برخلاف مبتلایان به بیماری قند یا اشخاصی که به امراض قلبی مبتلا هستند ، مبتلایان به اماس، رژیم غذایی معین و مشخصی ندارند اما آنطور که طبیبان میگویند بهتر است از تغذیه سالم و طبیعی، سبزیجات تازه و محصولات دریایی در برنامه غذایی خود استفاده کنند تا در کنترل و یا کند کردن بیماری حرکت کنند. در رسپی های غذایی که در ادامه میبینید، سعی شده از شیوه های پختی استفاده شود که بیشترین خاصیت مواد حفظ شود تا آنجا که امکان دارد از چربیهای غیرضروری پرهیز کرده و در عین حال مزه خوب غذا حفظ شود.
سالاد اسفناج
گفته میشود سبزیجات و میوههایی که رنگ نارنجی، سبز تیره و قرمز دارند، درصد بالاتری از آنتیاکسیدان را در خود ذخیره کرده و دارای ارزش غذایی بالایی هستند. این سالاد تمام این خواص را دارا است و در کنار چاشنی ترش و روغن زیتون یک غذای سلامت و کامل میشود.
مواد لازم برای 4 نفر
- اسفناج تازه و جوان: 250 گرم
- توت فرنگی: 100 گرم
- کرفس: یک ساقه همراه با برگ
- گردو: 50 گرم، نیمکوب
- آبلیمو: یکچهارم پیمانه
- روغن زیتون:یکچهارم پیمانه
- کنجد خام: یک قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل سیاه نیمکوب: به مقدار لازم
روش تهیه:
1. ساقههای اسفناج را گرفته و برگهای بزرگ را نصف کنید. توتفرنگیها را هم نصف یا حلقهحلقه کرده و با کرفس خرد شده، اسفناج و گردو مخلوط کنید.
2. آبلیمو، روغن زیتون، کنجد، نمک و فلفل را مخلوط کرده و روی سالاد بدهید. روی سالاد را پوشانده و نیمساعت آن را در یخچال بگذارید تا طعمها با هم مخلوط شوند.
3. به جای گردو از بادام پرک، تخم صنوبر یا هر مغز دیگری هم میتوانید استفاده کنید.
4. توتفرنگی عطر و طعم خوبی به این سالاد میدهد اما اگر در استفاده از آن مشکل دارید یا در دسترستان نیست از تربچه، گوجه گیلاسی یا گوجهفرنگی خرد شده استفاده کنید
نکته سلامت:
اصولا استفاده از موادی که چربی غیراشباع دارند، مانند مغزها و آجیلها در برنامه غذایی خیلی جایی ندارد اما در این سالاد گردو و کنجد با آنکه مقدار کمی دارند اما از نظر واحد سلامت در جایگاه مهمی قرار دارند
سالاد میوه کبابی
ترکیبی زيبا و دوستداشتنی از میوههای فصل که بهراحتی امکان جایگزینی آنها با انواع میوههای گرمسیری و تابستانی وجود دارد. خاصیت مهم این سالاد میوه حفظ خواص اولیه مواد با وجود پخته شدن آن است. در حقیقت این سالاد چیزی بین میوه طبیعی و کمپوت است.
مواد لازم برای 2 نفر
- سیب زرد: 2 عدد
- پرتقال: یک عدد
- لیموترش: یک عدد
- روغن زیتون بکر: 2 قاشق چایخوری
- دارچین: نصف قاشق چایخوری
- شکر: یک قاشق غذاخوری
روش تهیه:
1. سیبها را پوست کنده و پس از خارج کردن دانههای آن به چهار قسمت تقسیم کنید. پرتقال را نيز پوست کنده و پالپ را از پوست دوم جدا کنید.
2. همه مواد را با هم مخلوط کرده و به 2 قسمت مساوی تقسیم کنید.
3. هر قسمت را داخل فویل ریخته و آن را محکم ببندید. فویلهای بسته را در طبقه وسط فر با دمای 170 درجه به مدت 20دقیقه قرار دهید، سپس با خامه گیاهی یا به تنهایی سرو کنید.
