زندگی ماشین و رواج استفاده از فست فودها و تغذیه های ناسالم باعث شده است که انسان به بیماری های مختلفی مبتلا شود که یکی از آن ها دیابت است که طبق آمار در هر 6 ثانیه یک نفر بیمار دیابتی جان خود را از دست می دهد.

 

به گزارش خبرگزاری خبرانلاین به نقل از وب دا ، دكتر ياشار صالحي در همايش آموزشي ديابت در شهركرد افزود: در هر ۲۰ ثانيه نيز يك پاي افراد مبتلا به ديابت در دنيا قطع مي شود.
وي، چاقي را از مهمترين عوامل بروز ديابت عنوان كرد و افزود: سن بروز ديابت نوع ۲ در جهان ۴۰ سال است اما در ايران اين سن درحال كاهش است.
وي درباره تغذيه در افراد ديابتي اظهار كرد: بيش از يكصد سال است كه در جهان مبارزه با ديابت و ترويج اقدامات پيشگيرانه آغاز شده است.
وي، تعداد مبتلايان به ديابت در جهان را در حال حاضر حدود نيم ميليارد نفر اعلام كرد و افزود: نيمي از مبتلايان به ديابت از بيماري خود مطلع نيستند.
دكتر صالحي گفت: در حالي كه امكانات پزشكي پيشرفت كرده و تنها راه تشخيص ديابت آزمايش خون است افراد براي انجام آزمايش خون و اطمينان از ابتلا به ديابت كمتر اقدام مي كنند.
اين عضو كمپين جهاني تغيير دنياي ديابت، مهمترين نشانه اين بيماري را بي علامتي آن عنوان كرد و افزود: ديابت قابل درمان نيست اما به روشهاي ساده قابل پيشگيري است.
دكتر صالحي افزود: از مهمترين شاخصه هاي اقتصاد مقاومتي پيشگيري از بيماريها بويژه بيماري ديابت است چرا كه هزينه درمان يك فرد ديابتي پنج برابر ساير بيماران است.
وي ادامه داد: در حال حاضر ۳۰ درصد بودجه بيمه كشور صرف افراد ديابتي مي شود.
عضو اين كمپين، توجه به تغذيه را مهترين اقدام كنترلي و پيشگيري از ابتلا به بيماري ديابت دانست و تاكيد كرد : نخستين مجرم در زمينه تغذيه ناسالم فست فودها بشمار مي روند لذا ضمن حذف اين نوع مواد خوراكي از برنامه غذايي بايد ورزش منظم و فعاليت بدني كافي داشت.
دكتر صالحي افزود: مصرف به موقع و صحيح دارو در افراد مبتلا به ديابت و اندازه گيري و كنترل قند خون در كاهش عوارض ديابت بسيار موثر و حائز اهميت است.
وي همچنين انجام هرسه ماه يكبار آزمايش خون توسط افراد مبتلا به ديابت و انجام مشاوره با پزشك را ضروري دانست .
دكتر صالحي با بيان اينكه استرس و مصرف دخانيات نيزمي تواند احتمال بروز دبايت را تا ۵۰ درصد افزايش دهد بر قطع مصرف مواد دخاني از سوي بيماران مبتلا به ديابت تاكيد كرد.
وي، مصرف ميوه و سبزيجات به اندازه كافي بصورت روزانه ،‌ پرهيز از حذف كامل برنج و نان از برنامه غذايي و مصرف تمام گروه هاي غذايي توسط افراد را از ديگر نكات حائز اهميت در تغذيه عنوان كرد و افزود: بايد بدانيم تمام گروه هاي غذايي بطور مستقيم يا غير مستقيم باعث بالا رفتن قند خون مي شود و هيچ گروه غذايي وجود ندارد كه مصرف آن موجب كاهش قند خون شود.
دكتر صالحي در ادامه به نصب برچسبهاي چراغ راهنما روي مواد غذايي اشاره و بيان كرد: مواد غذايي داراي چربي، نمك زياد و فيبر كم با رنگ قرمز نشان داده مي شوند كه فست فود ها جزء اين گروه هستند.
وي، لازمه داشتن يك رژيم غذايي مناسب را مشاوره از يك كارشناس تغذيه دانست و افزود: رژيم غذايي هر فرد متناسب با جنسيت، سن، شغل و ابتلا به بيماريها متفاوت است لذا بايد از بكار بردن رژيمهاي غذايي اينترنتي و يا رژيم غذايي تجويز شده براي اطرافيان خودداري كرد.
وي خاطر نشان كرد: حتي، رژيم غذايي يك فرد پس از مدتي نياز به تغيير و متناسب شدن با وضعيت جسمي و سلامت فرد است.
دكتر صالحي در پايان بر لزوم توجه افراد به نوع تغذيه هايشان براي داشتن بدني سالم و زندگي با كيفيت تر و پرورش نسلي سالم تاكيد كرد.

منبع/خبرآنلاین