ترمیم سینه به دلایل مختلفی توسط افراد انجام می شود. علل مختلفی وجود دارند که موجب می شوند تا بانوان مجبور باشند قسمتی و یا تمام سینه خود را تخلیه کنند؛ از دست دادن سینه ها موجب می شود تا فرد از نظر ظاهری تفاوت هایی را با دیگران داشته باشد؛ این امر موجب بروز برخی اختلالات به ویژه افسردگی و از بین رفتن اعتماد به نفس در فرد می شود. در این موارد استفاده از جراحی ترمیمی سینه بهترین روش درمان است. البته جراحی ترمیمی سینه به منظور زیبایی هم انجام می شود. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.
جراحی ترمیمی سینه راهی برای رهایی از مشکلات در این افراد می باشد که امروزه کاربرد بسیاری دارد و علم پزشکی نیز پیشرفت های چشمگیری در این زمینه داشته است و کمک می کند تا فرد زیبایی ظاهری و طبیعی خود را به دست آورد.
هدف از بازسازی پستان باز گرداندن سلامتی و اصلاح تغییرات ظاهری بدن است. از این روست که امروزه بسياري از زنان مبتلا به سرطان، تحت انجام جراحي محافظه كارانه قرار مي گيرند، بدين معنا كه قسمت عمده بافت پستان حفظ شده و تنها قسمتي از آن برداشته مي شود. اما هنوز هم تعداد قابل توجهی از بيماران تحت عمل ماستكتومی قرار مي گيرند، يعني كل بافت پستان برداشته مي شود.
به هر حال اگر شما جزء آن دسته از بيماراني هستيد كه كل پستان آنها برداشته شده است، ممكن است بخواهيد بازسازي پستان براي شما انجام شود يا ممکن است پس از یک مدت طولانی، خود و اطرافيانتان بتدريج به اينكه يك پستان داشته باشيد عادت کرده باشيد و فكر كنيد كه تحمل يك عمل جراحي نسبتا بزرگ ديگر براي بازسازي پستان، ارزش ندارد. اما هنوز بسياري از زنان فكر مي كنند كه نداشتن پستان آنقدر آزار دهنده است كه ترميم آن ارزش تحمل ناراحتي و درد يك عمل جراحي ديگر را دارد.
اگر مي خواهيد براي شما بازسازي پستان انجام شود، قبل از انجام جراحي با جراح و انكولوژيست خود صحبت كنيد. بايد بدانيد كه بازسازي پستان عمل نسبتا بزرگي است.
سرطان پستان و ترمیم سینه
امروزه بزرگ کردن یا کوچک کردن سینه و ترمیم سینه ای که در اثر حادثه و بیماری و به ویژه سرطان سینه آسیب دیده است، امید را در زنان برای ترمیم این عارضه زنده کرده است.
امروزه سرطان سینه یکی از بیماری های شایع در میان خانم ها است بطوری که سن ابتلا به آن کاهش یافته است. با وجود اینکه در حال حاضر به دلیل مراجعه بانوان در مراحل اولیه (که توده کوچک است و این اجازه را به پزشکان می دهد که بدون برداشتن کامل سینه، سرطان این عضو را درمان کنند)، کمتر مجبور به برداشتن سینه برای درمان سرطان سینه می شویم، اما گاهی مواقع به دلیل بزرگ بودن توده یا خصوصیات و نحوه ی رشد آن نمی توان سینه را نگه داشت و برداشتن کامل سینه لازم می شود.
روش های بازساری پستان
1) استفاده از پروتز
ايمپلانت ها يا پروتزهای پستانی در واقع به شكل كيسه هايی از جنس سيليكون هستند كه داخل آن می تواند مایع سرم نمكی و يا ژل سيليكون استريل باشد.
