gavanine-gaza

اگر درباره انتخاب صحیح مواد غذایی چیزی نمی دانید کتاب قوانین غذا مختص شماست این کتاب مشتمل بر دانش غذایی است که اگر اطلاعات کافی در این مورد را مطالعه کنید می توانید مواد مغذی را به بدن برسانید

در روزگار ما خوردن  دچار پیچیدگی شده است . بیشتر ما به بسیاری متخصصان و خبرگان جورواجور متکی شده ایم که به ما بگویند چگونه و چه چیز بخوریم برای مثال به دکترها و کتاب های رژیم ،مقاله های رسانه در مورد آخرین یافته های مربوط به علم تغذیه ،مشاوران و هرم های غذایی ، ادعاهای رو به گسترش در مورد سلامت و… . امکان دارد که ما همیشه از توصیه های این متخصصان پیروی نکنیم ولی هرگاه می خواهیم از روی صورت غذای رستورانی غذا سفارش دهیم یا هر زمان که در میان ردیف قفسه های محصولات غذایی فروشگاه های مواد غذایی راه می رویم و قصد خرید داریم صداهای آنان در گوشمان می پیچد.

امروزه در ذهن هایمان نام مقادیر حیرت آوری از شیمی زیستی انباشته شده است و چقدر عجیب است که این روزها هرکس با واژه هایی مانند آنتی اکسیدان ،چربی اشباع شده ،اسیدهای چرب امگا 3 ،کربوهیدرات ها ،پلی فنول ها ،اسید فولیک ، گلوتن و پرابیوتیک ها دست کم آشنایی مختصری دارد . قضیه به آن حد رسیده است که ما دیگر غذا را نمی بینیم بلکه به جای آن به مواد مغذی (خوب یا بد) و البته کالری های آن ها توجه داریم ،یعنی همه این کیفیت های نادیدنی در غذای خودمان که اگر به درستی درک شود از قرار معلوم راز درست و مناسب خوردن را در خود دارد.اما با توجه به این همه بار و بنه ی غذایی علمی و شبه علمی که در سال های اخیر به دوش می کشیم ،هنوز نمی دانیم چه بایستی بخوریم. آیا بیشتر نگران چربی ها باشیم یا کربوهیدرات ها ؟چقدر بایستی نگران گلوتن باشیم؟ با شیرین کننده های مصنوعی چه برخوردی باید بکنیم ؟آیا  به راستی حقیقت دارد که این غلات صبحانه قدرت تمرکز کودک شما را در مدرسه تقویت خواهد کرد یا این غلات سبوس درا مانع از سکته قلبی خواهد شد؟و…

دانش غذایی، عصاره فرآیندی تکاملی است که با دانستن قوانین استفاده آن می‌توان تأثیر مؤثرتری را از بخش مغذی مواد غذایی به دست آورد.

نویسنده کتاب حاضر بیان می کند که :«این کتاب کمتر درباره نظریه ،پیشینه و علم و بیشتر در مورد زندگی های روزانه ما و تمرین و ممارست است. من در این کتاب کوچک و از پایه کوتاه شده  هشت کلمه پندآموز را باز می کنم و به صورت رشته ای از قوانین فراگیر ،یا خط مشی های فردی در می آورم که یاری تان می دهد غذای واقعی با اعتدال بخورید و با انجام دادن این کار ، به مقدار چشمگیری از رژیم غربی دوری کنید . این قوانین با زبان روزمره بیان شده است من از به کاربردن واژگان علم تغذیه یا زیست شیمی به عمد اجتناب کرده ام ،اگر چه در بیشتر موارد تحقیقی علمی پشتوانه مطالب گفته شده است.این کتاب ضد علم نیست. برعکس ،در تحقیق درباره این مطالب و بررسی از نزدیک آن ها از دانش و دانشمندان بهره گرفته ام . انسان ها ،هزاره ها پیش از آنکه علم تغذیه پا به عرصه حیات بگذارد و به ما بگوید چه چیز را و چگونه بخوریم ،غذا خورده و خود را سالم نگه داشته اند کاملا امکان این هست که بدون دانستن اینکه آنتی اکسیدان چیست . غذای سالم خورد .

