شیر مادر یکی از مقوی ترین مواد غذایی برای کودکان است و هیچ ماده غذایی نمی تواند جایگزین آن شود. در این مطلب شما را با توضیحات دکتر تهرانی، متخصص تغذیه، در مورد اهمیت تغذیه با شیر مادر و همچنین زمان و روش دادن غذای کمکی به کودکان آشنا خواهیم کرد.
دکتر تهرانی ــ متخصص تغذیه با اشاره به اینکه هنوز در دنیا مکمل و غذایی در تراز شیر مادر تولید نشده است، اظهار داشت: شیرخشک در قالب هر نوع برندی، میتواند خطر چاقی برای کودکان در سنین بالاتر را در بر داشته باشد.
این متخصص تغذیه در حاشیه تقدیر از 56 مادری که در یکی از بیمارستانها برای تولد فرزند خود از روش زایمان طبیعی استفاده کرده بودند، درباره غذای کمکی به کودکان نیز توضیح داد: غذای کمکی از 6ماهگی باید بههمراه شیر مادر داده شود ولی باید طبق یک برنامهریزی صحیح و منظم صورت پذیرد.
تهرانی در توضیح بیشتر اینکه چرا کودکان بهجای خوردن غذا با آن بازی میکنند، عنوان کرد: برای اینکه والدین؛ آن آموزش لازم را با استفاده از رفتارها و عملکرد خود به کودک نمیدهند، یعنی قرار نیست والدین با قاشق و بشقاب بهدنبال کودک دویده و به او غذا بدهند، بلکه باید یک مکان خانه را مشخص کنند و آن مکان برای کودک همیشه تداعی کننده غذا خوردن باشد.
این متخصص تغذیه ادامه داد: همچنین غذا خوردن والدین نیز مهم است و باید ساعات غذا خوردن در خانواده با ساعات غذا خوردن کودکی که غذای کمکی مصرف میکند هماهنگ شود و کودکان که از سن 6ماهگی به مصرف غذای کمکی روی میآورند تا سن دوسالگی این روند ادامه داشته باشد تا اینکه کودک در نهایت از خوردن شیر مادر گرفته شود.