با تاریخچه کیوکوشین که با نام kyokushin شناخته می شود و یک ورزش رزمی خوب به شمار می آید آشنا شوید. ماسوتاتسو اویاما كه بعدا به لقب سوسای سازمان جهانی كیوكوشین كای كان كاراته دست یافت در 27 جولای 1923 میلادی در كره متولد شد.1925 اویاما توسط والدینش به منزل خواهرش در منچوری فرستاده شد. 1936 اویاما وارد مدرسه ای در سئول شد. در همین حین شروع به یادگیری كمپوچینی كرد و پس از دو سال تمرین به دان یك ارتقا پیدا كرد.
1938 ماس اویاما وارد مدرسه هوایی یاماناشی (Yamanashi) ژاپن شد و كاراته را زیر نظر گی چین فوناكوشی (Gichin Funakoshi) شروع كرد و هر روز ، دو ساعت به تمرینات خود با این استاد بزرگ ادامه داد. 1940 اویاما به هنگامی كه دان 2 (Ni-Dan ) كاراته بود وارد دانشگاه تاكوشوكو (Takushoku ) شد. 1945 اویاما تحقیقات در مورد كاراته را در موسسه ایوا (Eiwa ) در منطقه سوگی نامیكو (Suginami-Ku ) واقع در توكیو را آغاز كرد لكن پس از سپری شدن 6 ماه موسسه مذكور تعطیل شد. 1946 ماس اویاما وارد بخش تربیت بدنی دانشگاه واسدا (Waseda ) گردید و در آنجا بود كه با دو نفر از نویسندگان مشهور ژاپنی به نامهای یوشی كاوا Yoshikawa ) ) و شیرواوزاكی (Shiro Ozaki ) آشنا وبه مطالعات بیشتر درباره روش سامورایی پرداخت و پس از آن جهت تمرین به منطقه مینوبو (Minubu ) رفت. ایشان در همین سال بود كه به دان 4 كاراته دست یافت. 1947 ماس اویاما در اولین دوره مسابقات سراسری ژاپن در كیوتو شركت كرد ومقام قهرمانی را از آن خود كرد. 1948 اویاما تصمیم گرفت زندگی خود را وقف كاراته كند و 18 ماه تمرینات خود را به تنهایی در منطقه كیوسومی (Kiyosomi ) واقع در استان چیبا(Chiba) آغاز كرد و اجرای تكنیكهای خود را به حد عالی رساند.
1950 او در شهر چیبا اطاقی اجاره كرده ، تمرینات خود را ادامه داد. ایشان تمرینات كشتن گاورا شروع كرد. به طور مثال طی چهار روز 47 راس گاو را از پای در آورد. 1951 سوسای آموزش كاراته را در ارتش آمریكا كه در ژاپن استقرار داشت آغاز كرد و سپس تمرینات جودو را در شهر چیبا اغاز نمود و به دان 4 این رشته دست یافت. 1952 سازمان كاراته شهر شیكاگو وی را به آمریكا دعوت كرد ودر حدود 11 ماه توانست 32 مورد كارهای نمایشی را به اجرا بگذارد و در 7 مسابقه نیز شركت كرد و سپس به ژاپن بازگشت. 1953 سوسای مجددا به شیكاگو رفت و با حضور تماشاچیان با یك گاو نر وحشی مبارزه كرد و توانست این گاو را شكست دهد و شاخ او را نیز بشكند. لازم به ذكر است سوسای اویاما پس از شكست دادن گاو وحشی گفته است هدف من قدرت نمایی نبوده بلكه میخواستم ثابت نمایم انسانها ذاتا استعدادهایی دارند كه اگر آن را شكوفا سازند میتوانند بر همه چیز فائق گردند. 1954 سوسای به ژاپن بازگشت و پس از 3 ماه توقف و تمرین مستمر ، موفق گردید در بوسو(Boso ) اولین دوجو خود را خارج از منطقه میجی رو (Mejiro ) افتتاح نماید.
