شیرنی های سنتی و اصیل هر منطقه با فرهنگ و سابقه تاریخی هنوز هم مورد استفاده قرار می گیرند و مردم در مناسبت های مختلف از جمله جشن عروسی از آن ها استفاده می کنند،یکی از شیرینی های سنتی استان مازندارن آب‌دندون که روش تهیه آن را با هم مرور می کنیم.
مراسم و آداب‌ورسوم ازدواج در هر نقطه از ایران با سایر مناطق متفاوت است. حتی غذاها و شیرینی‌های سرو شده در این عروسی‌ها نیز به طرز فاحشی خاص هستند. یکی از شهرهای ایران بزرگ که سعی کرده اصالت غذایی خود را در شیرینی‌های خوشمزه‌اش هم به رخ بکشد، استان زیبا و سرسبز مازندران می‌باشد. شیرینی فوق‌العاده لذیذ و دلچسب آب دندون یکی از آن‌هاست. البته در اصل این شیرینی به نام آملی‌های عزیز ثبت شده است. حتماٌ از خود می‌پرسید که چرا نام این خوراکی خوشمزه را آب دندون گذاشته‌اند. پاسخ این سؤال چیزی نیست به جز این‌که، این شیرینی به‌اندازه‌ای ترد و لطیف است که به‌محض گذاشتن در دهان آب می‌شود. البته باید بدانید که نام اصلی این شیرینی باب‌دندون بوده است. درواقع، اهالی مازندران این شیرینی را به‌عنوان هدیه و به نام کلابار یا خنچه برای عروس خانم‌ها می‌برند. به این صورت که بعد از پخت شیرینی‌ها در سایزهای بزرگ، آن‌ها را در سینی بزرگی چیده و به همراه بقیه خریدهای جشن عروسی برای خانواده عروس می‌فرستند. گفتنی است که آب‌دندون یکی از معروف‌ترین شیرینی‌های تهیه شده ایام نوروز در این استان از کشورمان است. باید بدانید که آب دندون با کمی تفاوت در مزه، ظاهرش بسیار شبیه نان برنجی می‌باشد. پودر شکر، زرده تخم‌مرغ، بکینگ پودر، هل و غیره مواد اصلی این شیرینی لذیذ را تشکیل می‌دهند. همچنین، آب‌دندون یکی از آن شیرینی‌هایی است که برحسب ذائقه می‌توان انواع مختلفی از آن را با استفاده از گردو، نارگیل و زعفران پخت کرد. در این مقاله، نحوه پخت این شیرینی نرم و خوشمزه را برای شما بیان می‌کنیم تا آن را با دستان هنرمند خود تهیه کرده و از عطر و طعم عالی‌اش لذت ببرید.

مواد اولیه:
آرد برنج: 4/1 پیمانه.
آرد سفید و مرغوب: 1 پیمانه.
روغن جامد قنادی: 2/1 پیمانه.
هل: 1 قاشق چای‌خوری.
پودر قند: 2/1 پیمانه.
وانیل: 2/1 قاشق چای‌خوری.
زرده تخم مرغ: 1 عدد.
بکینگ پودر: 2/1 قاشق چای‌خوری.
تخم خرفه: 1 قاشق چای‌خوری.

دستورالعمل:
روغن و پودر قند را با هم‌زن برقی کاملاٌ می‌زنیم. به طوری که، مواد سفید شده و پف کند. سپس، وانیل، هل و زرده تخم‌مرغ را اضافه کرده و دوباره مواد را می‌زنیم. آرد سفید، آرد برنج و بکینگ پودر را با یکدیگر مخلوط کرده و کم‌کم به مواد افزوده تا خمیری نرم به دست آید. سپس، خمیر را به مدت 5 دقیقه به خوبی ورز داده و برای 1 ساعت کامل استراحتش می‌دهیم. بعد از طی این مدت، به اندازه یک گردو از خمیر جدا کرده و در دست کاملاٌ گلوله‌اش می‌کنیم. در مرحله بعد، شیرینی‌ها را بر روی سینی مخصوص فر و با فاصله 3 سانتی‌متری از یکدیگر می‌چینیم. روی آن‌ها را با مهر مخصوص شیرینی نقش انداخته و کمی خرفه هم بر روی شیرینی‌ها می‌ریزیم. در انتها، آن‌ها را داخل فری که از قبل بر روی دمای 180 درجه سانتی گراد گرم کرده‌ایم به مدت 20 دقیقه قرار می‌دهیم. بعد از خارج کردن شیرینی‌ها از فر و خنک شدن کامل آن‌ها، از سینی جدایشان کرده و در ظرفی دربسته به مدت 3 ماه نگهداری می‌کنیم.