اصول حفظ بنیان خانواده

در حفظ بنیان خانواده و پیشگیری از فروپاشی آن والدین باید پیش قدم شده و از بروز آسیب های اجتماعی به درون محیط خانواده پیشگیری کنند و با تامین نیازهای عاطفی فرزندانشان مانع جذب فرزندان خود توسط دنیای مجازی شوند. خانواده ها باید با حل اختلافات و پیشگیری از بروز سوء تفاهم ها مانع ایجاد جر و بحث های مختلف در چارچوب این محیط شوند.


عضو هیئت علمی جامعه الزهرا(س) گفت: در دنیای مدرن امروز و با وجود پیشرفت های نوین، حفظ بنیان خانواده به مهارت نیاز دارد.
معصومه ظهیری با گرامیداشت روز خانواده و تکریم بازنشستگان افزود: خانواده از جمله نهادهایی است که با وجود فرهنگ ها و تمدن های مختلف همچنان ساختار خود را حفظ کرده است اما در سالهای اخیر متاسفانه با وجود پیشرفت های بشری این کانون مهم اجتماعی نیز با تحولاتی همراه بوده است.

وی تصریح کرد: نهاد مقدس خانواده با رشد و پیشرفت علمی و ورود فرهنگ های بیگانه و تحت تاثیر هجمه های مختلف به مرز از هم گسستگی رسیده است.

ظهیری بیان کرد:امروز حتی در برخی از کشورهای پیشرفته جهان به این نتیجه رسیده اند که حفظ خانواده نقش مهمی در حفظ جامعه از آسیب ها دارد اما متاسفانه در برخی از کشورها بدون آگاهی از خطرات فرهنگ غرب، خانواده ها با تزلزل و فروپاشی مواجه شده اند.

وی خاطرنشان کرد: حریم خانواده ها با وجود انواع شبکه های اجتماعی و فضای مجازی به راحتی تهدید می شود و تنش های خانوادگی موجب می گردد تا نیازهای عاطفی دیگر در محیط امن خانواده مورد توجه قرار نگیرد.

اصول حفظ بنیان خانواده

عضو هیئت علمی جامعة الزهرا(س) اظهارکرد: آنچه خانواده ها را از آسیب ها دور می نماید گرایش به اخلاق و معنویت و توجه به نیازهای عاطفی اعضای خانواده است.

وی گفت:این عناصر مهم در حفظ بنیان خانواده به دلیل عدم آموزش و کسب مهارت دستخوش آسیب می شود و ما هر روز با خانواده هایی مواجه می شویم که دچار اختلافات شدید هستند و یا به این نتیجه می رسند که باید زندگی مشترکشان را به طلاق ختم کنند.

ظهیری گفت:برای حفظ بنیان خانواده باید مهارت های لازم را به یکایک اعضای آن آموخت و نشاط و شادابی را به محیط و کانون خانواده تزریق کرد.

وی افزود:روش های صحیح تربییت فرزندان یکی از مولفه های مهم در کاهش آسیب ها است خانواده ای در زمینه تربیت فرزندان موفق عمل می کند که خود از اختلافات و تنش ها به دور باشد و در محیطی آرام شیوه های تربیتی را اتخاذ نماید.

این استاد حوزه و دانشگاه خاطرنشان کرد: در خانواده ای که همه اعضاء دارای جایگاه و کرامت هستند مهارت بیشتری در جهت رویارویی با مشکلات و دغدغه ها وجود دارد.

وی تاکید کرد: فراموش نکنیم احترام به والدین یکی از عناصر مهم در حفظ بنیان خانواده است اگر در خانواده ای پدر و مادر، برای سالمندان احترامی قائل نباشند الگوی رفتاری نامناسبی را به فرزندان منتقل می کنند از این رو فرزندان را با رفتار و منش صحیح در جهت احترام به سالمندان آشنا سازیم.

ظهیری بیان کرد: خانواده سالم و با نشاط و پایبند به ارزش های دینی و معنوی و اخلاقی نقش مهمی در کاهش آسیب های اجتماعی دارند در این راستا متولیان فرهنگی و اجتماعی تلاش کنند مهارت های لازم را برای حفظ بنیان خانواده در برنامه های خود در نظر بگیرند.

وی در پایان عنوان کرد: فضای مجازی و تبلیغات ضد دینی و ضد ارزشی هر یک در کمین خانواده است و این امر مسئولیت رسانه ها و مسئولان و متولیان را سنگین می سازد تا با توسعه فرهنگ ارزشی و معنوی و کسب مهارت های لازم، خانواده ها را از این نوع خطرات مصون دارند.

ایسنا