علل ایجاد:
عواملی چون عدم تحرک جسمانی، توسـعه تکنولوژی، زندگی ماشینی، شهرگرایی و مصرف بیرویه مواد غذایی چرب، موجب شدهاند تا شیوع چاقی روزبهروز بیشتر شود. البته بر اساس قد و سن افراد میتوان وزن ایدهئال آنها را از جدول بررسی کرد و نسبت وزن به قد و اندازه دور کمر نیز در این زمینه کمککننده است. هنگامی که انرژی (کالری) ورودی بیش از حد مصرفی باشد، کالری اضافه در بافت چربی ذخیره میشود. حال اگر این حالت طولانی مدت باشد، چاقی حاصل خواهد شد.عادات و رفتارهای غلط بسیاری، ایجادکننـــده این بیماری هستند که بارزترین و مهمترین آنها مصرف الکل و مشروبات الکلی، مصــــرف مـــواد غذایی چرب، اضافه وزن، نداشتن فعالیت بدنی سالم یعنی همان ورزش و تحرک مفید، سوء تغذیه، فشارخون بالا، بارداری، مصرف داروهایــــی همچـــــون آسپرین و تتراسایکلین است.
نشانه های کبد چرب:
خستگی و بیحالی، کاهش وزن و اشتها، تهوع، ضعف عمومی و درد در مرکز و یا سمت راست بخش بالای شکم. کبد چرب بارداری: هرچند این نوع از کبد چرب خیلی نادر بوده، با اینحال جمع شدن چربی در هنگام بارداری میتواند خطراتی جدی هم برای مادر و هم برای جنین داشته باشد. این بیماری میتواند باعث نارسایی کبدی، نارسایی کلیه، عفونت شدید یا خونریزی شود. هرچند دلیل این بیماری کاملا شناخته نشده؛ اما دانشمندان معتقدند این بیماری با هورمونهای این دوران در ارتباط است. علایم این بیماری در سه ماه سوم رخ داده و شامل حالت تهوع، استفراغ، درد در قسمت بالایی سمت راست شکم، زردی و کسالت عمومی می شود. زنان باردار باید آزمایشهای لازم را برای اطلاع از این بیماری انجام دهند، اکثر زنان پس از زایمان شروع به بهبود میکنند.
نحوه تشخیص بیماری:
آزمایشها و تستهایی که برای مشخص کردن ابتلا به کبد چرب استفاده میشوند، شامل: آزمایش خون که شامل تست عملکرد آنزیمهای کبدی میشود، تصویربرداری که از طریق روشهای مختلف همچون CT اسکن و اولتراسوند و ام آر ای MRI انجام میشود و آزمایش بافتهای کبدی که با یک سوزن کوچک بخش کوچکی از کبد برای انجام آزمایش برای تشخیص ابتلا به کبدچرب برداشته میشود.
راه های درمان:
داشتن رژیم غذایی مناسب بهخصوص رژیم غذای حاوی میوهها و سبزیجات و غذاهای کمچرب، مصرف سیر و پیاز، چغندر، کلم و…، مصرف آب لیموترش در آب داغ البته این روش برای افرادی که مشکل معده دارند، توصیه نمیشود. کاهش وزن، خودداری از مصرف خودسرانه دارو در زمان هرنوع بیماری، مصرف ویتامین E البته به اندازه و با مشورت با پزشک، ترک مخـــدرات، ورزش و خــــودداری از مصرف موادغذایی فریز شده، زودپز شده، ترشیجات، رب، سسها،نمک زیاد، چای پررنگ، فستفودها، آب همراه غذا، دوغ همراه غذا،تنقلات شور، روغنهای سرخکردنی، لبنیات پرچرب و…
منبع: اصفهان زیبا