آلزایمر از جمله بیماری های خطرناک مغزی است که تهدیدی برای سلامت مغز ما به شمار می رود. وقتی بیمار در مراحل اولیه آلزایمر به سر میبرد دچار اشتباهات کوچک اما فراوان خواهد شد. این افراد در کارهای روزمره خود دچار فراموشی آنی و گذار می شوند و به مرور آسیب های مغزی ناشی از آلزایمر خود را نشان خواهند داد.
حواس پرتی و اشتباههای کوچک در انجام کارهای خانه و محل کار به دلیل مشغله بالای ذهنی و مواردی این چنین نیست، بلکه نشان دهنده مراحل اولیه ابتلا به یکی از بیماریهای مغزی در جهان است.
کارشناسان در جدیدترین پژوهشهای خود دریافتند انجام کارهای اشتباه، حواس پرتی حتی به میزان بسیار جزئی در افراد میانسال و سالمند نشان دهنده ابتلای آنها به بیماری آلزایمر و نمایان شدن نشانههای اولیه این بیماری مرگبار است.
چک کردن چند باره خوراکیهای داخل یخچال، نگذاشتن کیسه چای در قوری، فراموش کردن هم زدن چای و مواردی از این دست که به نظر بسیار عادی میآیند زنگ خطر جدی آسیب دیدن مغز و ناتوانی این عضو مهم در پردازش اطلاعات و دادن دستورهای مناسب به اعضای بدن است.
یافتهها در خصوص اولین نشانههای بسیار ظریف، اما قوی در ابتلای افراد به بیماری آلزایمر توسط دانشمندان دانشگاه تمپل در فیلادلفیای آمریکا مورد بررسی قرار گرفته است.
کارشناسان در یک آزمایش جالب در یک آزمایشگاه که تمام وسایل خانه در آن قرار داشته است، ۹۰ فرد سالمند که ۴۰ نفر از آنها مبتلا به آلزایمر بوده اند را مورد بررسی قرار داده و از آنها خواسته اند کارهای روزانه خود را انجام دهند.
افراد مبتلا به مراحل اولیه آلزایمر اشتباههای فراوان و بسیار کوچکی در انجام کارهای خود داشته اند، ولی افراد سالمند چنین اشتباهاتی را انجام نداده اند.
زوال عقل گونههای فراوانی دارد که خطرناکترین آن بیماری آلزایمر است، همه افراد مبتلا به زوال عقل تا مرز جنون و بی خبری از خود پیش نمیروند و با وجود اینکه هنوز درمان قطعی برای این بیماری پیدا نشده، اما برخی داروها و مراقبتها به ویژه از سوی اطرافیان میتواند از سرعت پیشرفت آن بکاهد.
آلزایمر خود منجر به مرگ فرد نمیشود، اما به طور مستقیم و غیر مستقیم با ایجاد بیماریهای روحی و جسمی در فرد او را به سوی مرگ سوق میدهد.
گوشه گیری و انزوا، فراموش کردن مصرف داروها و مراجعه به پزشک، رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان, بالا رفتن فشارخون,پریشانی, ترس و اضطراب, سرگیجه,افتادن از ارتفاع, کم بینایی, امکان بروز تصادف رانندگی و مواردی از این دست از جمله خطرهای پیش رو برای افراد مبتلا به آلزایمر است.
با شناسایی هرچه سریع تر این بیماری و بررسی روند رشد آن، خود فرد و اعضای خانواده میتوانند برنامه ریزی لازم برای مراقبت و کنترل بیماری را انجام دهند.
کارشناسان امیدوار هستند در آینده نزدیک درمان نهایی برای این بیماری فراگیر عصر مدرن پیدا شود.
باشگاه خبرنگاران جوان