افراد در دوران جوانی دارای انرژی بسیاری هستند. اما گاهی دیده می شود فرد جوانی به دنبال فعاليتهاي جسمي دچار تنگي نفس يا خستگي زود هنگام ميشود و به اصطلاح کم می آورد. در این هنگام مراجعه به يك پزشك متخصص قلب و اكوكارديوگرافي قلب می تواند برای شما مفید باشد.
نارسايي قلبي ميتواند يكي از دلايل آن باشد و حالا هيچكس بهتر از يك تيم نارسايي قلب مجرب نميتواند به شما كمك كند.
شما يك فرد ميانسال هستيد كه دچار حمله قلبي (سكته قلبي) شدهايد. آنژيوگرافي و انژيوپلاستي و گاهي به خاطر وسعت حمله قلبي عمل قلب باز براي شما انجام شده است، اما بهرغم تمامي اين درمانها و مصرف مرتب داروهاي قلبي، شما هنوز از تنگي نفس شبانه يا در زمان فعاليت، ورم كردن اندامها خصوصاً در پاها و شكم رنج ميبريد. شبها چندين نوبت با تنگي نفس از خواب بيدار ميشويد. خستگي و ضعف عمومي زندگي شما را مختل كرده است. اين بار مشكل شما گرفتگي رگهاي قلب نيست، مشكل اصلي ضعيف شدن ماهيچه قلب به دنبال سكته قلبي است كه اصطلاحاً نارسايي قلبي ناميده ميشود. براي تشخيص قطعي فقط كافي است كه اكوكارديوگرافي قلب براي شما انجام شود تا شما از ميزان قدرت انقباضي ماهيچه قلب يا برونده قلبي(EF) خود مطلع شويد. برونده قلبي ميزان قدرت ماهيچه قلب براي پمپ كردن خون به كل بدن است. هر چه مقدار اين برونده قلبي كمتر باشد (كمتر از15 درصد) ماهيچه قلب ضعيفتر و علائم بيماري شديدتر است پس نارسايي قلبي زماني رخ ميدهد كه قلب به علت ضعيف شدن قادر به پمپ كردن خون كافي نيست و نميتواند جريان خون كافي را به اعضاي بدن برساند.
اولين و مهمترين قدم در اين راه قبول اين واقعيت است كه قلب بيمار نيازمند كمك است. گاهي در شرايطي خاص با توجه به پيشرفت بيماري و ظاهر شدن علائمي كه قابل كنترل با دارو نيست، ممكن است نياز به استفاده از پيس ميكر قلب لازم باشد.
يك دستگاه ICDنه تنها موجب تپيدن قلب ميشود، بلكه ريتم ضربان قلب را نيز تنظيم ميكند. گاهي در ريتم ضربان قلب مواردي پيش ميآيد كه ميتواند عواقب جدي به دنبال داشته باشد. دستگاهICD براي اين گروه از بيماران كه نامنظميهاي تهديدكننده قلبي دارند بسيار حياتي است.
براي اين كار يك دستگاه كوچك در بالاي قفسه سينه و زيرپوست كاشته ميشود. سيمهاي دستگاه از يك طرف به ماهيچه قلب و از سوي ديگر به دستگاه متصل ميشوند. اين كار براي برطرف كردن هرگونه مشكل در ريتم ضربان قلب كه ميتواند مرگآفرين باشد بسيار كمككننده است.
يك دستگاه CRT با ارسال سيگنالهاي ظريفي به قلب، به تپش منظم آن كمك ميكند و در نهايت به قلب كمك ميكند تا با كارايي بيشتري پمپ كند. البته اين دستگاه براي همه بيماران نارسايي مفيد نيست. يكي از روشهاي پيشرفته درمان نارسايي قلبي تعبيه پمپ كمكي قلب است كه اميد را در گروه بزرگي از بيماران نارسايي قلبي پيشرفته زنده كرده است. هدف پزشكان از تعبيه اين پمپ، پشتيباني عضله ضعيف قلب است كه در دو گروه قابل تعبيه است. گروه اول بيماراني كه در ليست پيوند قلب قرار دارند و به اصطلاح آن را «پلي براي پيوند» مينامند كه درصد موفقيت عمل پيوند قلب را افزايش ميدهد. اين پمپ كمك ميكند كه ارگانهاي حياتي مانند كبد و كليه به دنبال نارسايي قلبي طولاني دچار آسيب شديد نشوند.
از ديگر پمپها، پمپ كمك بطني VAD الكترومكانيكال است كه ماهيچه ضعيف قلب و جريان خون را حمايت كرده و باعث افزايش طول عمر و بهبود كيفيت زندگي در اين گروه از بيماران ميشود. اين پمپ Device ميتواند عملكرد بطن چپ، بطن راست يا هر دو طرف قلب را حمايت كند. پمپ به دنبال جراحي قلب باز (كه حدود چهار تا شش ساعت به طول ميانجامد) از رأس قلب در بطن چپ كار گذاشته ميشود و از طريق يك لوله خرطومي مخصوص به شاهرگ حياتي بدن (آئورت) متصل ميشود. مهمترين وظيفه پمپ، ساكشن كردن خون اكسيژندار از بطن چپ نارسا و ارسال آن به سيستم گردش خون اصلي بدن براي انتقال به تمامي ارگانهاي حياتي بدن است. پمپ قلب ميتواند خون كافي را در هر دقيقه در كل بدن گردش داده و علائم نارسايي قلبي را كاهش دهد. پمپ از طريق يك كابل كه در طي جراحي با برش كوچكي از پوست شكم خارج شده و به باتريها متصل شده انرژي لازم را براي پمپ تأمين ميكند. پزشك پمپ را تنظيم ميكند تا ميزان دقيق و درستي از جريان خون به كل بدن پمپ شود.
منبع: جوان آنلاین