زمانیکه در فاصله بین عقد تا عروسی هستید شاید رفتارهایی را از همسرتان ببنید که شما را نسبت به ازدواج پشیمان کند. اکنون این رفتارها را به شما می گوئیم تا بهتر بشناسید.
اگر در دوران عقد متوجه شدید که همسرتان درگیر یکی از بیماریهای جسمی یا روانی است، قبل از جدا شدن یا ادامه زندگی با همسرتان، حتماً با پزشک یا مشاور و روانشناس در مورد نوع بیماری و علائم آن، نحوه زندگی با او، اقداماتی که می توان برای بهبود شرایط انجام داد و عوارضی که در آینده با آن روبرو خواهید شد و … صحبت کنید.
1. ابتلا به بیماریهای سخت
بعضی از بیماریها بسیار هشدار دهندهاند و برای زندگی با مبتلایان به این بیماریها باید همه چیز را در نظر بگیرید. برخی از این بیماریها عبارتند از : ایدز، هپاتیتC ، تومور و سرطانهای کشنده پیشرونده. کسی که قرار است با یک فرد مبتلا به بیماریهای سخت ازدواج کند، باید بداند که زندگی زناشوییاش ممکن است چندان طولانی نباشد و همسرش بعد از مدتی فوت کند. وقتی طرف مقابل قرار نیست برای مدت زیادی زنده بماند، همسرش قبل از اینکه وارد فاز سوگواری شود باید مرحله پیش سوگواری را بگذراند که اصلاً کار سادهای نیست. ضمن اینکه بیماریهایی مانند ایدز و هپاتیت C، به شدت مسریاند و فرد باید احتمال آلوده شدن خودش به این بیماریها را بدهد.
2. تشخیص اسکیزوفرنی
اسکیزوفرنی از جمله بیماریهای عصبی روانی مزمن و جدی است که روی کل شخصیت فرد تأثیر میگذارد و شایعترین سن ابتلا بین 15 تا 30 سالگی است. ساختمان مغز این بیماران طبیعی است ولی بعضی از مواد شیمیایی آن عملکرد طبیعی را ندارد. به طوری که افزایش و یا کاهش ترشح این مواد اختلالاتی در رفتار، تفکر و هیجانهای بیمار ایجاد میکند و در مرحله حاد فعالیتهای هیجانی، رفتاری، فکری و به طور کلی عملکرد طبیعی خود را از دست میدهد.
نشانههای بیماری در افراد مختلف متفاوت است ولی اغلب شامل افسردگی، رفتار عجیب و غریب، تحریک پذیری، خواب زیاد یا عدم توانایی در خوابیدن، گوشهگیری، خصومت بیدلیل، فراموشی، نشان دادن واکنش شدید در بحرانها، عدم توانایی در گریه کردن یا گریههای شدید، استفاده از الکل و مواد مخدر، تراشیدن موهای سر و بدن و خودکشی میشود. آنها معمولاً چیزهایی را میبینند و میشنوند که برای بقیه قابل رویت و شنیدن نیست.
برخی از مبتلایان به اسکیزوفرنی برای کنترل علائم بیماری خود باید همیشه دارو مصرف کنند، برخی دیگر مدت زمان مصرف دارویشان کوتاه است و بالاخره عدهای که بیماری آنها در پی استرس حاد نظیر بیماری جسمی یا زایمان شروع شده ممکن است طی مدت زمان کوتاهی بهبود پیدا کنند.
3. اطمینان از اعتیاد به مواد مخدر
معتادان به مواد مخدر و محرک، حتی اگر سمزدایی کنند، بدنشان هرگز مثل سابق و قبل از مصرف مواد مخدر نمیشود. اینها تا زمانی که یک مقدار مشخص مواد مخدر به بدنشان نرسد، نمی توانند عملکرد طبیعی داشته باشند. اما باید به این نکته توجه داشته باشیم؛ چون زوجها در دوران عقد ارتباط مستمری با هم ندارند، اگر یکی از دوطرف اعتیاد داشت، دیگری به راحتی متوجه آن نمیشود؛ مگر اینکه با هم به سفر بروند یا ارتباطشان نزدیکتر شود. اما در هر صورت و درشرایط عادی که دوطرف با هم معاشرت عادی دارند، نمیتوان به راحتی تشخیص داد که فرد مصرف کننده مواد مخدر است یا نه.
4. فاش شدن بزهکاری
انجام رفتارهای خلاف شأن مثل اینکه خانم بفهمد درآمد شوهرش از راه کسب حرام است و یا در کار قاچاق است هم از جمله مسائلی است که خانم میتواند در همان دوران عقد رابطه را تمام کند.