شاید چربی را بتوان خوشمزه ترین سمی دانست که که به اختیار خود آنرا مصرف می کنیم! چربی یکی از مهم ترین بافت های بدن است و نقش های مختلفی را نیز در متابولیسم بدن ایفا می کند؛ اما امان از روزی که این چربی ها روی هم انباشته شوند! چربی و سرطان دو دوست جدا نشدنی هستند که در ادامه شما را از جزئیات این رابطه آگاه خواهیم کرد. با دکتر سلام همراه باشید.

نتایج یک مطالعه جدید نشان می دهد که بافت چربی موجب ابتلا به سرطان در بدن می شود و این تاثیر به نوع چربی و محل قرار گیری آن در بدن بستگی دارد.

چاقی در سراسر جهان رو به افزایش است و اکنون به عنوان یکی از عوامل اصلی خطرساز برای ابتلا به سرطان در نظر گرفته می شود؛ 16 نوع مختلف سرطان با چاقی ارتباط دارد. بنابراین شناسایی مکانیزم های خاصی که چاقی را با ابتلا به سرطان ارتباط می دهند، ضرورت دارند.

به گزارش پایگاه اینترنتی یورک الرت،تحقیقات نشان داده اند که چربی از چه راه هایی به سرطان زایی کمک می کند. برای مثال خطر بروز التهاب را که با ابتلا به سرطان ارتباط دارد، افزایش می دهد. همچنین گمان می رود که چاقی به سوخت و ساز سلولی سرطان وو ترخیص سیستم ایمنی کمک می کند که تمامی آنها با رشد و گسترش تومورها ارتباط دارند.

از سوی دیگر ارتباط میان چاقی و سرطان زایی همچنین به کراس تاک(crosstalk) یا روش واکنش سلول ها در زمانی که یک سیگنال مشابه توسط بیش از یک مسیر سیگنالینگ در دو نوع مختلف سلولی به اشتراک گذاشته می شود، بستگی دارد.

شناسایی روش هایی که موجب قطع کراس تاک می شوند، می تواند به محققان در شناسایی راهکارهای جدید برای پیشگیری از ابتلا به سرطان کمک کند.
محققان دانشگاه یوتا با همکاری محققان دانشگاه نورث کارولینا در این مطالعه با بررسی نشریاتی که از فاصله زمانی ژانویه 1946 تاا مارس 2017 چاپ شده بودند، در جستجوی مطالعاتی برآمدند که تداخل میان بافت های چربی و سرطان زایی را مورد بررسی قرار داده بودند. آنها در نهایت 20 نشریه تحقیقاتی پیدا کردند که بطور خاص به این موضوع پرداخته بودند.

محققان خاطرنشان کردند که این بررسی نگاه عمیق تری به مکانیزم های سرطان زایی دارد. برای مثال چند مطالعه نشان داده اند که سلول های چربی استرومایی (adipose stromal cells)این قدرت را دارند که به ضایعات سرطانی نفوذ کنند و موجب رشد تومورها شوند.
مطالعات نشان دادند که شمار این سلول ها در بیماران چاق مبتلا به سرطان پروستات و سینه بیشتر است.

محققان گفتند: این بررسی همچنین نشان داد که برخی انواع چربی از لحاظ سوخت و سازی فعال ترند و مواد بیشتری ترشح می کنند که به ایجاد و رشد سرطان منجر می شود. سه نوع چربی سفید، قهوه ای و بژ در بدن وجود دارد که هر یک عملکرد متفاوتی دارد و میزان اثرگذاری آنها بسته به محل قرارگیری چربی، متفاوت است.

برای مثال این بررسی نشان داد که بافت چربی سفید با بروز التهاب ارتباط داده شده است و در بیماران مبتلا به سرطان سینه با وخیم تر شدن این بیماری مرتبط است. در این مطالعه همچنین اثرات چربی بر سینه، راست روده، مری، اندومتر، پروستات و سرطان گوش ،، حلق و بینی نیز تجزیه و تحلیل شد. برای مثال محققان توضیح دادند که در سرطان راست روده بافت چربی معمولا در کنار تومورها قرار دارند در حالی که در سرطان سینه بافت چربی قسمتی از محیط مستقیم میکروسکوپی تومور است.

با این حال محققان خاطرنشان کردند که تحقیقات بیشتر برای ارزیابی نقش فاصله بافت در ارتباط میان چاقی و سرطان و بررسی روش هایی برای از بین بردن رویه هایی که باعث رشد تومور می شوند، مفید خواهد بود. آنها خاطر نشان کردند که این مطالعه بر اهمیت حفظ وزن سالم بدن تاکید دارد.

آنها ادامه دادند: چربی هم زیر پوست و هم در سطوح عمیق تر در بدن وجود دارد به طوری که حتی افراد لاغر نیز می توانند اطراف ارگان های داخلی خود، چربی اضافی داشته باشند. از سوی دیگر رژیم های غذایی و ورزش سالم از جمله ورزش های استقامتی برای ساخت توده عضلاتی بدون چربی می توانند به مبارزه با گسترش چربی اضافی کمک کنند.
این مطالعه در مجله Cancer Prevention Researchh منتشر شده است.

 

منبع: سلامت نیوز