بدنسازی

یکی از بزرگ ترین دغدغه های جوانان امروزی، مخصوصا بدنسازان، استفاده از داروهای نیروزا برای افزایش انرژی و کارایی می باشد. در این مقاله از دکتر سلام به تاثیر داروهای نیروزا بر سلامتی بدن خواهیم پرداخت. کسانی که می خواهند از داروهای نیروزا استفاده کنند، پیشنهاد می کنیم حتما این مقاله را مطالعه کنند و از دست ندهند. با ما همراه شوید.

این روزها بازار پرورش اندام وگرایش جوانان به این رشته ورزشی بسیار بالاست در صورتی که این کار علل وعوامل خاصی دارد عده ای این ورزش را تنها برای سلامتی وتندرستی خود انتخاب کردند وعده ای هم برای رسیدن به اندامی متناسب وقوی .

پرورش اندام ورزشی سخت و تخصصی است اما در در این باشگاه ها انواع قرص هاوآمپول هایی رد وبدل میشود که در کوتاه مدت بازوها را حجیم میکند و در بلند مدت باعث افسردگی ، اعتیاد، تشنج، پوکی استخوان، نازایی، خودکشی و مرگ می شود.

داروهای نیروزا چند سالی است که بین جوانان رایج شده است ویکی از بزرگ‌ترین دغدغه‌های جوانان امروز، به ویژه بدنسازان و ورزشکاران، افزایش کارایی و انرژی بدنشان است.

یکی از ورزشکاران پرورش اندام که از قرص های نیروزا استفاده می کند گفت : آرزوی هر جوانی است که به اندامی قوی هیکل برسد علت اصلی من برای آمدن به باشگاه بدنسازی رسیدن به این هیکل بود وبرای این کار از داروهای نیروزا استفاده می کنم ودر کوتاه مدت مرا به اندام دلخواهم رساند اما به این داروها اعتیاد پیدا کردم.

در فروشگاه ها انواع واقسام مکمل ها وداروهای نیروزایی را میبینیم که این داروها مشتریان خاص خود را دارند.

یکی از فروشندگان موا د نیروزا در آبادان در این زمینه گفت:داروهای نیروزایی که در اینجا موجود است مشتریان زیادی دارد وحاضر هستند برای رسیدن به اندامی خاص دست به مصرف داروهای مختلفی بزنند.

در اين بين استفاده جوانان از داروهای نيروزای غيرمجاز هم بسيار شايع است تا جايی كه به قول اكثر ورزشكاران و كارشناسان مصرف نكردن مواد نيروزا در ورزش پرورش اندام به خصوص در رده های مختلف ناممكن است.

بعضی از مکمل های نیروزا قاچاقی وتقلبی هستند واز کیفیت پایینی برخوردار وعوارض جانبی استفاده از این مکمل ها بسیار خطرناک است .

کارشناسان معتقدند مکمل های قاچاق اختلالاتی را در ناحیه قلب ، تشنج ایجاد میکنند و حتی مرگ نیز از دیگر خطرات مصرف این گونه مکمل هاست،

این کارشناسان میگویند: مکمل‌های غیرمجاز به خصوص هورمون‌ها و پودرهایی که در باشگاه‌ها و به شکل غیررسمی عرضه می‌شود علاوه بر عوارض جسمی، عوارض روانی خطرناکی همچون اضطراب و افسردگی گرفته تا روان پریشی را در پی دارند.

چندی پیش در آبادان یک محموله قاچاق نیروزا به دام ماموران پایگاه دریابانی این شهر افتاد.

سرهنگ موسیوند فرمانده پایگاه دریابانی آبادان در این زمینه گفت:یک محموله بالغ بر یکصد هزار قرص نیروزا ویک تن مواد نیروزا به در قالب پودر کشف وضبط کردیم.

وی افزود:این اجناس قاچاق را یک لنج باری در پوشش حمل کالاهای ملوانی از دبی به قصد توزیع در بازار منطقه بار زده بود که ارزش ریالی آن سیصد میلیون تومان برآورد شده است.

در واقع ورزشکاران با مصرف این مواد به جای زیبایی اندام، سلامتی خود را چنان به خطر می‌اندازند که عواقب آن، کمتر از اعتیاد نیست، همچنین پودرهای حجم سازی و عضله سازی، در بلند مدت حالتی را در بدن ایجاد می‌کند که مصرف کننده تصور می‌کند تنها با تکرار مصرف، به تناسب اندام و افزایش انرژی می‌رسد.

استفاده از مکمل‌ها و تقویت کننده‌ها برای افزایش کاذب قدرت بدنی به شکل روز افزونی بین ورزشکاران شایع شده است و در همه محورهای ورزشی به خصوص پرورش اندام سعی می‌شود که به وسیله این مواد و سایر شیوه‌ها منافع ظاهری ولی زودگذر برای ورزشکار فراهم شود.

بدنسازی

بر اساس اعلام وزارت بهداشت شایعترین مواد نیروزای غیر مجاز که در بین ورزشکاران ایرانی رواج یافته است از جمله ناندرولون، تستسترون، متاندیون(متان)، هورمون رشد، انسولین، کلنبوترول، آمفتامین(در ایران کراک با مخلوطی از آمفتامین و هروئین)، مت آمفتامین(شیشه)، دی اکسی مت آمفتامین(اکس)، کوکائین، مواد مخدر سنتی(حشیش و ترکیبات تریاکی)، دگزامتازون، بتامتازون، پردنیزولون، هیدروکورتیزون، تریامسینولون، الکل، ایندرال(پروپرانول)، آتنولول است.

علی رستمی قهرمان پرورش اندام جهان دراین زمینه گفت: استفاده از مواد مکمل های غذایی و آمینو اسیدها باید زیر نظر مربیان مجرب باشد و از جاهایی خریداری شود که مورد تایید مراکز ذیصلاح بوده و یا از داروخانه خریداری شود.

وی افزود: مصرف خودسرانه این مواد هم به هیچ عنوان توصیه نمیشود زیرا باید به میزان مشخص مصرف شود تا عوارضی به دنبال نداشته باشد.

متأسفانه گاهی مصرف بی رویه مواد نیروزا منجر به قتل و قربانی گرفتن ورزشکاران نیز شده است . موارد متعددی از مرگ های ناگهانی در اثر سوء مصرف داروهای نیروزا در ورزشکارن حرفه ای در جهان گزارش شده است.

مکمل های استاندارد باید آرم و لوگوی سازمان غذا و دارو و برچسب اصالت و سلامت کالا داشته باشند ومصرف کنندگان برای خرید این مکمل‌ها باید به داروخانه‌ها یا مراکز ذیصلاح مراجعه شود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان