عفونت گوش گاهی با درد و گرفتگی گوش و گاهی با خروج ترشحات چرک مانند که اصطلاحا به آن جرم گفته می شود، همراه است. محل عفونت گوش میانی پشت پردهی گوش است. لوله استاش که از مسیر گوش میانی به پشت گلو میرسد، گوش میانی را از مایعی که در آن ساخته میشود، خالی میکند. اگر این لوله مسدود شود، این مایع در گوش میانی جمع شده و باعث عفونت میشود.
عفونت گوش میانی چیست؟
اوتیت میانی التهاب یا عفونت گوش میانی است که اغلب هنگامی آغاز می شود که عفونت های ایجاد کننده گلو درد، سرماخوردگی یا سایر عفونت های تنفسی به گوش میانی انتشار می یابند. این عفونت ها ممکن است ویروسی یا باکتریایی باشند.
علایم عفونت گوش میانی (اوتیت میانی) عبارتند از:
– تحریک پذیری غیر عادی
– اشکال در به خواب رفتن
– احساس کشش در یک یا هر دو گوش
– تب
– ترشح مایع از گوش
– تب
– کاهش تعادل
راهکارهای درمان عفونت گوش میانی با طب سنتی
اگر گوشتان دچار گرفتگی شده است می توانید با روش های آسان و کمترین هزینه آن را درمان کنید. گفتنی است درمان های دارویی فقط در صورتی جایز است که طبق نظر پزشک صورت گیرد و مصرف خودسرانه آنتی بیوتیک ها یا قطره های گوش می تواند عفونت گوش را تشدید کند و آسیب جدی به گوش میانی بزند. بنابراین اگر مشکل گرفتگی یا عفونت گوشتان جدی نیست می توانید به روش هایی که در ادامه گفته می شود به درمان گوش درد در منزل بپردازید در غیر اینصورت حتما به پزشک مراجعه کنید.
1- زنجبیل
زنجبیل دارای خواص دارویی بسیار قوی بوده و برای درمان بسیاری از بیماریها و اختلالات به کار میرود. زنجبیل به خاطر خواص ضدباکتری و ضدالتهابی که دارد باعث تسکین درد و از بین رفتن عفونت میشود. موقع عفونت گوش، چند قطره از عصاره آن را درون گوشتان بمالید.
2- سیر
سیر در از بین بردن عفونت بسیار مؤثر است؛ دارای خواص ضدالتهاب و آنتیاکسیدانی بوده که به خوب شدن عفونت میانجامد. یکی از خواص آن از بین بردن درد است و از طرفی باعث کاهش تورم میشود.
3- روغن خردل
روغن خردل یکی از قدیمیترین درمانها برای عفونت گوش است. خاصیب ضدالتهاب و ضدباکتری آن به راحتی عفونتها را از بین میبرد.
4- سرکه سفید
سرکه سفید دارای خواص ضد میکروبی بوده که به سرعت عفونت را از بین میبرد. همچنین به از بین رفتن مومی که در گوش جمع میشود نیز کمک میکند. مقداری از آن را با آب مخلوط کنید و در سرنگی برای ریختن در گوش بریزید. سپس گوشتان را با این محلول شستشو دهید. بعد از یک دقیقه سرتان را به بغل کج کنید تا گوشتان از آن محلول خالی شود.
5- نمک
نمک جزو موادی است که در گذشته از آن به عنوان ضد عفونی کننده استفاده می شده است در حال حاضر هم از محلول آب نمک برای قرقره کردن و یا شستشوی بینی استفاده می شود. شما می توانید محول آب نمکی در منزل تهیه کنید و از آن به عنوان درمان خانگی عفونت گوش استفاده کنید. برای درست کردن این محلول یک قاشق چای خوری نمک را در یک فنجان کوچک آب گرم به طور کامل حل کنید سپس با قطره چکان چند قطره از این محلول را داخل گوش بریزید و بگذارید یک دقیقه گوشتان در حالت کج بماند و بعد از گذشت یک دقیقه برای خارج کردن محلول از گوشتان در جهت دیگر سرتان را بچرخانید.
6- روغن زیتون
هرگونه کپی برداری با نام دکتر سلام و لینک دهی مستقیم مجاز است.
بیشتر بخوانید:
وزوز گوش
گوش