مالاریا

در مطالعه بین المللی که در خصوص کربوهیدرات موجود در سطح انگل مالاریا صورت گرفته است، به این موضوع پی برده اند که کربوهیدرات موجود در سطح انگل مالاریا نقش بسیار مهمی در توانایی انگل برای آلودگی پشه به میزبانی انسان دارد. در این مقاله از دکتر سلام به کلید ساخت واکسن مالاریا پرداخته ایم. با ما همراه شوید.

انگل مالاریا پروتئین‌های خود را به منظور تثبیت و انتقال، به وسیله کربوهیدرات برچسب می‌زند و این فرآیند برای تکمیل چرخه حیات انگل حیاتی است.

چرخه حیات انگل مالاریا بسیار پیچیده است و به منظور اینکه در کبد تشخیص داده نشود و راحت به انسان منتقل شود، مدام تغییر شکل می‌دهد.

مطالعات نشان می‌دهد برچسب‌زدن پروتئین‌های کلیدی برای دو مرحله از چرخه حیات انگل یعنی انتقال به انسان و آلوده کردن آن و نفوذ به کبد و گسترش در بدن ضروری است. ادامه مطالعات نشان می دهد با دخالت در توانایی اتصال انگل به کربوهیدرات می‌توان از عفونت و انتشار انگل در بدن جلوگیری کرد و با استفاده از آن واکسن‌هایی تولید کرد که اثربخشی آن بسیار بیشتر از نمونه‌های موجود است.

مالاریا از طریق نیش پشه آلوده به انگل پلاسمودیم فالسیپاروم به انسان منتقل می شود. این انگل وارد جریان خون میزبان می شود و سلول های قرمز را تخریب می کند.

زمانی که گلبول های قرمز تسلیم این انگل می شوند، علایم این بیماری که شامل سردرد، لرز، درد عضلانی، خستگی، تهوع، اسهال و استفراغ است، ظاهر می شود. این انگل همچنین سبب مشکلات تنفسی شدید، کاهش قندخون، کم خونی شدید و در نهایت بروز کما در بیمار می شود که در صورت نبود درمان کشنده است.

کودکان به دلیل ضعف سیستم ایمنی در مقابل این انگل تسلیم می شوند و از بین می روند.

به گزارش سازمان جهانی بهداشت بین سال‌های 2010 تا 2015 میلادی، موارد ابتلا به مالاریا 21 درصد کاهش یافته است. این آمار نشان می‌دهد 43 درصد ساکنان جنوب صحرای آفریقا در معرض این بیماری قرار دارند. بر اساس این آمار، پشه‌بند آغشته به حشره‌کش موثرترین روش برای کاهش آمار ابتلا در این مناطق است.

نتایج این مطالعه در نشریه Nature Communications منتشر شده است.

منبع: ایران اکونومیست