1955 سوسای به آمریكا دعوت شد ، سپس به اروپا رفت ، در این سفر با مردان بسیاری مبارزه كرد و برای اولین بار سر بطری شیشه ای را به تیغه دست خود شكست و موجب حیرت مردم شد ، ایشان در شیكاگو مجددا با گاو وحشی مبارزه كرد این امر موجب انتقاد باشگاه دوستی حیوانات گردید. شاید به جرعت بتوان استاد ماسوتاتسوایاما،این مرد اسطوره ای هنرهای رزمی راپیشگام وپیشرومعرفی هنرهای رزمی مشرق زمین در جهان معرفی كرد.این استاد كره ای الاصل كه نام اصلی اش ،«جوی،یونگ ای»میباشد،درسال1923درجنوب غربی كشوركره متولد شد ودرسال1930(دردوران اشغال كره توسط ژاپن) به اتفاق خانواده اش به كشورژاپن مهاجرت كرد ودرانجا به تحصیل و ورزش همت گماشت.ایامای جوان در17 سالگی موفق به اخذ دان 2 (نیدان) در كاراته شد وپس ازگذراندن دوره خدمتش درارتش، دوباره به تمرین كاراته روی اورد.
ایاماپس از40 سال مطالعه وتحقیق جامع،بنیانگذارسبكی دركاراته شد كه درواقع تلفیقی بود ازكاراته ژاپنی،كنپوی چینی وته كیهون كره ای.این سبك بعدهانام «كیوكوشین كاراته» را به خود گرفت ودر حال حاضر این هنراصیل دراقصی نقاط جهان تدریس وتمرین میشود.اگر بازیگرانی همچون بروس لی با بازی در فیلمهای رزمی سهمی عمده درشناساندن این هنرها بخصوص «كانگ فو» درجهان ایفا كردند، استاد «ماسوتاتسوایاما»این نقش را سالها پیش یعنی درسال1950 ودرجریان اولین نمایش مبارزه ای خود كه با یك گاونروحشی درشیكاگو انجام داد، به نمایش گذاشت. دراین نمایش، استاد درمبارزه ای نفس گیرازپس این گاووحشی بر امد.وی ابتدا با مشت مرگباری كه به پیشانی گاوزد انرا كاملأگیج كرد وگاوتلوتلومیخورد،سپس بایكدست شاخ گاوراازجاكند وباضربه تیغه دست( شوتواگه اوچی) شاخ دیگرگاورا شكست به طوریكه شاخ گاوبه میان تماشاچیها پرت شد.وجالب اینكه بعدهابه اویامای گاو كش مشهورگشت.استاداویامامولف چندین كتاب كاراته نظیر«كاراته چیست؟»،«این هست كاراته» و«كاراته پیشرفته» نیز میباشد.ایشان به موازات فعالیتهای انتشاراتی به اقصی نقاط جهان مسافرت میكرد وبه معرفی ونمایش هنررزمی ویژه اش همت میگماشت.«طریقت كیوكوشین» اخرین كتاب این استاد فقیداست ودرباره مهمترین جنبه های فلسفی واخلاقی«كیوكوشین كاراته»نگاشته شده وهمچنین درباره مشكلأتی كه دران زمان برای گسترش هنرهای رزمی وجود داشته است،به تفصیل به بحث میپردازد.سوسای ماسوتاتسوایاما سرانجام در 73 سالگی (1994 میلادی) وپس از 63 سال زندگی امیخته با ریاضت در هنرهای رزمی، به علت ابتلا به سرطان ریه دارفانی را وداع گفت وجامعه كاراته جهان را به اندوه وتاثر نشاند.
استاد ماتسویی در سال 1963میلادی در توکیو پایتخت ژاپن به دنیا آمد. فارق تحصیل دانشگاه (چواودای گاکو) در رشته مدیریت بازرگانی می باشد و در سال 1985و1986قهرمان مسابقات سراسری ژاپن گردید و مبارزه 100 نفره را نیز در سال 1986انجام داد. وی در سال 198۷در مسابقات جهانی مقام اول را کسب نمو د و در سال 1992در توکیو باشگاه خو درا تاسیس نمود. درایت فنی وی موجب شده که به لقب نابغه کارا ته شهرت جهانی پیدا کند وی هم اکنون دارای کمربند سیاه دان ۹ می باشد و بنا به وصیّت کتبی مرحوم سوسای اویاما به این سمت یعنی رئیس سازمان جهانی کیوکوشین کارا ته منصوب شده است.کانچو ماتسویی با سفر به نقاط مختلف جهان ازجمله کشور خودمان ایران و برگزاری کلاسهای آموزشی و فنی و ایجاد وحدت تکنیکی در بین کارا ته کاها کیوکوشین گام موثری را برداشته است . وی همچنین با برگزاری مسابقات جهانی یادواره سو سای بصورت وزنی و مسابقات جهانی بانوان امکان موفقیت و پیشرفت را برای افراد سبک وزن میسر نموده است .
