از جمله اصلی ترین وظایف والدین در دوران بدو تولد فرزند، رسیدگی و برطرف کردن نیاز های روزانه نوزاد است. عوامل بسیار زیادی وجود دارند که سلامت نوزاد را تهدید می کنند؛ کاهش قند خون از جمله مواردی است که تاثیرات بسیار مخربی را بر بدن نوزاد خواهد داشت. افت قند خون نوزاد پیامد های خطرناکی از جمله ابتلا به مشکلات مغزی را برای نوزاد در پی خواهد داشت در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.
از هر شش نوزاد، یکی قند خون پایین دارد. تحقیق جدید بیان میکند که این عارضه بعدها درر کودکی ممکن است به مشکلات مغزی بیانجامد.
به گفته محققان نیوزیلندی، نوزادانی که در هنگام تولد یا کمی پس از تولد دچار قند خون پایین میشوند، در حوالی ۴.۵ سالگی، دو تا سه برابر بیشتر از دیگر کودکان به مشکلات طرحریزی، حافظه، توجه، حل مسئله و هماهنگی بصری-حرکتی دچار میشوند.
قند خون پایین بر عملکرد کلی ذهنی یا IQ تأثیری نداشت، اما بر مهارت حل مسئله و دیگر مهارتهای «عملکرد اجرایی» و هماهنگی چشم-دست تأثیر گذاشت. به گفته محقق راهبر این مطالعه، کریس مککینلی، متخصص نوزادان دانشگاه آکلند، این مهارتها برای انجام کارهای متنوعی ضروری هستند.
مککینلی گفت: «ما هنوز به صورت کامل نمیدانیم که معنی این قضیه در مورد یادگیری کودک چیست اما فکر میکنیم که بر موفقیت تحصیلی اثر داشته باشد.»
قند خون پایین نوزادان که در اصطلاح پزشکی به آن «هیپوگلیسمی نوزادی» گفته میشود، شایعترین علت قابل پیشگیری آسیب مغزی در دوران نوزادی است. نوزادانی که زود به دنیا میآیند، آنهایی که نسبت به سن حاملگی اندازه غیر متناسب دارند و نوزادان مادران دیابتی، بیشتر از دیگران در معرض این عارضه هستند.
منبع: سلامانه
همچنین پیشنهاد می کنیم مقاله زیر که در رابطه با قند خون است را مطالعه کنید :