محلوجی راد در مورد علل شیوع این بیماری گفت:در مورد شیوع آسم نظریه ای با عنوان ˈنظریه بهداشتˈ مطرح است؛ امروزه به دلیل واکسیناسیون، بیماری های عفونی کمتر در بین افراد ایجاد می شود و دستگاه ایمنی بدن به سمتی انحراف پیدا می کند که علایم آلرژی شیوع بیشتری می یابد.
وی توضیح داد: دستگاه ایمنی بدن دارای 2 بخش به نام های H1 و H2 است. بخش H1 عفونت ها و بخش H2 آلرژی ها را کنترل می کند؛ وقتی عفونتی در بدن نباشد و H1 بیکار بماند، دستگاه ایمنی به سمت H2 متمایل می شود و به همین دلیل آلرژی ها افزایش می یابد.
محلوجی راد تغییر سبک زندگی، کم تحرکی و گرایش افراد به مصرف غذاهای آماده (فست فودها) را از دیگر عوامل موثر در بروز آلرژی ها عنوان کرد و افزود:در گذشته افراد چندان در معرض آلرژن ها قرار نمی گرفتند؛ منازل حیاط داشت و تهویه مناسب صورت می گرفت اما اکنون آپارتمان نشینی رشد زیادی یافته، تهویه مناسب در منازل صورت نمی گیرد و به دلیل آشپزخانه های به اصطلاح ˈاپنˈ (open)، افراد بیشتر در معرض عوامل آلرژن و مواد تحریک کننده قرار می گیرند.
وی گفت: مواد آلوده کننده موجود در هوا مانند دود خودروها، کارخانه ها و مواد محرک مانند شوینده ها، عطرها و ادکلن ها به عنوان عوامل تحریک کننده می تواند سبب افزایش آسیب پذیری دستگاه تنفسی در مقابل آلرژن ها و عوامل محرک محیطی باشد.
به گفته وی، بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی بیش از 300 میلیون نفر از مردم دنیا به بیماری آسم مبتلا هستند.
آسم بیماری است که کیفیت زندگی بیماران را به شدت کاهش می دهد؛ این بیماری علاوه بر هزینه های مالی هزینه های دیگری مانند غیبت از محل کار و تحصیل را نیز برای مبتلایان به همراه دارد و آنها را در مسیر زندگی با مشکل مواجه می سازد.
آسم یک بیماری ارثی است و علایم کلی آن خس خس کردن سینه و سرفه های ممتد است.
مواد آلاینده محیط های دربسته مانند دود سیگار، دود آتش و اسپند، بوهای تند عطر، ادکلن، شوینده های شیمیایی، بوی سرخ کردن غذاها و گردوغبار، آلودگی هوای شهرها، عفونت های ویروسی دستگاه تنفسی مانند سرماخوردگی و عوامل آلرژن محیطی مانند حیوانات اهلی، حشرات، سوسک ها، مایت ها و گرده گیاهان نیز ازجمله عوامل محیطی ایجاد کننده علایم آسم در مبتلایان است.
تغییرات سریع آب و هوایی، حرکات شدید ورزشی، حساسیت های دارویی، حساسیت های غذایی و بروز هیجانات روحی نیز در افراد مبتلا به آسم سبب بروز علایم آسم می شود.
این بیماری در پی التهاب و ورم دستگاه تنفسی بر اثر عوامل محیطی که سبب افزایش ترشحات مخاطی، تنگ شدن، تحریک پذیری و اسپاسم راه های هوایی می شود، بروز می یابد.