برای تقویت قلب لازم است برخی ترفندهای مهم را به کار بگیرید. پیروی از رژیم غذایی مدیترانه ای، استفاده از گیاهان دارویی و ادویه ها و دریافت پتاسیم و کلسیم از اهمیت زیادی در درمان کبد چرب برخوردار است. به راهنمایی های تغذیه ای در این زمینه دقت کنید.
تقویت قلب نیازمند اقدامات مختلفی است. برای تحقق این هدف تنها تمرکز بر یک بخش از زندگی و نادیده گرفتن بخش های دیگر کفایت نمی کند. قلب مهمترین عضله بدن انسان محسوب می شود. زندگی انسان به این اندام بستگی دارد، از این رو توجه به نکات و ترفندهایی که می توانند آن را سالم و در شرایط مطلوب حفظ کنند، اهمیت دارد.
ترفندهایی برای تقویت قلب
به نقل از “استپ تو هلث”، تقویت قلب نیازمند اقدامات مختلفی است. برای تحقق این هدف تنها تمرکز بر یک بخش از زندگی و نادیده گرفتن بخش های دیگر کفایت نمی کند.
این به معنای است که اگر یک رژیم غذایی خوب و سالم را دنبال کنید، اما هرگز ورزش نکنید، ممکن است همچنان با برخی مشکلات مواجه شوید.
سناریو ایده آل شامل تلاش همه جانبه در تمامی بخش ها است. شاید در ابتدا اندکی دشوار به نظر برسد، اما در ادامه به یک روال عادی تبدیل خواهد شد، که انجام آن دیگر سخت نیست.
در ادامه با چند ترفند برای تقویت قلب بیشتر آشنا می شویم.
مصرف مواد غذایی سرشار از کلسیم
بهتر است کلسیم را به صورت مستقیم از مواد غذایی مصرفی خود تامین کنید تا این که از مکمل های دارویی استفاده کنید.
برای افزایش دریافت این ماده معدنی می توانید مواد غذایی زیر را در رژیم غذایی خود جای دهید:
– سبزیجات (اسفناج، کلم کیل، بروکلی، کلم راکت)
– پنیر کم چرب
– سویا و مشتقات سویا
– لوبیا سفید
– بادام
– انجیر
– دانه های کنجد
– ماهی سالمون
فراموش نکردن آنتی اکسیدان ها
به طور کلی، آنتی اکسیدان ها برای بدن ضروری هستند، زیرا از سلامت قلب محافظت می کنند.
همچنین، مصرف آنتی اکسیدان ها به میزان کافی خطر سکته مغزی را کاهش می دهد.
از جمله منابع خوب برای آنتی اکسیدان ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– توت ها
– چای سبز
– میوه
– سبزیجات
– شکلات تلخ
– آرتیشو
– عدس
– سیب
دنبال کردن رژیم غذایی مدیترانه ای
رژیم های غذایی مختلفی در جهان وجود دارند، اما رژیم مدیترانه ای یکی از بهترین ها برای تقویت قلب محسوب می شود.
این رژیم غذایی شامل مواد غذایی می شود که مصرف آنها برای دریافت مواد مغذی کلیدی توصیه شده است. عناصر تشکیل دهنده رژیم غذایی مدیترانه ای شامل موارد زیر می شوند:
– میوه ها و سبزیجات فصل
– منابع چربی های خوب مانند روغن زیتون
– مغزهای خوراکی
– منابع پروتئینی مانند ماهی و انواع مختلف گوشت (مرغ، بوقلمون، بره، غیره)
استفاده از گیاهان دارویی و ادویه ها برای پخت و پز
استفاده از ادویه ها این امکان را فراهم می کند تا هرچه بیشتر استفاده از نمک را در پخت و پز کاهش دهید، که این شرایط خطر فشار خون بالا را کاهش می دهد.
از جمله گیاهان دارویی که بیشترین میزان آنتی اکسیدان ها را به وعده های غذایی اضافه می کنند می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– ارگانو
– شوید تازه
– آویشن
– رزماری
– نعناع
به عنوان مثال، شما می توانید سیب زمینی پخته با چاشنی شوید را در خانه تهیه کنید، به جای این که از سیب زمینی های سرخ کرده تجاری سرشار از چربی های اشباع و مواد نگهدارنده استفاده کنید.
با استفاده از این گیاهان دارویی و ادویه ها می توانید عطر و طعمی جدید و عالی به دستورالعمل های غذایی خود ببخشید.
افزایش مصرف پتاسیم
مصرف پتاسیم به میزان کافی خطر ابتلا به عوارض قلبی را کاهش می دهد. برای تقویت قلب، دریافت پتاسیم از منابع طبیعی به صورت مستقیم بهترین گزینه محسوب می شود. از جمله منابع خوب برای این ماده معدنی می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– موز
– بروکلی
– سیب زمینی
– گوجه فرنگی
– کدو مسما
– زردآلو
انجام ورزش
فعال نگه داشتن بدن به تقویت قلب و حفظ سلامت آن و تقویت سیستم قلبی عروقی کمک می کند. تمامی این موارد به معنای کاهش خطر حملات قلبی است.
پیاده روی و دویدن از جمله گزینه هایی هستند که انجام آنها بسیار توصیه شده است. حداقل سه روز در هفته به مدت 30 دقیقه این فعالیت ها را انجام دهید. این در شرایطی است که می توانید بر تعداد ورزش هایی که انجام می دهید به آن اندازه که دوست دارید، اضافه کنید.
به خاطر داشته باشید که هر ورزش به بخش های خاصی از بدن کمک می کند، از این رو بهترین گزینه ترکیب آنها با یکدیگر به منظور کسب بهترین نتایج است. از جمله بهترین گزینه ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– یوگا
– شنا
– تای چی
– حرکات کششی
– پیاده روی
– دویدن
مصرف گردو
گردو سرشار از آنتی اکسیدان ها است و نسبت به بادام، بادام زمینی و پسته فواید بیشتری را برای قلب ارائه می کند.
مصرف پنج تا هشت عدد گردو در روز توصیه می شود. برای کسب بهترین نتایج، گردو را با مواد غذایی سالم دیگر مانند جو دوسر و میوه ها مصرف کنید.
شاد باشید
فردی که همواره با استرس دست و پنجه نرم می کند و به شدت درگیر تعهدات مختلف است، تنش بیشتری را نیز برای قلب خود ایجاد می کند.
بدون تردید، ما همواره نمی توانیم در زندگی خود شاد باشیم و از آن رضایت کامل داشته باشیم، اما همواره نیز نمی توان فقط بر عوامل منفی متمرکز شد.
زمانی را برای وقت گذرانی با دوستان نزدیک خود اختصاص دهید و یا به همراه خانواده خود فعالیت های سرگرم کننده انجام دهید. فعالیت های این چنینی سلامت روابط شما را افزایش داده و قلب را نیز تقویت می کنند.
حذف موارد منفی از زندگی
تلاش کنید مصرف مواد غذایی کم ارزش را کاهش دهید.
سطوح استرس خود را کاهش دهید.
سبک زندگی بی تحرک را فراموش کرده و از افزایش وزن خود جلوگیری کنید.
برای دستیابی به این هدف ایجاد برخی تغییرات در رژیم غذایی روزانه و افزودن برخی مواد غذایی که پیشتر به آنها اشاره شد، اهمیت دارد.
عصر ایران