کدام ویتامین باعث چاقی می شود؟

افرادی که مایل به اضافه وزن نیستند، اغلب شکایت دارند که مصرف ویتامین و مکمل‌های دیگر منجر به افزایش وزن به عنوان یک عارضه جانبی می‌شود. از اینرو، ثابت شده است که مصرف مکمل‌های ویتامین می‌تواند به افزایش وزن کمک کند. ویتامین C به ویژه با افزایش وزن همراه است به این دلیل که روند سوخت و ساز بدن را آهسته می‌سازد. بنابراین، افرادی که دارای مشکلات مربوط به سوخت و ساز بدن می‌باشند، می‌توانند مکمل‌های سرشار ازویتامین C مصرف نمایند. دوم آنکه، ویتامین D نیز برای افزایش وزن سالم مفید است. ویتامین D برای رشد استخوان‌های سالم ضروری بوده و از اینرو مصرف این مکمل‌ها می‌تواند برای افزایش وزن مفید باشد.

از سوی دیگر، اگر به منظور داشتن یک بارداری سالم، مایل به افزایش وزن هستید، در این صورت بایستی از ویتامین‌های دوران بارداری مصرف نمایید. این ویتامین‌ها به منظور حفظ سلامت مناسب در طول دوران بارداری می‌باشند. مصرف ویتامین‌های بارداری قبل از و در طول دوران بارداری به کاهش خطر به دنیا آوردن نوزاد با وزن بسیار کم کمک می‌کند. با این حال، بایستی خاطر نشان شود که مصرف ویتامین‌های بارداری جهت افزایش وزن تنها در صورتی مؤثر است که شما باردار باشید. به طور مشابه، مصرف مولتی ویتامین‌ها ممکن است موجب افزایش وزن در بعضی افراد شود. با این حال، بر سر این مسئله هنوز هم بحث و جدل وجود دارد.

کدام ویتامین باعث لاغری می شود؟

کمبود ویتامین B12 بیشتر در افراد گیاهخوار رخ می‌دهد و می‌تواند باعث عوارضی مانند افسردگی، کم‌خونی و کاهش عملکرد سیستم قلبی و عروقی شود. شاید خیلی‌ها ندانند که یکی از علایم و عوارض کمبود این ویتامین، کاهش‌وزن است. این نوع کاهش‌وزن که با ضعف و بی‌حالی هم همراه است، می‌تواند در صورت درمان نشدن کمبود B12، ابتلا به ناباروری را هم در پی داشته باشد. کمبود این ویتامین در بچه‌ها، علاوه بر کاهش‌وزن، باعث ایجاد اختلال در رشد و حرکت‌های آنها هم می‌شود. از این رو، به افراد گیاهخوار، مخصوصا خانم‌های باردار، توصیه می‌شود مصرف مکمل‌های ویتامین B12 را در برنامه خود داشته باشند.

ویتامین e و لاغری

محققان آمریکایی با بررسی ۷ ساله روی بیش از ۱۸ هزار بزرگسال به این نتیجه رسیدند که ۱۲ درصد مردم از کمبودهای تغذیه‌ای رنج می‌برند. در این میان، ۲۰ درصد از افراد چاق، به‌طور معناداری دچار کمبود ویتامین‌های D ،E ،C و موادمعدنی مانند کلسیم و منیزیم بودند؛ کمبودهایی که می‌توانند بر وزن افراد تاثیرگذار باشند و باید در رژیم‌های چاقی یا لاغری، در نظر گرفته شوند.

ویتامین e و صورت

بر طبق تحقیقات انجام شده بیش از ۹۰ درصد آسیب های پوستی ناشی از قرار گرفتن بدون حفاظ در مقابل آفتاب است اما شما می توانید با استفاده از ویتامین E تا حد زیادی نگذارید پوست تان به خاطر آسیب های آفتاب پیر شود. کافی است که قبل از قرارگرفتن در معرض آفتاب به طور موضعی از ویتامین E استفاده کنید.

در واقع کرم های حاوی آنتی اکسیدان ها مثل ویتامین E گاهی حتی از ضدآفتاب ها نیز موثرتر هستند چون این نوع کرم ها در آب حل نمی شوند و در نتیجه مثل بعضی از ضدآفتاب ها به راحتی از روی پوست شسته نمی شوند و دوام بیشتری دارند.البته دکتر کارن برک، متخصص پوست توصیه می کند، علاوه بر استفاده موضعی از این ویتامین، از کپسول های ویتامین E نیز استفاده کنید چون تاثیر بسزایی روی التهابات پوستی دارد.

مولتی ویتامین و چاقی

مولتی‌ویتامین‌ها باعث افزایش وزن نمی‌شوند. در حقیقت مصرف مولتی‌ویتامین در افراد دچار اضافه‌وزن باعث کاهش وزن هم می‌شود. این به معنی آن است که مصرف مولتی‌ویتامین توسط فردی که رژیم کاهش وزن را رعایت می‌کند و هدفش کاهش وزن است بهترین کمک ممکن می‌باشد.

