محققان بعد از چندین سال بالاخره موفق شدند با انتقال ژن و اصلاح ژنتیکی نوین، موز طلایی را تولید کنند که در خود پروویتامین A به میزان قابل توجهی دارد. در این مقاله از دکتر سلام به ایجاد موز طلایی با پروویتامین A بالا پرداخته ایم. با ما همراه شوید.
محققان بعد از سالها توانستند با انتقال ژن و اصلاح ژنتیکی نوین، موزی را تولید کنند که به میزان قابل توجهی سطوح پروویتامین A را داراست.
موز در آفریقا منبع عالی نشاسته است اما سطوح کمی از مکملهای غذایی از جمله پروویتامین A و آهن دارد. عواقب کمبود ویتامین A بسیار شدید است. تخمین زده شده که هر ساله ۶۵۰۰۰۰_۷۰۰۰۰۰ کودک در سراسر جهان از کمبود پروویتامین A میمیرند و چند صد هزار نفر دیگر نابینا میشوند.
به باور محققان، روند اصلاح ژنتیک منجر به شناسایی و انتخاب ژنهایی از موز شده است که میتواند برای افزایش پروویتامین A در میوههای موز استفاده شود.
در پروژهی انجام گرفته، یک ژن از موزهای پاپوآگینهنو که به طور طبیعی پروویتامین A زیاد اما خوشههای کوچکی دارد، به موز کاوندیش وارد شد. محققان بعد از سالها توانستند موزی را تولید کنند که به میزان قابل توجهی سطوح پروویتامین A را داراست.
این ژنهای منتخب در لولههای آزمایش به اوگاندا فرستاده شدهاند تا در موزهای اوگاندا برای انجام آزمایشات میدانی، جای گیرند.
منبع: ایانا