چرا کیوکوشین؟ امروزه تب هنرهای رزمی تركیبی سراسر دنیارا گرفته است و به عنوان مثال درایالات متحده،افراد كمی مشاهده می شوند كه از این نوع مبارزات اطلاعی نداشته باشند. روز به روز برتعداد باشگاه هایی كه MMAرا در سانس های خود می گنجانند اضافه می شود وافراد به دنیال یادگیری موی تای ،بیونیتسوبرزیلی و كشتی هستند تا بردانش خود دراین نوع از مبارزات بیافزایند . حتی درژاپن كه مهد هنرهای رزمی وبه خصوص كاراته آزاد استشركتFairtex(یكی از شركت هایی كه با سرمایه گذاری ویژه در زمینه موی تای به جذب مبارزین و تولید لوازم موی تای می پردازد)روز به روزبرشعب خود می افزاید و تعداد علاقه مندان بهMMA بیشتر مشود.
1-سلامت
ازبسیاری از افرادی كه كاراته آزادكارمی كنند بارها پرسیده ام چرا به این روش روی آورده اند؟اغلب آنهادلیل خود را احتمال بیشتر سالم ماندن صورت حود در عین طبع خشن این ورزش اعلام كرده اند . در كشوری كه هنوز ورزش های رزمی آزاد به صورت حرفه ای مطرح نشده است و حتی بعضی از بوكسورهای المپیكی ازوضعیت معیشتی خود ناراضی هستند در خطر گذاشتن اعضای حیاتی صورت مقابل حملات دست حریف برای كسب اهداف واقعاًجهانی (ونه شركت در مسابقاتی با میزبانی كشورهای همسایه و ادعای قهرمان جهان را بردوش كشیدن)كاری دشوار به نظر می رسد . ضمناًتاوقتی این گونه ورزش ها از تشكل ها و انجمن های حرفه ای برخوردار نباشند احتمال عدم دانش مربیان بیشتر است.
2-قدرت بدنی
تنها نگه كردن 5دقیقه هركدام از مسابقات به روش كیك بوكس و ناك دان كافی است تا از نظر منطقی و به این دلیل كه درمسابقات كیوكوشین ضربات بدون محافظ به بدن بی شمارند مارادر پی بردن به این مهم یاری دهد كه قاعدتاًازنظر آمادگی جسمانی كاراته ی ناك دان در مقایسه با كیك بوكس قدرت بدنی بالاتری را می طلبد . البته ناگفته نماند كه روش كیك بوكس را برمی گزینندازشانس بالاتری برای بقا درنیابان برخورداند به دلیل مبارزات با ضربات دست در صورت.
3-روح كاراته
فلسفه ی بودوو سامورایی كه در كاراته آموزش داده می شودگرچه در تمامی ورزش های رزمی یافت می شود اما در كاراته به اوج خود می رسد .شما دربین پوشیدن یك شورت كیك بوكس و یا لباس كاراته خوش دوخت ژاپنی كدام را انتخاب می كنید؟
4- سیال بودن كیوكوشین
فلسفه ی آموزش اویامای فقید به سیال بود وبدون محدوده ی خاص بودن آموزش های این رشته است.
بدین منظوركه كیوكوشین تلفیقی ازبسیاری از سبك های روز رزمی آن زمان وامروزبوده ومی باشدولی بدان معنا نیست كه هنرجویان این رشته فقط بایددراین رشته فعالیت كنند،درزمان حیات استاد اویاما بارهابه كشورهای مختلف ازجمله تایلند برای مبارزه توسط شاگردان و خودوی سرزده شدوهدف ازاین مسافرت ها قوی تر كردن تكنیك ها و شگردهای كیوكوشین بوده است.پس اگردرزمینه گلاویزی و یاخاك ضعفی دراین هنر احساس كردیدبا خیال راحت به تمرین رشته ای گلاویزی در كنار كیوكوشین بپردازید و بدانید این همان كیوكوشین اصیل است.اوس