قرص ایبوپروفن یکی از داروهای پر کاربرد است که به دلیل موراد مصرفی متنوع برای کاهش درد و تسکین درد هایی همچون درد دندان و تسکین اسیب دیدگی های ورزشی استفاده می شود،در این مقاله به نحوه مصرف این قرص اشاره خواهیم کرد.

قرص ایبوپروفن و موارد مصرف آنقرص ایبوپروفن و موارد مصرف آنقرص ایبوپروفن (Ibuprofen) یا همان قرص بروفن نوعی داروی ضد درد است که برای کاهش و تسکین دردهایی مثل دندان درد و دردهای قاعدگی مصرف می‌شود.امروزه مسکن‌ها با اسامی مختلف جزو جدانشدنی بیشتر زندگی‌ها شده‌اند. اگرچه اکثریت افراد تصور می‌کنند مسکن‌ها از داروهای بی‌ضرر هستند اما در واقعیت اینطور نیست و استفاده بیش از حد آن‌ها می‌تواند عوارضی بر بدن داشته باشد. در ادامه با قرص ایبوپروفن که یکی از معروف‌ترین مسکن‌هاست آشنا می‌شوید.
عوارض قرص ایبوپروفن – مصرف قرص ایبوپروفن – درمان دندان دردقرص ایبوپروفن (بروفن) چیست؟
قرص ایبوپروفن (Ibuprofen) یا به اصطلاح عموم بروفن داروی ضدالتهاب غیراستروئیدی است که برای تسکین علائم آرتریت (التهاب مفصل)، دیسمنوره (قاعدگی دردناک)، حملات نقرس و آسیب‌های حین ورزش و نیز به عنوان تب‌بر و ضد درد به ویژه در دردهای ناشی از التهاب استفاده می‌شود. قرص بروفن در دوز ۲۰۰ تا ۴۰۰ میلی‌گرم در بیشتر کشورها بدون نسخه فروخته می‌شود. سازمان بهداشت جهانی بروفن را در فهرست داروهای اساسی قرار داده است. این فهرست داروهایی را در بر می‌گیرد که باید در هر مرکز درمانی موجود باشند.
این دارو در سه فرم خوراکی، موضعی (پماد) و مقعدی (شیاف) موجود است. پماد بروفن برای آسیب‌دیدگی‌های هنگام ورزش استفاده می‌شود. برای آگاهی از تفادت مسکن هایی همچون ایبوپروفن و ژلوفن به لینک زیر بروید.

تفاوت ژلوفن با ایبوپروفن در چیست؟
موارد مصرف درمان علائم آرتریت (التهاب مفصلی) مثل روماتیسم مفصلی نقرس تب دردهای قاعدگی سردرد کمردرد درد دندان کرامپ‌های عضلانی یا پیچ خوردن مفاصل عوارض سردرد، سرگیجه، اضطراب، افزایش خطر حمله قلبی، خستگی‌ یا خواب‌‌آلودگی‌ شدید، درد یا سوزش‌ معده‌، تهوع‌ یا استفراغ‌، مدفوع‌ سیاه‌ و قیری‌، علایم‌ شدید آنفلوآنزا، افزایش‌ وزن‌، کبودی‌ یا خونریزی‌ غیرطبیعی‌، بثورات‌ جلدی‌، زخم‌های‌ دهانی‌
تداخل دارویی  داروهای ادرار آور، داروهای ضد درد (مثل استامینوفن) و یا داروهایی که برای کنترل علائم سرماخوردگی مصرف می‌شوند.