یک مولتی‌ویتامین حاوی انواع ویتامین‌ها نظیر ویتامین A، C و E در مقادیر بالاتر از غذاهای دریافتی فرد است که کمک زیادی به روند کاهش وزن می‌کند. یک مولتی‌ویتامین خوب همچنین حاوی ویتامین‌های B نیز می‌باشد. ویتامین‌های B با تأثیر بر سیستم عصبی و بهبود و تقویت ارتباطات عصبی باعث ارتقا سطح انرژی بدن می‌گردد که بدون شک افزایش سطح انرژی فرد باعث می‌شود فرد کمتر احساس خستگی و گرسنگی کند. از این رو تحمل و ادامه رژیم غذایی کاهش وزن را تسهیل می‌نماید.

مولتی‌ویتامین‌ها همچنین حاوی مواد معدنی نظیر کلسیم، منیزیم، مس و نیز آهن هستند. آهن ماده معدنی مهمی است که با تقویت تولید گلبول‌های قرمز بدن، انرژی مورد نیاز برای انجام فعالیت‌های بدنی را تامین می‌کند و از این رو روند کاهش وزن را تسهیل می‌نماید.

مصرف یک مولتی‌ویتامین مناسب هنگام رعایت رژیم کاهش وزن و نیز رژیم‌های ورزشی نقش مهمی در تامین انرژی فرد دارد. هر یک از سلول‌های بدن به منظور عملکرد صحیح و زدودن ضایعات تولیدی نیازمند ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند.

به علاوه نقش بسیار مهم مولتی‌ویتامین‌ها اهمیت آن‌ها در تامین آب مورد نیاز سلول‌ها است که بدن فرد را در حالت هیدراته و شاداب نگه می‌دارد. آب موجود در بدن به عنوان حاملی برای انتقالات بین سلولی مواد مغذی و در نتیجه تامین انرژی سلول‌ها، زدودن مواد زائد و در نهایت دفع ضایعات از طریق کلیه‌ها دارای اهمیت بالایی می‌باشد.

آیا کمبود ویتامین دی باعث چاقی می شود؟

محققان آمریکایی با بررسی ۴۶۰۰ خانم بالای ۶۵ سال به این نتیجه رسیدند که رابطه معناداری بین افزایش وزن با کمبود ویتامین D در بدن وجود دارد. این محققان اعلام کردند که هرچند افزایش وزن ناشی از کمبود ویتامینD، چندان زیاد نیست و به اندازه عوامل دیگری مانند شیوه نادرست زندگی، تاثیری بر افزایش وزن ندارد، اما به ‌هر حال باید این عامل را هم در رژیم‌های لاغری در نظر گرفت. آنها بر این باورند که هرچه سن افراد بالاتر باشد، امکان تاثیر کمبود این ویتامین بر افزایش وزن بیشتر خواهد شد.

براساس نتایج این تحقیق، مشخص شد که حدود ۵۷۱ نفر از خانم‌هایی که از کمبود ویتامین D رنج می‌بردند، در زمان مشخص و با تغذیه و شیوه زندگی مشابه، حدود ۱ کیلوگرم بیشتر از خانم‌هایی که این کمبود را نداشتند، دچار اضافه‌وزن شدند. از این‌رو، تجویز مکمل‌های ویتامین D برای افراد چاقی که مبتلا به کمبود این ویتامین هستند، می‌تواند به روند رژیم‌درمانی کمک کند.


بیشتر بخوانید: درباره کوآنزیم Q10 بیشتر بدانید


آیا قرص کلسیم لاغر می کند؟

تحقیقات بیانگر این است که کلسیم نقش زیادی در لاغری دارد البته، نه اینکه همه چیز بخوریم سپس لبنیات مصرف کنیم که دچار اضافه وزن نشویم. لبنیات در کنار غذا چاق کننده است و ذخیره چربی را زیاد می کند

مطالعات نشان می‌دهند که متابولیسم کلسیم و شاید اجزای دیگر لبنیات ممکن است موجب تغییر انرژی شده و نقش در کاهش وزن داشته باشند.

ژن agouti که نوعی ژن چاقی بیان شده در سلول‌های بافت چربی انسان است و از طریق تحریک بیان و فعالیت آنزیم اسید چرب سنتتاز که آنزیمی کلیدی در لیپوژنز و مهار لیپولیز است سبب تحریک جریان یون کلسیم و پیشبرد ذخیره انرژی در سلول‌های بافت چربی انسان می‌شود.

نتایج تحقیقات در آدیپوسیت موش‌ها که الگویی مشابه انسان دارند نشان می‌دهند که این ژن باعث می‌گردد در رژیم با کالری یکسان، گروه دارای رژیم کم کلسیم، افزایش وزن و تجمع چربی و در رژیم پر کلسیم مهار لیپوژنز، افزایش ترموژنز، تسریع لیپولیز، سرکوب تجمع چربی و ممانعت از افزایش وزن دیده شود.

باید در نظر داشته باشیم اثر لبنیات هنگامی بیشتراست که همراه با رژیم‌های کاهش وزن باشد. میزان بیشتر اسیدهای آمینه شاخه‌دار به ویژه لوسین در لبنیات عامل مهمی در تحریک سنتز پروتئین، مهار کاتابولیسم پروتئین و کاهش توده چربی است.

نبض ما