وجود یک ظرف از غذایی فرعی در کنار وعده غذایی اصلی شما میتواند به راستی آن وعده غذایی را کامل کند. این ظرف فرعی میتواند حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و دیگر مواد مغذی مهمی باشد که شاید از غذای اصلی خود، به دلیل نوع پخت و مواد افزودنی به آن، دریافت نمی کنید. میتوانید از پیشنهادات زیر استفاده کنید تا به شما چند ایده سالم، خوشمزه ، مغذی و جدید بدهد:
1- اسفناج سریع به سبک ایتالیایی
پتاسیم، منیزیم، ویتامین های A-K موادی هستند که برای ماهیچه و عضلات شما مفید بوده و نیروی فوق العاده ای به شما می بخشد. همه آنها در اسفناج موجود است. خوب، شاید هم دوست ندارید؛ ولی به هر حال یک ایده است.
میتوانید از اسفناج یخ زده استفاده کنید که سریعتر آماده میشود. اسفناج یخ زده را با کمی روغن زیتون با حرارت ملایم کمی بپزید تا بخار کند؛ سپس به آن کمی سیر رنده شده و نمک و سرکه (درصورت تمایل) اضافه کرده و پس از 30 ثانیه استفاده کنید.
2- برنج قهوه ای با گوجه فرنگی خشک شده
برنج قهوه ای فیبر بسیار زیادتری نسبت به سایر انواع برنج دارد. همچنین سرشار از مواد مغذی است، پر از عطر و بوی دلپذیر و بافتی جویدنی و لذتبخش. این دستور العمل با اضافه کردن کمی گوجه فرنگی که در زیر نور خورشید خشک شده باشد، تبدیل به غذایی دلنشین و مقوی میشود.
برنج را 45-35 دقیقه بپزید تا کمی نرم شده و دانه های آن دوبرابر شود، دانه کاج را بوداده و به همراه تکه های گوجه فرنگی خشک شده به برنج اضافه کرده آن را کمی هم بزنید. میتوانید به وسیله یک دستگاه گوشت کوب برقی آنها را مخلوط کرده به شکل پوره در بیاورید.
3- کلم بروکلی و لوبیای سفید
باید از این بار مغذی و فیبر موجود درکلم بروکلی سپاسگزاری کرد.. کلم بروکلی به عنوان یک انتخاب فرعی سبز و جدید آماده است. اگر آن را درست و با دستور درست نپزید ممکن است از طعم، بافت و شکل آن خوشتان نیاید. این نوع دستور تهیه طعم و بافت آن را کمی بهتر میکند.
در یک ظرف به کمک اسپری کمی روغن زیتون پاشیده و پیاز را در آن تفت دهید تا کمی طلایی شود (در حدود 5 دقیقه). کلم بروکلی، لوبیای سفید پخته شده و پیاز تفت داده شده و اگر چنانچه دوست دارید کمی بادنجان خرد شده خام را به آن اضافه کرده و بگذارید 10 دقیقه بپزد تا زمانی که رنگ کلم ها عوض شود. سپس میتوانید کمی گوجه فرنگی اضافه کنید. (ادویه به دلخواه).
4- برگ چغندر
این هم نوعی دستور جدید برای این سبزی است که از آن فقط در فصلی که اسفناج نیست، و برای اضافه کردن به انواع آش استفاده میشود . این سبزی بسیار مغذی است برگ چغندر منبع عالی از فیبر با کالری خیلی کم و تقریبا بدون چربی است . این گیاه غنی از آنتی اکسیدان است و برگهای آن سرشار از فولات و بتا کاروتن می باشد. میتوانید برگ چغندر را درشت خرد کرده به همراه کمی سیر رنده شده، پیاز، گوجه فرنگی و کمی روغن زیتون پخته و روی آن را پنیر چدار بپاشید.
5- سیب زمینی شکم پر با پنیر
گاهی اوقات از این گیاه استفاده خوبی نمیشود (سیب زمینی سرخ کرده)، اما سیب زمینی باعث افزایش پتاسیم و فیبر زیادی در بدن شما میشود. البته چنانچه همه آن و حتی پوستش را نیز بخورید. برای تهیه این غذای فرعی میتوانید سیب زمینی را از طول برش داده و داخل آن را خالی کنید. سپس قسمت های بیرون آورده شده را در یک کاسه به همراه کمی ماست، فلفل سیاه و سبزیجات پخته شده به دلخواه؛ مخلوط کنید.
سیب زمینی را از روی پوست آن بر روی کاغذ پخت در فر قرار داده و با یک قاشق چایخوری از مخلوطی که تهیه کرده اید، داخل سیب زمینی ها را پر کنید و روی آن را نیز با پنیر چدار بپوشانید. سپس برای 15 دقیقه آن را داخل فر بگذارید تا پنیر آب شده و طلایی شود. بشقاب غذای فرعی شما آماده است.
6- کره بادام زمینی کرمی شکل
کلم خام غنی از مواد مغذی است که ممکن است به شما در محافظت از انواع خاصی از سرطان از جمله پروستات، کولون و سینه کمک کند. از طرفی زمان آن رسیده که از کره بادام زمینی نیز استفاده دیگری داشته باشید. در یک کاسه بزرگ کلم خرد شده را با هویج و پیازچه خرد شده مخلوط کنید.
سس مایونز را به همراه کمی شکر، کمی خردل، کمی سرکه، یک استکان آب سیب و کمی دانه کرفس در یک کاسه کوچک با هم مخلوط کرده و به مخلوط کلم و سبزیجات خود اضافه کنید. کره بادام زمینی را نیز به آن مخلوط کرده و خوب هم بزنید تا همه با هم مخلوط شوند.
بگذارید ساعتی در یخچال بماند تا از آن به عنوان یک وعده غذایی اصلی سرد، یا یک وعده غذایی فرعی سرد استفاده کنید. به خاطر داشته باشید که همه انواع افزودنی ها مطابق دلخواه و بر اساس رژیم غذایی شما باشد. نوش جان.
برگردان: سیما آزادفلاح
هرگونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است