 

مقدار و نحوه مصرف بروفن
این دارو را می‌توان روزی ۳ الی ۴ بار مصرف کرد. حداکثر دوز مصرفی ایبوپروفن بدون نسخه پزشک روزی 1200 میلی‌گرم است. این دارو را نباید برای درمان درد به مدت بیش از 10 روز و برای درمان تب به میزان بیش از 3 روز مصرف کرد. در صورت ادامه درد و تب باید به پزشک مراجعه کرد. پزشک می‌تواند در صورت صلاح‌دید ایبوپروفن را با مقادیر تا 3200 میلی‌گرم و یا به مدت بیشتر تجویز کند.
توجه: دارو را در ساعات مشخصی از روز مصرف کنید تا احتمال فراموش شدن یک وعده کم شود با این حال در صورتی که مصرف یک وعده از ایبوپروفن را فراموش کردید به محض به یاد آوردن آن را مصرف کنید و در صورتی که زمان به یاد آوردن، همان زمان مصرف وعده بعدی باشد دوز مصرفی را دو برابر نکرده و فقط به مصرف دوز فعلی بسنده کنید.

موارد منع مصرف ایبوپروفن
افراد مبتلا به آسم ،مبتلایان به فشار خون ،افراد مبتلا به ناراحتی‌های خونی مثل هموفیلی و افرادی که مشکلات انعقادی دارندافراد مبتلا به زخم معده و یا کوليتمبتلایان به ناراحتی‌های خیلی شدید کلیهافراد حساس به ترکیبات آسپیرینافرادی که برای بیماری دیابت دارو مصرف می‌کنندعکس قرص ایبوپروفن – عوارض قرص ایبوپروفننکاتی که در ارتباط با مصرف بروفن باید بدانید ایبوپروفن در دوران بارداری جز گروه B است یعنی برای جنین ضرری ندارد اما باید طبق دستور پزشک مصرف شود اما در 3 ماهه سوم بارداری این دارو جزء گروه D قرار می‌گیرد که نباید استفاده شود و مصرف آن باعث بروز اختلالات جنینی می‌شود.در صورتی که مصرف ایبوپروفن موجب سوء هاضمه در شما می‌شود می‌توانید آن را بعد از مصرف غذا و یا با شیر مصرف کنید.

قبل از مصرف ایبوپروفن به پزشک خود بگویید چه داروهای دیگر حتی داروهای گیاهی را مصرف می‌کنید. این داروها ممکن است با ایپوپروفن تداخل اثر داشته باشند.پس‌ از خوردن‌ قرص‌های‌ ایبوپروفن‌ برای‌ جلوگیری‌ از آسیب‌ و تحریک‌ 30-15 دقیقه‌ از خوابیدن‌ یا دراز کشیدن‌ اجتناب‌ کنید.سالمندان بیشتر از سایرین‌ در معرض‌ خطر مشکلات‌ گوارشی‌ و خونریزی‌‌دهنده‌ هستند.اگر ایبوپروفن‌ را برای‌ درد یا تب‌ می‌خورید و درد ظرف‌ 14 روز و تب‌ ظرف‌ 3 روز بهتر نشده‌ یا حتی‌ بدتر شده‌ است‌ با پزشکتان‌ مشورت‌ کنید.ایبوپروفن‌ را دور از دسترس‌ کودکان‌، دور از گرما، نور مستقیم‌ یا حرارت‌ مرطوب‌ نگهداری‌ کنید (در این‌ شرایط‌ ایبوپروفن‌ فاسد می‌شود)در حین مصرف این دارو نباید مشروبات‌ الکلی‌ بنوشید. زیرا احتمال‌ آسیب‌ به‌ معده‌ بیشتر خواهد شد. همچنین نباید تا مشخص‌ شدن‌ پاسخ‌ بدنتان‌ به‌ دارو رانندگی‌ یا در فعالیت‌های‌ خطرناک‌ شرکت‌ کنید. زیرا این‌ دارو در برخی‌ از افراد موجب‌ گیجی‌، سرگیجه‌، یا خواب‌‌آلودگی‌ می‌شود.این دارو را بدون توصیه پزشک به کودکان کوچکتر از 12 سال ندهید.از مصرف استامینوفن یا آسپرین همزمان با ایبوپروفن اجتناب کنید.

منبع/ستاره