بیماری حاد قلبی در بین جوانان ایرانی در حال شیوع پیدا کردن است و از علل آن می توان به تغذیه ناسالم، نداشتن تحرک بدنی، چاقی و مصرف سیگار و قلیان اشاره کرد. در این مقاله از دکتر سلام به شیوع بیماری های قلبی و عروقی میان جوانان پرداخته ایم. توصیه ما این است که حتما این مقاله را مطالعه کنید و از دست ندهید. با ما همراه شوید.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به شیوع بیماری حاد قلبی در بین جوانان ایرانی اشاره و تاکید کرد: تغذیه ناسالم، آلودگی هوا، نداشتن تحرک بدنی، چاقی، و مصرف سیگار و قلیان از مهمترین عوامل بروز این بیماری در کشور است.
دکتر ایرج ناظری بر لزوم پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی تاکید کرد و افزود: در صورتی که مردم عوامل خطرساز این بیماری را کنترل کنند، حتما از شیوع بیماری قلبی پیشگیری می شود.
وی، احساس ناراحتی در قفسه سینه، تپش قلب، ضعف و خستگی زودرس، تنگی نفس، سرگیجه و تعریق را از جمله علائم این بیماری اعلام کرد و گفت: مردم باید به این علائم توجه کافی داشته باشند و در صورت بروز آنها به پزشک متخصص قلب مراجعه کنند.
متخصص قلب و عروق بیان کرد: کسانی که سابقه فامیلی این بیماری را دارند، باید توجه بیشتری به این بیماری داشته باشند و در صورت بروز علائم نسبت به مداوای آن اقدام کنند تا دچار مرگ ناگهانی نشوند.
وی به پیشرفت های کشور در زمینه کنترل و درمان بیماری های قلبی اشاره کرد و گفت: اغلب مردم ما تا 30 سال پیش برای درمان بیماری قلبی به خارج از کشور می رفتند اما باتوجه به پیشرفت های فروان در این زمینه دیگر نیاز به اعزام بیماران به خارج از کشور نیست.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه در حوزه درمان با هیچ کشور تفاوتی نداریم، گفت: پزشکان ایرانی با بهره گیری از تجهیزات مدرن در صدد ارائه خدمات بهتر به بیماران هستند.
کاهش سن مبتلایان به سکته قلبی در ایران
وی، به کاهش سن مبتلایان به سکته قلبی در ایران اشاره کرد و گفت: برای پیشگیری از ابتلا به این بیماری کنترل قندخون، کلسترول، فشارخون و چربی بالای خون باید صورت گیرد که معمولا مردم از این کار غافل هستند.
ناظریان با اشاره به اینکه با پیشگیری از ریسک فاکتورهای خطرساز، بروز سکته های قلبی کاهش پیدا می کند، ادامه داد: معمولا هرچه سن بالاتر برود احتمال سکته قلبی بیشتر می شود اما براثر شیوع عوامل خطر این بیماری، شاهد هستیم که افراد با سن های پایین به این بیماری مبتلا می شوند.
وی بر لزوم مراجعه سریع افراد مبتلا به سکته قلبی به مراکز درمانی تاکید کرد و گفت: مراجعه به موقع این افراد به بیمارستان از بروز آسیب عضله قلب آنها جلوگیری می کند و خوشبختانه این اقدام در بیمارستان مجهز تهران و شهرستان انجام می شود.
در همین حال، رئیس انجمن آترواسکلروز (تصلب شرایین) ایران در زمینه مرگ و میر بر اثر بیماری قلبی گفت که روزانه 300 نفر در ایران به خاطر بیماری قلبی جانشان را از دست می دهند و سکته های قلبی و مغزی 45 درصد مرگ و میرهای کشور را موجب می شود.
دکتر مسعود قاسمی بیان کرد : بیماری های قلبی، بیماری های مغزی، تصادفات و سرطان ها، چهار عامل اصلی مرگ و میر در ایران را تشکیل می دهند.
این متخصص قلب و عروق ادامه داد، آمار 30 درصد برای بیماری های قلب و عروق و 15 درصد برای بیماری های مغز و اعصاب در کل مرگ و میرهای کشور، آمار بسیار بالایی محسوب می شود.
منبع: ایرنا