از آنجا كه اين ايمپلانت ها پشت عضلات جدار قفسه سينه گذاشته مي شود، گذاشتن پروتز مانعي براي تشخيص عود سرطان در محل عمل ايجاد نمي كند. به طور كلي جاگذاری ايمپلانت پستانی عوارض زيادی ندارد. از معدود عوارض گذاشتن ايمپلانت مي توان به عفونت محل عمل اشاره كرد. در اين موارد منطقه اي كه پروتز گذاشته شده است، سفت مي شود و پوست روي آن قرمز و جمع مي شود. مزيت مهم ايمپلانت اين است كه نيازي به برداشتن بافت از جاي ديگري از بدن فرد نيست.
2) بازسازی با استفاده از بافت خود بدن
روش های مختلفی برای بازسازی سینه وجود دارد. یکی از بهترین روش ها برای جراحی ترمیمی سینه استفاده از بافت های بدن خود فرد است؛ در این عمل با استفاده سایر بافت های بدن پزشک معالج شروع به بازسازی پستان های فرد می کند. استفاده از پوست بدن و نسج زیر ناف در این عمل بسیار شایع است.
روش هاي اصلي بازسازي با استفاده از نسج پستان كه امروزه بيشتر مورد توجه مي باشد شامل جايگزيني نسج پستان با پوست، نسج زيرجلد (با يا بدون عضله) از نسج پايين شكم (زير ناف) و يا جايگزيني با پوست، نسج زير جلد و عضله از پشت قفسه سينه است. انتخاب نوع هر يك از اين جراحي ها به شرايط بيمار و نيز بيماري اوليه او بستگي دارد. در بيماران ديابتي و يا سيگاري بازسازي پستان همواره با احتمال خطر كم خوني نسج جايگزين شده و عدم بهبودي زخم ها همراه است. از طرفي بيماراني كه در معرض احتمال بسيار بالايي از عود هستند بهتر است هرگز پستان خود را بازسازي نكنند.
دیگر روش ها
بسياری از خانم ها پس از برداشتن پستان از پروتزهای پستانی كه داخل لباس گذاشته می شوند استفاده می كنند. پروتزی كه بلافاصله پس از عمل استفاده می شود بهتر است سبك باشد تا فشاري روی محل عمل وارد نكند. اين پروتزها معمولا از فوم (foam) ساخته شده اند و روی آن با يك لاية پلاستيكی خاص پوشانيده شده است.
وقتی كه زخم های شما بهبود يافت، می توانيد از پروتزهای دائمی استفاده كرد. اگر مقدور بود، با كسی كه قبلا از اين پروتزها استفاده كرده صحبت كنيد، او می تواند شما را در مورد انتخاب نوع پروتز و زمان مناسب خريد و استفاده از آن، راهنمايي كند.
معمولاً پس از گذشت چند هفته جای عمل بهبود يافته است و مي توانيد از پروتزهایي که داخل لباس زیر قرار داده می شوند، استفاده كنيد. پروتزهاي دائمي از پلي استر، لاستيك و فوم، يا از مواد فوم كه حاوي مايع يا ژل سيليكون مي باشند ساخته مي شود. در روزهاي اول استفاده از پروتز، ممكن است احساس سنگينی كنيد و مدتي طول بكشد تا به آن عادت كنيد. اگر اين پروتزها بصورت استاندارد ساخته شده باشند، به گونه اي طراحي شده اند كه وزن آن به اندازه پستان طبيعي است و بنابراين در هنگام استفاده از آن، احساس نمي كنيد كه يك طرف بدنتان سنگين تر است. بنابراين دچار درد شانه و پشت نمي شويد. همچنين در هر بار استفاده ممكن است در ابتدا پروتز به نظرتان سرد بيايد اما كم كم دماي آن به اندازه دماي بدن مي شود.
