حشیش یک ماده مخدر صنعتی است که مصرف آن سالانه جان افراد بسیاری را می گیرد. حشیش از جمله توهم زا ترین انواع مواد مخدر است که به همین علت نیز آسیب آن بر مغز انسان بسیار مخرب خواهد بود. بطور کلی میزان تاثیر مواد مخدر صنعتی چندین برابر سایر مواد مصرفی است. در ادامه شما را با آثار مخرب این ماده مخدر آشنا خواهیم کرد.
تحقیقات پیشین نشان میداد که قدرت بالای حشیش میتواند خطر روانپریشی را افزایش دهد؛ اختلالیی که باعث بروز تغییراتی در ساختار مغز میشود.
تحقیقات پیشین نشان میداد که قدرت بالای حشیش میتواند خطر روانپریشی را افزایش دهد؛ اختلالیی که باعث بروز تغییراتی در ساختار مغز میشود. در حال حاضر در تحقیقی مشخص شده که مصرف زیاد این ماده میتواند بر بخش مهمی از مغز آسیب وارد کند که باعث ارتباط بین نیمکرهی چپ و راست میشود.
در ایالات متحده، حشیش یکی از شایعترین مواد غیرقانونی است. مادهی اسکانک نوع قویتری از حشیش است، در واقع بوی قویتری داشته و میزان ترکیبات فعال آن هم بیشتر است. تحقیقات زیادی دربارهی مصرف حشیش اسکانک و بالا رفتن خطر روان پریشی شواهد زیادی را ثابت کردهاند. در تحقیق دیگری ثابت شده که مصرف اسکانک باعث پنج برابر شدن خطر روانپریشی میشود.
در همین ارتباط، محققان ۵۴ فردی را که در سطح اولیهی روانپریشی بودند با ۴۳ فرد سالم مقایسه کردند و در این تحقیق از پرسشنامهی تجربهی حشیش هم استفاده کرده که به آنها کمک میکرد دربارهی مصرف حشیش در این بیماران، عوامل محرک آن و سایر داروهای برانگیزانندهی واکنش آنها اطلاعاتی به دست بیاورند.
از هر شرکتکننده یک آزمایش MRI هم گرفته شد تا بررسیها دقیقتر و کاملتر باشد. از طرفی این تیم تحقیقاتی «جسم پنبهای» مغز آنها را هم آزمایش کردند – ساختاری با مادهای سفید که نیمکرهی چپ و راست مغز را به هم مربوط میکند و باعث ارتباط بین دو نیمکره میشود. این تیم پی برد که این ناحیه از مغز حاوی گیرندههای زیاد حشیش است.
آنها به این نتیجه رسیدند شرکتکنندگانی که سابقهی مصرف اسکانک با دُز بالا داشتند ضریب پخش متوسط (MD) این ماده در جسم پنبهای آنها – نشانهای از آسیب به مادهی سفیدـ نسبت به افرادی که دز کمی مصرف کرده و نیز افرادی که گاه گداری از این ماده مصرف میکردند بالاتر گزارش شد. نکتهی جالب این است که این ارتباط هم در افراد روانپریش و هم در افرادی که این مشکل را نداشتند دیده شد
منبع: فرتاک