این عمل مورد استفاده قرار می گیرد و هر بار از مادی جدید و به نسبت سالم تر و کم خطر تر نسبت به ماده قبل به عنوان فیلر استفاده شده است. هر بار ماده مصرفی نسبت به ماده قبل از ماندگاری بیشتری برخوردار بوده و همچنین عوارض کمتری را برای فرد مصرف کننده در خود داشته است.
متاسفانه برخى از مواد طى سالهاى بعد ، در بافت ،تغيير ماهيت پيدا كردند و ارام ارام عوارضى رخ داد از جمله التهابات بافتى، جا به جايي فيلر و راه پيدا كردن به پوست و عدم تقارن.
با توجه به ماندگارى مواد ، درمان و خروج انها بسيار مشكل و پرعارضه بود. با توجه به اين روند تغيير عمده اى در ساختار مواد ايجاد شد و در نهايت اسيد هيالورونيك به عنوان ماده اى بى خطر و غير التهابى كه در بافتهاى بدن به طور طبيعى وجود دارد ، توليد شد.اين ماده به عنوان فيلر ماندگارى بين شش ماه تا يك و نيم سال دارد. ايجاد التهاب نمى كند و توسط ماده اى به نام هيالورونيداز قابل حل شدن و حذف سريع از بافت است.
با تحلیل موارد فوق می توان به این نتیجه دست یافت که مناسب ترین نوع ماده ای که می تواند به عنوان فیلر مورد استفاده قرار گیرد فیلر صناعی است که با توجه به نیاز و نوع استفاده از اوزان مولکولی مختلفی برای تولید این ژل استفاده می شود که کمترین عوارض و همچنین بیشترین ماندگاری را در پی خواهند داشت؛ مثلا مورد تزريقى جهت چينهاى سطحى پوست با عمق ،متفاوت است ياماده مورد نظر جهت تزريق اطراف چشم با تزريق لب فرق دارد.
فواید و مضرات تزریق فیلر کدامند؟
محاسن تزریق ژل:
۱-تزریق ژل و پرکننده های بافتی سریع انجام می شود و حداکثر به استفاده از یک بی حسی موضعی نیاز دارند.
۲-نتایج فوری مشخص می شوند.
۳-ژل ها نتایج تقریبا” نامحسوسی ایجاد می کنند که می توانند انتظارات شما را از تغییر برآورده نمایند.
معایب تزریق ژل:
1-این مواد موقتی هستند و نیازمند تزریقات مجدد برای فراهم کردن خواسته شما هستند.
2-برخی افراد ممکن است به این محصولات حساس باشند و تورم و کبودی را بدنبال تزریق تجربه نمایند.
3-نتایج بستگی به مهارت و دانش تزریق کننده دارد.
4-تزریق ژل عملی موقتی بوده و حداقل هر ۶ ماه یک بار نیاز به بازسازی دارد.
5-بدن برخی از افراد نسبت به تزریق ژل پاسخ منفی ایجاد میکند.
6-هزینه و قیمت تزریق فیلر در طول زمان افزایش پیدا میکند.
در صورت وجود این موارد از تزریق ژل خودداری کنید
– حاملگی و شیر دهی
– وجود عفونت در ناحیه تزریق
– اختلالات انعقادی
– مصرف اکوتان در شش ماه قبل
– بعضی از موارد آتروفی پوستی مثل آتروفی ناشی از استفاده از استروئید
– نقص ایمنی
– درماتوزها
– ویتیلیگو و اگزمای فعال
– سابقه واکنش های آنافیلاکسی قبلی یا الرژی به ترکیبات موجود در فیلر
– انتظارات غیر واقعی بیمار
– مبتلایان به اختلالات بد شکلی بدن
عوارض
– درد
– کبودی و خونمردگی
– شکل نامتقارن و ایجاد برآمدگی یا فرورفتگی در محل تزریق
– بروز ادم (ورم موضعی)
– عفونت
در این باره بیشتر بخوانید: آیا می دانید فیلرهای پوست چیست؟
هرگونه کپی برداری با درج نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است