این روزها شاهد چاپ تصاویر شخصیت های منفی و خشن انیمیشن ها بر روی لوازم های التحریر می باشیم که این موضوع از دیدگاه جامعه شناسان، باعث تاثیر منفی روی رفتار های اجتماعی کودکان می شود. در این مقاله از دکتر سلام به تاثیر چاپ تصاویر انیمیشن های خشن و معروف روی لوازم التحریر بر رفتار های اجتماعی کودکان پرداخته ایم. با ما همراه شوید.
یک جامعه شناس گفت: چاپ تصاویر شخصیت های منفی و خشن انیمیشن ها و بازی های کارتونی بر روی لوازم التحریر تاثیر منفی روی رفتارهای اجتماعی کودکان دارد.
مرجان انصاری با تاکید براهمیت تصاویر روی وسایل بر تربیت فرزندان افزود: در روزهای پایانی تابستان حضور پرشعف کودکان در مغازه های کتابفروشی و لوازم التحریر جلوه زیبایی به شهر داده است که البته با توجه به اهمیت نوع خرید وسایل باید مولفه هایی را نیز در نظر گرفت. امروزه بچه ها برای انتخاب لوازم التحریر وکیف و سایر وسایل خویش انتخاب های متنوع و رنگارنگی در اختیار دارند.
انصاری بیان کرد: مارک های مختلف، شخصیت های معروف کارتونی، تصاویر هنرپیشه ها، فوتبالیست ها و شخصیت های محبوب بازیهای کارتونی به بازار لوازم التحریر رنگ و لعاب ویژه ای بخشیده است.با توجه به اهمیت انتخاب گزینه های مناسب برای فرزندان متاسفانه نظارت برنامه ریزی شده ای بر این لوازمانجام نمی شود.
این جامعه شناس توضیح داد: گاهی در این خصوص شاهد چاپ تصاویر شخصیت های منفی و خشن انیمیشن ها و بازیهای کارتونی بر روی این لوازم هستیم که بار تربیتی مثبتی بر رفتار کودکان ندارد. چنین تصاویری موجب ترسیم الگوی رفتاری نادرست در ذهن معصوم کودکانمی شود. ذهن کودکان مانند یک ظرف خالی است و ما مسئول محتویات اینظرف هستیم.
انصاری بیان کرد:شخصیت های منفی و خشن و یا مبتذل کارتونها و فیلم ها به ذهن کودکان به سرعت از طریق دیداری وارد می شوند و به مرور زمان ذهن کودکان از رفتارها، پوشش و حتی طرز صحبت کردن این شخصیتها الگوهای ثابتی برای خویش می سازد. نتیجه درج تصاویر این شخصیت های منفی، پررنگ شدن عنصر خشونت در ذهن این کودکان است.از سوی دیگر تصاویری که حاوی رنگهای تیره، صحنه های غم انگیز، ترسناک و یا خطرناک باشند نیز برای لوازم التحریر کودکان نامناسب هستند.
وی خاطرنشان کرد:به طورکلی برای رده سنی کودکان پیش دبستانی و دبستانی لوازم التحریر و دفترچه هایی بارنگ های شاد و زنده، تصاویری از طبیعت، حیوانات کارتونی خندان و کاریکاتورهای آموزشی با مفاهیم ساده پیشنهاد می شود. برای رده های سنی بالاتر می توان لوازمی ساده تر و مناسب جنسیت، و با احترام به نیاز استقلال طلبی خاص دوره ی بلوغ نوجوانان خریداری کرد.
وی بیان کرد:نکته مهم آن است که درحین خرید لوازم آموزشی ضروری است والدین به فراخور موقعیت گاهی برای کودک یا نوجوان خویش علت برخی انتخاب ها و یا مخالفت ها را توضیح دهند و ذهن فرزند خویش را با سوالات بدون پاسخ رها نکنند.
منبع: ایسنا