عرقیجات گیاهی را می توان از جمله مفید ترین نوشیدنی ها برای درمان اختلالات به شمار آورد. گیاهان بسیار زیادی وجود دارند که از عرق آنها به عنوان دارو استفاده می شود که بهارنارنج نیز یکی از انواع آنهاست. عرق بهارنارنج را می توان یکی از بهترین مسکن های اعصاب و روان به شمار آورد که در ادامه به بررسی بیشتر فواید این نوشیدنی خواهیم پرداخت. با دکتر سلام همراه باشید.

مریم اصفهانی‌، دانشجوی ارشد گیاهان دارویی و عضو گروه علمی بازار گیاهان دارویی درباره یکی از گیاهان دارویی و خواص آن چنین می گوید: بهار‌نارنج همان شکوفه درخت نارنج است که در بهار درخت را زینت می‌دهد و در پاییز و زمستان جای خود را به میوه نارنج می‌دهد. گل‌های آن هم معطر، ترد و شکننده هستند. درخت نارنج در نقاطی از ایران از جمله استان‌های گیلان، مازندران و فارس رویش دارد و این درخت بومی مناطق استوایی آسیا از جمله هند و چین است. ضمنا اردیبهشت‏ ماه در بابل و شیراز رایحه‌ زیادی دارد به نحوی که این دو شهر را شهر بهارنارنج می‌نامند.

کاربرد:

بهار‌نارنج در عطرسازی و ساختن اسانس، انواع نوشیدنی‌های فصلی و عرقیجات و تهیه مربا، گز، سوهان و‌… کاربرد بسیار دارد. همچنین از آن عرق تهیه می‌کنند که طبیعت گرم داشته و مقوی جسم و روح است‌. از اشکال دارویی گل بهار‌نارنج هم روغن، دم کرده، عرق و اسانس کاربرد دارد.جالب است بدانید در قرن شانزدهم میلادی، یک پرنسس ایتالیایی به نام‌«آنا ماری نرولی» متوجه اسانس حاصل از گل‌های گیاه شد و از آن برای خوشبو کردن دستکش‌هایش استفاده می‌کرد. امروزه اسانس گل‌های بهارنارنج که به نام «نرولی اویل» در جهان مشهور است، از اسانسهای گرانقیمت است.

خواص:

مهم‌ترین خاصیت دارویی آرامش‌بخشی
و ضدهیجانات دستگاه عصبی است. سردردهای عصبی و میگرنی را کاهش و در رفع غم و افسردگی مفید است. مقوی معده و اشتهاآوراست. برای کنترل تشنج‌ها‌، حمله قلبی و سرگیجه‌ها هم مصرف شربت بهار‌نارنج را توصیه می‌کنند. مداومت در مصرف بهارنارنج برای رفع بزرگی طحال مفید است و چنانچه به همراه آب کرفس مصرف شود، برای خروج سنگ‌های کلیه و مثانه و خرد کردن آنها بسیار موثر است. همچنین به دلیل خاصیت آنتی‌اکسیدانی ضد‌سرطان، آلرژی، التهاب بوده و تقویت‌کننده سیستم ایمنی بدن است. در کاهش شدت علائم یائسگی‌، تنظیم سطح فشار‌خون نیز موثر است.

سایرخواص:

بهترین ترکیبی در روزهای گرم تابستان عرق بهار‌نارنج به همراه گلاب و آب است. کسانی که یبوست دارند آب بهار‌نارنج را همراه عسل شیرین کنند و بخورند. آب بهار‌نارنج باعث بسته شدن منافذ پوست می‌شود. بخور بهارنارنج پوست چهره را باز می‌کند. بوییدن بهار‌نارنج برای بهبود سرماخوردگی موثر است. دم کرده بهار‌نارنج برای رفع سکسکه به‌کار می‌رود.

احتیاط:

عصاره بهار‌نارنج سبب بالا رفتن فشار خون و افزایش ضربان قلب می‌شود و بیماران قلبی باید از استفاده بیش از حد آن پرهیز کنند، در دوران بارداری و شیردهی هم با احتیاط مصرف شود، ضمنا زیاده‌روی در خوردن عرق نارنج بی‌خوابی ایجاد می‌کند و بد نیست بدانید عرق بهار‌نارنج زود فاسد می‌شود، بهتر است دور از نور نگهداری شود.برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید با بازار گیاهان دارویی و شماره 35604144 تماس بگیرید.

منبع: اصفهان زیبا