تعدادی از دانشمندان آمریکایی موفق شده اند با استفاده از یک آزمایش جدید چشم، علائم بیماری آلزایمر را از طریق این آزمایش شناسایی کنند. در این مقاله از دکتر سلام به شناسایی علائم بیماری آلزایمر با استفاده از آزمایش چشم پرداخته ایم. توصیه ما این است که این مقاله را حتما مطالعه کنید و از دست ندهید. با ما همراه شوید.
تیمی از دانشمندان آمریکایی با یک آزمایش جدید چشم، غدد لنفاوی شبکیه چشم را به طور غیرتهاجمی اسکن کرده و بدین ترتیب پروتئین بتاآمیلوئید، که مشخصه بیماری آلزایمر است، را شناسایی می کنند.
بتاآمیلوئید جزء اسیدآمینه ها و مولفه اصلی پلاک آمیلوئید است که در مغز بیماران مبتلا به آلزایمر یافت می شود.
تکنولوژی تجربی، شبکیه را با استفاده از تکنیک های اسکن می کند که می توانند رسوبات پروتئین بتاآمیلوئید را در مغز شناسایی کنند.
این مطالعه افزایش ۴.۷ برابری وجود پلاک شبکیه را در بیماران مبتلا به آلزایمر، در مقایسه با گروه کنترل، آشکار ساخته است.
کیت بلک، سرپرست تیم تحقیق در بیمارستان Cedars-Sinai لس آنجلس، در این باره می گوید: «در نتیجه رشد پیشرفته سیستم عصبی مرکزی که دارای ویژگی های مشترک بسیاری با مغز است، شبکیه ممکن است یک فرصت منحصر به فرد برای تشخیص آسان و راحت و کنترل بر بیماری آلزایمر فراهم آورد.»
تجمع پروتئین بتا آمیلوئید neurotoxic می تواند با توموگرافی انتشار پوزیترون، یا اسکن PET، و آنالیز مایع مغزی نخاعی، قابل تشخیص باشد، اما این شیوه ها تهاجمی، ناخوشایند و پرهزینه هستند، و امکان غربالگری منظم و پیگیری های بعدی را غیرعملی می کنند.
با این حال، در روش جدید از یک سیستم تصویربرداری اتوفلوئورسانس استفاده می شود که شامل دوربین تخصصی چشم پزشکی و نرم افزار پیشرفته پردازش تصویر است.
این آزمایش به صورت غیرتهاجمی رسوبات آمیلوئید احتمالی را در شبکیه بیماران زنده تشخیص می دهد.
علاوه بر این، آزمایشات دسته های پلاک شبکیه یا “نقاط داغ” را که شامل سمی ترین انواع بتا آمیلوئید با الگوهای توزیع خاص در مناطق پیرامومی بالاتر بوده و قبلا هم کشف نشده بودند، نشان داد.
منبع: خبرگزاری مهر