4. از آناناس، توتفرنگی، انبه و موز هم میتوانید در این سالاد استفاده کنید.
5. میتوانید این بستههای فویل را داخل زغال قرار داده و کباب کنید.
نکته سلامت:
نیازی به توضیح نیست که خوردن میوه برای سلامت لازم است و باید در برنامه غذایی قرار داشته باشد. این روش سرو میوه علاوه بر اینکه طعمی جدید به ذائقه شما میدهد، میتواند برای کسانی که مشکل هضم میوه خام را دارند نيز مورد استفاده قرار بگیرد.
راتاتویی دریایی
این غذای آشنا که در آن از انواع صیفیجات تازه و خوشمزه استفاده میشود در حقیقت دورچین غذای اصلی یا خوراکی تقریبا ساده برای گیاهخواران است اما با استفاده از میگو یا ماهی در آن، راتاتویی تبدیل به یک غذای اصلی و خوشمزه میشود که مقاومت در برابر آن غیرممکن است.
مواد لازم برای 4 نفر
- بادمجان متوسط: 2 عدد حلقهحلقه شده
- کدو قلمی: 2 عدد حلقهحلقه شده
- گوجه فرنگی متوسط: 2 عدد خرد شده
- فلفلدلمهای رنگی: یک عدد خرد شده
- قارچ درشت: 4 عدد ورقهورقه شده
- سیر: 4 حبه
- میگوی پاک کرده: 250 گرم
- روغن زیتون: یکچهارم پیمانه
- آویشن: یکچهارم قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه: به ميزان لازم
روش تهیه:
1. کمی از روغن را با فلفل، نمک و 2 حبه از سیرهای رنده شده مخلوط کرده و میگوها را حداقل نیمساعت در آن بخوابانید، سپس به سیخ کشیده و کباب کنید. از آنجا که میگو خیلی سریع میپزد و پخت بیش از اندازه باعث سفت شدن آن میشود، هر طرف را نهایتا 3 دقیقه بیشتر کباب نکنید.
2. بادمجانها را نمک پاشیده و در آبکش بریزید. نیمساعت تا یک ساعت صبر کنید تا تلخآب آن خارج شود، سپس آن را شسته و خشک کنید.
3. روغن را در یک تابه گود روی شعله متوسط داغ کرده و بادمجان، کدو و فلفلها را 8،7 دقیقه در آن تفت دهید تا نرم شوند. قارچ را اضافه کرده و 3 دقیقه تفت دهید، سپس سیر را اضافه کرده و پس از یک دقیقه گوجهفرنگیهای خرد شده را به غذا اضافه کنید. شعله را کم کرده و نصف پیمانه آب در آن بریزید. در تابه را بسته و خوراک را 15 تا 20 دقیقه بپزید.
5. در 5 دقیقه آخر آویشن را در غذا ریخته و نمک و فلفل آن را اندازه کنید. راتاتویی را در ظرف کشیده و سیخهای میگو را روی آن قرار داده و سرو کنید.
6. اگر از سیخ چوبی استفاده میکنید، برای جلوگیری از سوختن آن باید از شب قبل آن را در آب خیس کنید.
7. سرو این غذا با ماست چکیده علاوه بر خوشمزهتر شدن، خواص غذایی آن را بالاتر میبرد.
8. میتوانید از مقداری سبزی معطر تازه و ساطوری در این غذا استفاده کنید.میتوانید میگو را با مرغ جایگزین کنید.
نکته سلامت:
استفاده از بادمجان با پوست و ترکیب صیفیجات با میگو یا ماهی این غذا را تبدیل به یکی از غیر قابل رقابتترین غذاهای سلامت میکند اما اگر با همین مقدار کم سرخ شدن سبزیجات هم مشکل دارید میتوانید آنها را پخته یا پس از کمی چرب کردن در فر کباب کنید
منبع-مجله سیب سبز