آش دوغ ارومیه یکی از آش های بسیار خوشمزه می باشد که طرفداران زیادی برای خود دارد. این آش بسیار مقوی است و باعث تقویت قلب و رفع یبوست حاد و مزمن می شود. در این مقاله از دکتر سلام دستور تهیه آش دوغ ارومیه را آماده کرده ایم. توصیه می کنیم که حتما این مقاله را مطالعه کنید و از دست ندهید. با ما همراه شوید.
آش دوغ ارومیه از جمله غذاهای محلی بسیار خوش عطروطعم در این خطه از کشورمان ایران میباشد. غذایی که در میان اهالی این شهر و گردشگران طرفداران پروپاقرص زیادی دارد.
این غذا به علت داشتن 3 نوع سبزی سرشار از خاصیت میباشد. همچنین، نخود موجود در این غذا، ویتامینهایی از جمله آهن، فسفر، سدیم، پتاسیم، نشاسته و مس را دربرمیگیرد. شاید باور نکنید اما مصرف این گیاه بهترین دارو برای تقویت قلب و رفع یبوست حاد و مزمن میباشد. همچنین، نخود عضلات اسکلتی را تقویت کرده و به همین دلیل مصرف آن به ورزشکاران اکیداٌ توصیه میگردد. از دیگر خواص این ماده غذایی میتوان به تقویت سیستم ایمنی مخصوصاٌ در مبتلایان به اماس و خاصیت ضد سرفه و سرماخوردگی اشاره کرد. این مقاله، به بیان دستور پخت این آش دوغ فوقالعاده خوشمزه برای شما عزیزان میپردازد. باشد که با سرو آن در میان عزیزانتان از عطروطعم دلپذیرش نهایت لذت را ببرید.
مواد اولیه آش دوغ ارومیه:
برنج: 1 پیمانه.
نخود: 250 گرم.
سبزیجات( شامل شوید، جعفری و تره): مجموعاٌ 700 گرم.
دوغ گازدار: 2 لیتر.
نمک و فلفل: به میزان لازم.
سیر تازه خرد شده: به میزان لازم.
طرز تهیه آش دوغ ارومیه:
ابتدا در قابلمه نسبتاٌ بزرگی نخود را که از شب قبل خیس کرده و آب آن را چندین بار عوض کردهاید به همراه 6 لیوان آب بپزید. سپس، برنج را به آن افزوده و اجازه دهید تا برنج بهاصطلاح مغزپخت شود. توجه داشته باشید که به خاطر وجود دوغ در این آش، نیاز به ریختن آب زیادی نیست. بعد از پخت کامل برنج، سبزیها را پس از خرد کردن داخل آش بریزید. در این زمان، در قابلمه را برای جلوگیری از تیرهرنگ شدن سبزیها نیمهباز بگذارید. دوغ را نیز 15 دقیقه پیش از آماده شدن کامل آش به آن افزوده و مرتب به هم زده تا دوغ با آش مخلوط شود. در این مرحله، بههیچوجه در قابلمه را نبندید. چون دوغها میبرد. پس از حدود یک ربع، نمک و فلفل را نیز اضافه کنید. سیر را در ماهیتابهای جداگانه سرخ کنید و در زمان سرو آش را با آن تزیین نمایید.
نکات:
این نوع آش دوغ، به خاطر وجود سیر و دوغ زیاد ممکن است منجر به افت فشارخون در شما شود. بنابراین، در مصرف آن افراط نکنید. یا میتوانید بعد از سرو شیرینی میل بفرمایید.
اگر مایل باشید میتوانید نصف پیمانه جو پرک را نیز به آش اضافه کنید.
منبع: سیری در ایران