لباس زیر هاي خاصي نيز وجود دارند كه در آن، محلي جهت نگه داشتن پروتز ايجاد شده است به طوري كه پروتز درجدار آن قرار گرفته و جابجا نمي شود، همچنين لباس هاي شناي خاصي وجود دارد كه محلي جهت گذاشتن پروتز در آن ايجاد شده است. پروتز مناسب نبايد حركت كند يا باعث تحريك پوست شما شود. بهترين نوع پروتزهاي خارج از بدن انواعي هستند كه شما وجود آن را احساس نكنيد.
نحوه بازسازی سینه
ایجاد برآمدگی سینه
نخستین مرحله ایجاد برآمدگی به شکل سینه است. این برآمدگی با استفاده از بافت دیگر بخشهای بدن یا با پروتز سینه به وجود می آید.
تقارن سینه
پس از ایجاد برآمدگی نوبت به تقارن سینه می رسد. برجستگی بافتی ایجاد شده در عمل اول برای به وجود آمدن تقارن شکل داده و پیکرتراشی میشود و یا این که در صورت لزوم عمل لیفت یا کوچک کردن سینه روی پستان سالم انجام می شود. مرحله دوم معمولاً ۶ هفته پس از عمل اول برنامهریزی میشود.
بازسازی نوک پستان
بازسازی نوک پستان و هاله دور سینه پس از پرداختن به شکل و تقارن سینهها شروع می شود. نوک پستان معمولاً با پیچاندن یا تا کردن و دستکاری پوست روی برآمدهترین بخش سینه شکل داده می شود. ترمیم نوک پستان عملی سرپایی است و با توجه به تکنیک به کار برده شده گاهی در کنار ترمیم هاله دور سینه انجام میشود.
بازسازی هاله دور سینه
آخرین مرحله بازسازی سینه ترمیم هاله دور سینه است. تاتو یکی از روشهایی است که در این مرحله مورد استفاده قرار میگیرد.
یک جراح قادر است تا همزمان جراحی بازسازی را به همراه برداشتن سینه انجام دهد. این نوع ترمیم برای بیمار دارای فواید بسیاری می باشد به عنوان مثال می توان از تعداد عمل کمتر، کاهش دوران نقاهت و … نام برد، همچنین این نوع عمل تاثیرات روانی مثبتی را نیز برای بیمار در پی خواهد داشت؛ چون بیمار پس از به هوش آمدن برآمدگی سینه را در جای خود مییابد، با حس بهتری دوران بهبود را پشت سر میگذارد. به علاوه پوست اضافی پس از جراحی برداشتن سینه را میتوان برای بهتر پوشاندن جای زخم و دستیابی به نتایج طبیعیتر به کار برد.
البته بازسازی سریع سینه بهترین انتخاب برای تمام بیماران نیست. ترمیم سینه گاهی در طرح درمانی سرطان تا اتمام یافتن دیگر درمان ها، مانند شیمی درمانی یا پرتو درمانی، به تعویق انداخته میشود. برخی بیماران نیز از حجم زیاد درمانهای سرطان سینه خسته میشوند و ترجیح میدهند بازسازی سینه را مدتی بعد انجام دهند.
هزینه عمل ترمیمی سینه
بسته به پزشک هزینه عمل جراحی متفاوت خواهد بود اما در این جا لیستی از این قیمت ها برای شما تهیه کرده ایم:
پروتز سینه از زیر سینه یا دور مامک: ۷ میلیون تومان
پروتز سینه از زیر بغل (برای دختران مجرد): ۱۰میلیون تومان
کوچک کردن سینه: ۱۰ میلیون تومان
برداشتن پستان فرعی: ۵ میلیون تومان (دو طرفه)
بزرگی سینه آقایان: ۳ میلیون تومان
کوتاه کردن نوک پستان بلند(هر سینه): یک و نیم میلیون تومان
در آوردن نوک پستان فرورفته هر سینه: یک و نیم میلیون تومان
ترمیم سینه برداشته شده شامل نوک آن: ۲۵ میلیون تومان
تزریق چربی به سینه ها: ۷میلیون تومان