آسیب های ناشی از اختلالات ستون فقرات و نخاع بسیار حساس و پیچیده می باشد و تاکنون روش های درمانی زیادی نیز برای بازگردانی نخاع آسیب دیده مورد آزمایش و تست قرار گرفته است که اکثر آن ها با شکست همراه شده است.
محـقـقــان بنـیــاد بیمارستان‌های دانشگاه بیرمنگام طی یک روش نوین جراحی موفق به بازگردانی عملکرد عضلات مرده در افراد فلج شدند.
به گزارش ایسنا، این عمل جراحی روی بیش از 100 نفر انجام شده که اغلب به دلیل تصادفات جاده‌ای دچار آسیب‌های نخاعی شده یا به علت سرطان دچار مشکلات عضلانی و آرتریت ستون فقرات شده بودند.
بیمارانی که به علت‌های مختلف دچار آسیب‌های نخاعی و گردن شده و فلج شده‌اند می‌توانند به واسطه این جراحی پیشگامانه سلامتی خود را به دست آورند. دانشمندان در این روش جدید در رشته‌های عصبی تغییر مسیر ایجاد می‌کنند و بدین ترتیب فردی که به دلیل بیماری یا آسیب توانایی حرکت دادن دست خود را ندارد می‌تواند مجددا دست خود را حرکت دهد.
بیماری‌های مفصلی پیش رونده، ستون فقرات را تحت تاثیر قرار می‌دهد و در موارد شدید منجر به فلج می‌شود.
یک مطالعه نشان داده است که نشانه‌های مشکلات نخاعی ناشی از آرتریت در 90 درصد از موارد در سنین بالای 50 سال بروز می‌کند در همچنین رشد فزاینده ای در میان جوانان دارد.
نشانه‌های این بیماری مانند درد کمر و سفتی عضلات گردن معمولا شدید است و در صبح یا بعد از نداشتن تحرک و فعالیت بروز می‌کند.
همچنین درد قفسه سینه و مشکلات تنفسی و مشکلات شانه، باسن، بازوها و زانو، نیز در این بیماری رایج است.
در این موارد، پزشکان اغلب فیزیوتراپی، کاهش وزن و مصرف داروهای ضد التهاب را توصیه می‌کنند. همچنین در مراحل پیشرفته‌تر، پزشکان عمل جراحی برداشت یا جایگزینی دیسک را توصیه می‌کنند.
این عمل جدید روی بیش از صد نفر و برای بازگردانی توانایی حرکت دست‌ها و پاهای بیماران انجام شده که به گفته محققان این عمل روی دست و بازوها موفقیت آمیزتر بوده است.
همچنین چندین بیمار که از آرتریت گردن رنج می‌بردند، تحت یک عمل 45‌تا‌60 دقیقه‌ای قرار گرفتند و پس از این جراحی که نیازی به بیهوشی نداشت، به راحتی توانستند دست خود را حرکت دهند.
پزشکان در این عمل جراحی ابتدا یک برش کوچک در داخل بازوی بیمار و در قسمت عصب عضلانی که از طناب نخاعی در گردن آمده و حرکات 2‌سر و 3‌سر بازو را کنترل می‌کند، ایجاد کردند.
این عصب عضلانی همچنین در کنار عصب اولنار قرار دارد که در امتداد زیرین بازو و در سراسر آرنج و در ساعد و دست واقع شده است.
عصب اولنار بزرگ‌ترین عصب بدون محافظ در بدن انسان است بنابراین آسیب‌دیدن آن نیز زیاد روی می‌دهد. برخورد آن در ناحیه آرنج با لبه‌های تیز و غیره باعث حس خواب‌رفتگی و ناراحتی در 2 انگشت یادشده می‌شود. عصب اولنار در مسیرش از زیر بغل تا نوک انگشتان ممکن است به علت ورود اجسام برنده پاره شود. شایع‌ترین محل پارگی عصب اولنار در پایین ساعد و مچ دست است. جراحان در این روش، شاخه ای از عصب اولنار در بازو را به عصب عضلانی متصل کرده و اجازه می‌دهند تا سیگنال‌ها منطقه آسیب‌دیده را میانبر بزنند. پس از گذشت 6 تا 8هفته، عصب تازه رشد می‌کند و به عضله تبدیل می‌شود. در نهایت پزشکان برای بهبودی کامل بیماران برای آنها فیزیوتراپی را تجویز می‌کنند.

منبع/همشهری