بیماران سرطانی نیاز به حمایت عاطفی دارند آن ها در جدال با بیماری خود دردهای زیادی را متحمل می شوند و نیاز به همدردی و درک اطرافیان دارند. این افراد غالبا گوشه گیر و منزوی می شوند و دائما به مرگ و سرانجام خود می اندیشند. اگر در میان عزیزان یا دوستانتان افراد سرطانی وجود دارد بهتر است به راهنمایی های مشاورین برای رفتار با آن ها دقت کنید.
شاید درمان یک بیمار سرطانی، از عهده شما برنیاید، اما تردیدی نداشته باشید که با حمایت عاطفی، میتوانید عزیز بیمارتان را، برای جنگ با این بیماری مصممتر کنید.
برخی از متخصصان، از شیوع مهارناپذیر سرطان در سالهای اخیر میگویند و برخی آینده را دشوارتر از امروز ارزیابی میکنند. در میان همکاران، دوستان قدیمی یا اعضای خانواده شما هم، شاید بیماری سرطانی را که از درمانهای سخت و پرهزینه آزرده شده باشد و با هراس از مرگ روزهایش را بگذارند، بشناسید. بیماری که برای غلبه بر بیماری مهلک و پیشرونده، راه سختی را در پیش دارد و برای تحمل روزهای سخت، بیشتر از هر چیز، به یک همراه نیازمند است.
شاید درمان یک بیمار سرطانی، از عهده شما برنیاید، اما تردیدی نداشته باشید که با حمایت عاطفی، میتوانید عزیز بیمارتان را، برای جنگ با این بیماری مصممتر کنید. ما در این مطلب، راههای سادهای که تاثیری قابل توجه بر مبتلایان بیماریهای سخت میگذارد را به شما یادآوری میکنیم.
روانتان را احیا کنید
قبل از هر کاری، نگاهی به چهره خودتان بیندازید. حالتان چطور است؟ ترسیدهاید؟ غمدارید؟ ناامیدید؟ با احساساتتان روبرو شوید. دلیلی ندارد که از همین حالا، آینده بدون او را تصور کنید، اما باید بدانید که تا بهتر شدن اوضاع، راه سختی پیش رویتان است. اگر نمیتوانید به خودتان مسلط شوید، حتما از یک روانشناس کمک بگیرید. بیمار سرطانی، به یک حامی قدرتمند نیازمند است، نه کسی که ترس و اضطراب بند بند وجودش را فرا گرفته است.
ثابت کنید کنارش هستید
به بیمار بگویید که تنها نیست و در صورت نیاز، میتوانید برایش وقت بگذارید. پیشنهاد همراهی او در روزهای شیمیدرمانی، یا حضور در مطب پزشکش، میتواند به او قوت قلب دهد و لحظات سخت درمان را برایش قابل تحملتر کند. گاهی حتی تلویزیون دیدن با یک بیمار در سکوت، میتواند آرامش و نشاط او را به شکل قابل توجهی بیشتر کند. پس همراهی را از او دریغ نکنید.
دوری راه را دور بزنید
شاید به خاطر فاصله مکانی که از بیمار دارید، نتوانید دستهایش را بگیرید و او را در مسیر رسیدن به بیمارستان همراهی کنید، اما میتوانید از قدرت تکنولوژی، برای از بین بردن فاصلهها کمک بگیرید. تماسهای تلفنی، پیامک و پیغام گذاشتن در شبکههای اجتماعی مجازی، میتواند شما را بیش از پیش به او نزدیک کند. قرار نیست در هر تماس و پیام در مورد بیماری او صحبت کنید؛ بلکه میتوانید از خودتان و حال و هوایتان بگویید و به او نشان دهید که حضوری ارزشمند در زندگیتان دارد.
آشپز شوید
بیماری که درگیر شیمیدرمانی است، نه توان غذا درست کردن را دارد، نه تحمل بوی غذا در زمان پخت را. سعی کنید هر هفته برای او چند وعده غذا درست کنید و در فریزرش بگذارید و گاهی برای صرف غذا، او را همراهی کنید.
او را با شبکههای حمایتی آشنا کنید
تنها درد کشیدن، توان فرد برای تحمل درد را کمتر میکند. به همین دلیل بهتر است که عزیز سرطانیتان را با دیگر افرادی که از این مشکل رنج میبرند آشنا کنید. شرکت کردن در جلسات این افراد، به او راههای مختلفی برای جنگیدن با بیماری را میآورد و گذشته از این، در کنار همدردانش، آرامش بیشتری پیدا میکند.
نصیحت نکنید
شما میتوانید به یک بیمار بگویید که فرد دیگری را با چنین درد میشناختهاید، اما نمیتوانید به او بگویید که دردش را میفهمید. هرگز به یک بیمار سرطانی، نگویید که درد یا هراسش از بیماری را دقیقا میفهمید و هرگز او را به ضعف یا ترسو بودن متهم نکنید. شما در جایگاه او ننشستهاید و هرچقدر هم که ناراحت باشید، نمیتوانید عمق فاجعه را تصور کنید.
با هم وقت بگذرانید
بیماری که روزها را با درد شب میکند، به تفریح، خوشگذرانی و حتی معاشرت میلی ندارد، اما با توجه به شناختی که از او و علایقش دارید، میتوانید برای تزریق شادی و هیجان به زندگیاش تلاش کنید. اما توجه کنید که پیشنهادهای شما، وضعیت جسمیاش را به خطر نیندازند. گذشته از این، یادتان نرود که او حال جسمی خوشی ندارد و باید برنامههای تفریحی را به زمانی کوتاه محدود کنید.
هفته نامه آتیه نو