شاد باور نکنید، اما یکی از خاصیتهای دنیای اطلاعات همهگیرشدن اطلاعات غلط است. افسانههای محلی که شمهای از واقعیت را عموما بهصورت غلوشده یا حتی مغایر با واقعیت بهسرعت همهگیر میکنند و گاه دیدهشده که این اطلاعات کاملا غلط است و در دنیای علمی پشیزی ارزش ندارد. اگر شما هم دوست دارید بخشی از اطلاعاتتان را بهروز کنید یا بسنجید که چه مقدار با واقعیت سنخیت دارند، با ما همراه باشید.
1 . كلاه سر كردن يا سشواركشيدن موجب كچلي مردان میشود؟
الف- صحيح
ب- غلط
2 . هر چقدر مردان صورتشان را بيشتر اصلاح كنند، موهاي صورتشان ضخيمتر میشود؟
الف- صحيح
ب- غلط
3 . آيا مردان بيشتر از هر نوع سرطان ديگري از ابتلا به سرطان پروستات میمیرند؟
الف- بله
ب- خير
4 . مردان به سرطان سينه دچار نمیشوند؟
الف- صحيح
ب- خير
5 . آيا مردان به پوكي استخوان دچار میشوند؟
الف- بله
ب- خير
6 . گوشت كبابي مادهاي دارد كه درصد ابتلا به سرطان را در مردان افزايش میدهد؟
الف- صحيح
ب- غلط
جوابها
سؤال 1- گزينه ب:
هيچ مدركي كه نشان دهد كلاهگذاشتن يا سشواركشيدن موجب ريزش مو و كچلي آقايان میشود، وجود ندارد. الگوي ريزش موي آقايان وقتي اتفاق ميافتد كه ريشههاي موها کوچکشده و در نتيجه قطر مو نازكتر میشود و بعد از مدتي ديگر مويي باقي نمیماند.
سؤال 2- گزينه ب:
اين اندازه و شكل ريشههاي مو است كه ضخامت و بافت آن را مشخص ميكند كه میتواند ضخيم يا نازك باشد. با اين كه موي صورت خشن و ضخيم به نظر میرسد، اما بههرحال اصلاحكردن ريشه مو را تغيير نمیدهد؛ بنابراين اصلاح مرتب صورت تأثیری در ضخامت موها ندارد.
سؤال 3- گزينه ب:
سرطان ريه بيشترين آمار مرگومیر در بين زنان و مردان را به خود اختصاص میدهد و سرطان پروستات دومين بيماري مرگبار در ميان سرطانهاي مردان است.
سؤال 4- گزينه الف:
مردان هم به سرطان سينه دچار میشوند، اما اين بيماري بهندرت در آنها رخ میدهد. تابهحال حدود 1000مرد در جهان به اين بيماري دچار شدهاند. فاكتورهاي ديگري علاوهبر كهولت سن مانند سابقه خانوادگي و ژنتيك در بيماريهايي مانند سرطان سينه، ميزان استروژن بالا، نارسايي كليوي و افزايش وزن تأثیر دارند.
سؤال 5- گزينه الف:
پوكي استخوان باعث ضعیفشدن استخوانهاي بدن میشود و در نهايت منجر به شكستهشدن استخوانها میشود. اين بيماري كمتر در مردان مشاهده میشود؛ چون آنها استخوانبندی قویتری دارند و مانند زنان دچار قاعدگي نمیشوند تا تغييرات هورموني بهسرعت در بدنشان ايجاد شود و دچار فقر استخوان شوند. البته آمار ابتلاي مردان نيز به اين بيماري در حال افزايش است. عواملي مثل سن، ميزان پايين تستوسترون، مصرف سيگار، سابقه خانوادگي و تحركنداشتن نيز در پيشرفت پوكي استخوان مؤثر هستند.
سؤال 6- گزينه ب:
دو نوع ماده سرطانزا در گوشتهاي كباب وجود دارد، يك نوع آن زماني كه گوشت روي آتش قرار میگیرد و چربي و آب آن روي حرارت ايجاد میشود و نوع ديگر وقتي است كه اين تركيبات به لايه رويي گوشت میچسبد. نوعي ديگر از مواد خطرناك گوشتهاي كباب زماني توليد میشود كه دماي بالاي آتش موادي مانند آمینواسید و قند را روي سطح گوشت ايجاد ميكند.
منبع: مجله زندگی ایده آل