قوانین غذا عصاره این خرد و دانش را به صورت شصت و سه قانون برای سالم و شادمانه خوردن بیرون کشیده است . قوانین در چارچوب واژگان فرهنگی است تا علمی ،اگر چه در بسیاری موارد آنچه را فرهنگ مدت هاست می داند به اثبات رسانده است جای شگفتی نیست که این دو دایره استعمال واژه یا شیوه دانستن اغلب به نتیجه مشابه می رسند مثل زمانی که دانشمندان به تازگی تایید کردند که عادت سنتی خوردن گوجه فرنگی با روغن زیتون برای افراد سودمند است زیرا لیکوپن موجود در گوجه فرنگی قابل حل در روغن است و جذب آن را برای بدن ساده تر می کند.

غذاها چیزی بیشتر از مجموعه بخش های مغذی شان هستند و آن مواد مغذی به شیوه ای در هم تاثیر می گذارند و به اصطلاح کار می کنند که هنوز تنها کمی شناخته شده است شاید این گونه باشد که میزانی که غذایی فرآوری می شود کلید مهم تری در مورد سالم بودنش به ما می دهد: فرآوری نه تنها مواد مغذی را از بین می برد و مواد شیمیایی سمی به آن  می افزاید بلکه جذب غذا را سهولت می بخشد که می تواند برای سوخت و ساز (متابولیسم) انسولین و چربی بدن ما مشکل آفرین باشد. همچنین پلاستیک هایی که معمولا غذاهای فرآوری شده در آن ها بسته بندی می شوند امکان دارد  خطر بیشتری برای سلامت ما اشته باشند. برای همین است که بسیاری از قوانین این کتاب برای این وضع شده است که کمکتان کند  از غذاهای بسیار فرآوری شده بپرهیزید که من ترجیح می دهم آن ها را مواد شبه خوراکی بنامم

من با خبره های فرهنگ عامه ،انسان شناس ها ،دکترها ،پرستاران متخصصان تغذیه و متخصصان رژیم غذایی و نیز شمار فراوانی از مادران و مادر بزرگ ها مشورت و گفت و گو کرده ام . من قوانین غذا را از خوانندگانم و از حاضران در کنفرانس ها و سخنرانی ها در سه قاره جویا شدم .»

مردمانی که رژیم غذایی به اصطلاح غربی دارند در تعریف کلی ، رژیم غذایی شامل مقدار زیادی غذاها و گوشت عمل آمده ،مقدار زیادی ، چربی و قند افزوده ،مقدار زیادی غلات تصقیه شده ،مقدار زیادی از هر چیزی به جز سبزی ، میوه ها و غلات سبوس دار به ناگزیر به بیماری های به اصطلاح غربی با میزان ابتلای بالا دچار می شوند،از جمله :چاقی زیاد ،دیابت نوع دوم ،بیماری های قلب و سرطان ،در واقع همه چاقی های زیاد و دیابت های نوع دوم ،80 در صد بیماری های قلب و بیش از یک سوم همه سرطان ها را می توان با این رژیم غذایی مرتبط دانست .

کتاب حاضر شامل 3 بخش  و 63 قانون نحوه درست مصرف کردن مواد غذایی است که عناوین بخش های آن شامل چه چیزی بایستی بخورم ؟ چه نوع غذایی بایستی بخورم ؟(بیشتر از همه گیاهان) و چگونه بایستی بخورم؟(نه خیلی زیاد) است.شصت و سه قانونی که در این کتاب آمده ،هر یک همراه پاراگرافی یا دو توضیح است ،غیر از چند تایی که خودشان شرح خودشان هستند. بخش نخست کتاب برای کمک به شما در «غذا بخورید» طراحی شده است که در فروشگاه های مواد غذایی امروزی معلوم می شود خیلی پیچیده تر از آن است که تصورش را می کنید. این قوانین غربال های یا صافی هایی را در اختیارتان می گذارد که یاری تان می دهند غذای واقعی را از مواد خوراکی شبه غذایی که می خواهید از آن ها بپرهیزید تشخیص دهید. بخش دوم با عنوان فرعی «بیشتر از همه گیاهان » قوانینی را ارائه می دهند که کمکتان می کنند در میان غذاهای واقعی انتخاب کنید  و سوم با عنوان فرعی «نه خیلی زیاد» به چگونه به جای چه چیز خوردن می پردازد و رشته ای از خط مشی ها را پیشنهاد می کند که برای ترویج دادن بعضی از عادت های ساده هر روزی طراحی شده اند که کمکتان می کنند خوردن خود را تعدیل کنید و از آن بیشتر لذت ببرید .

مشخصات کتاب

نویسنده : مایکل پولن

مترجم:اصغر اندرودی

ناشر:نشر گندمان

تنظیم :مرکز مشاوره