شاید برای برخی از خانم ها این سوال پیش آمده باشد که آیا می توان بعد از 40 سالگی باردار شد یا خیر؟ در این مقاله از دکتر سلام به عوارض بارداری در سنین بالا پرداخته ایم. کسانی که می خواهند در سنین بالا باردار شوند حتما این مقاله را مطالعه کنند و از دست ندهند. با ما همراه شوید.
گرچه قدرت باروری پس از 40 سالگی در هر دوره سیکل قاعدگی 10درصد کاهش مییابد؛ اما تا زمانی که تخمک گذاری حتی به طور نامنظم وجود داشته باشد، بارداری امکان پذیر خواهد بود. البته بارداری در این سنین با آسیب بیشتری همراه و اختلالات رشد تخمک نیز شایعتر است.
عوارض بارداری در سنین بالا
نخستین مشکل پس از 40 سالگی خطر بالای سقط جنین است که در 40 سالگی حدود 34درصد و پس از 45 سالگی به 53درصد خواهد بود. خطر ناهنجاریهای کوروموزومی نیز مشکل جدی دیگری است که از 6/1درصد در 38 سالگی به بیش از 2درصد در 40 سالگی و 4درصد در 42 سالگی میرسد. احتمال سندروم داون که نیمی از اختلالات کوروموزومی مرتبط با سن مادر است در سن 40 سالگی مادر به ازای هر 10 هزار تولد 4/10 مورد است که در 45 سالگی 1/44 مورد و در 48 سالگی 107 مورد در هر ده هزار تولد خواهد بود.
همچنین مشکلات عروق اندامهای تحتانی مانند دردهای پوبیس (در ناحیه شرمگاهی)، انتهای ستون فقرات، لیگمان ها و باسن در مادر حادتر است. ابتلا به پرفشاری خون شایعتر خواهد بود و از طرفی به خاطر عملکرد نه چندان مطلوب وعروق، مواد غذایی به اندازه کافی به جنین نمیرسد و معمولا نوزاد با وزن پایین متولد میشود.
مراقبت پزشکی دقیق
در تمام طول دوران بارداری، مادر باید آزمایشات مختلف از جمله اکوکاردیوگرافی در هفته دوازدهم بارداری، آزمایشات خون برای تشخیص احتمالی دیابت و در صورت تمایل آمنیوسنتز برای مطالعه کوروموزومهای جنینی را انجام دهد.
منبع: روزنامه سپید