مهمترین بیماری روانی که رونشناسان را نگران کرده و تقریبا همه گیر شده بیماری افسردگی ست.خلق افسرده ، ﭘﺮﻳﺸﺎﻧﺤﺎلی ،اضطراب ،استرس،احساس غمگینی، اعتماد به نفس پایین و بیعلاقگی به هر نوع سرگرمی از علائم افسردگی هستند
محمد یعقوب با بیان اینکه کندی روانی و حرکتی از علائم شایع ابتلا به افسردگی شدید است، اظهار کرد: کندی روانی و حرکتی عبارت است از کاهش سرعت و توانایی فرد در انجام وظایف روزمره و شخصی خود به طوری که در مقایسه با دیگران این افراد کند و آهستهتر وظایف خود را انجام میدهند. وی با اشاره به اینکه بیماران وسواسی در انجام کارهای خود به گونه وسواس آمیز رفتار میکنند، افزود: کندی روانی و حرکتی در بیماران وسواسی نیز به دلیل وسواس بیش از حد در انجام وظایف شخصی مشاهده شده است. این روان شناس بالینی با تاکید براینکه بیماری کاتاتونیک یکی دیگر از بیماریهایی است که در بیماران مبتلا به آن کندی روانی و حرکتی دیده میشود، اضافه کرد: در بیماران کاتاتونیک فرد در انجام وظایف و فعالیتهای خود ناتوان است به طوریکه ناخود آگاه در یک وضعیت حرکتی ثابت میماند و هیچ حرکتی انجام نمیدهد.
یعقوبی گفت: کندی روانی و حرکتی نشانهای از ابتلای فرد به بیماری است و خود اختلال یک بیماری محسوب نمیشود بلکه علامتی است که در بیماران افسرده شدید و کاتاتونیک بیشتر مشاهده میشود. وی با اشاره به اینکه کندی روانی و حرکتی با تنبلی متفاوت است، تصریح کرد: تنبلی میتواند نشانه افسردگی به همراه ویژگی شخصیتی فرد باشد بدین معنا که فرد یا افسرده و یا به لحاظ شخصیتی تنبل است در حالیکه کندی روانی و حرکتی از علائم شایع ابتلا به افسردگی شدید است.
این روان شناس بالینی ادامه داد: تشدید کندی روانی و حرکتی منجر به سکته مغزی نمیشود و به منظور اینکه این اختلال با سایر بیماریها از جمله پارکینسون و صرع اشتباه نشود، گرفتن شرح حال بیمار قبل از تجویز دارو ضروری است. یعقوبی با بیان اینکه کندی روانی و حرکتی در کودکان نیز مشاهده شده است، گفت: کندی روانی و حرکتی تنها مختص بزرگسالان نیست و این اختلال در کودکان نیز باید جدی گرفته شود.