کاربرد:
بهارنارنج در عطرسازی و ساختن اسانس، انواع نوشیدنیهای فصلی و عرقیجات و تهیه مربا، گز، سوهان و… کاربرد بسیار دارد. همچنین از آن عرق تهیه میکنند که طبیعت گرم داشته و مقوی جسم و روح است. از اشکال دارویی گل بهارنارنج هم روغن، دم کرده، عرق و اسانس کاربرد دارد.جالب است بدانید در قرن شانزدهم میلادی، یک پرنسس ایتالیایی به نام«آنا ماری نرولی» متوجه اسانس حاصل از گلهای گیاه شد و از آن برای خوشبو کردن دستکشهایش استفاده میکرد. امروزه اسانس گلهای بهارنارنج که به نام «نرولی اویل» در جهان مشهور است، از اسانسهای گرانقیمت است.
خواص:
مهمترین خاصیت دارویی آرامشبخشی
و ضدهیجانات دستگاه عصبی است. سردردهای عصبی و میگرنی را کاهش و در رفع غم و افسردگی مفید است. مقوی معده و اشتهاآوراست. برای کنترل تشنجها، حمله قلبی و سرگیجهها هم مصرف شربت بهارنارنج را توصیه میکنند. مداومت در مصرف بهارنارنج برای رفع بزرگی طحال مفید است و چنانچه به همراه آب کرفس مصرف شود، برای خروج سنگهای کلیه و مثانه و خرد کردن آنها بسیار موثر است. همچنین به دلیل خاصیت آنتیاکسیدانی ضدسرطان، آلرژی، التهاب بوده و تقویتکننده سیستم ایمنی بدن است. در کاهش شدت علائم یائسگی، تنظیم سطح فشارخون نیز موثر است.
سایرخواص:
بهترین ترکیبی در روزهای گرم تابستان عرق بهارنارنج به همراه گلاب و آب است. کسانی که یبوست دارند آب بهارنارنج را همراه عسل شیرین کنند و بخورند. آب بهارنارنج باعث بسته شدن منافذ پوست میشود. بخور بهارنارنج پوست چهره را باز میکند. بوییدن بهارنارنج برای بهبود سرماخوردگی موثر است. دم کرده بهارنارنج برای رفع سکسکه بهکار میرود.
احتیاط:
عصاره بهارنارنج سبب بالا رفتن فشار خون و افزایش ضربان قلب میشود و بیماران قلبی باید از استفاده بیش از حد آن پرهیز کنند، در دوران بارداری و شیردهی هم با احتیاط مصرف شود، ضمنا زیادهروی در خوردن عرق نارنج بیخوابی ایجاد میکند و بد نیست بدانید عرق بهارنارنج زود فاسد میشود، بهتر است دور از نور نگهداری شود.برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید با بازار گیاهان دارویی و شماره 35604144 تماس بگیرید.
منبع: اصفهان زیبا