مصرف سبزی بسیار سودمند است و فواید سلامتی زیادی دارد اما نحوه پاک کردن و مراحل شستن سبزی باید با دقت صورت گیرد زیرا میکروب ها و آلودگی های بین سبزی می تواند برای سلامتی بدن مخاطره آفرین باشد.
انجام مرحله انگل زدایی و گندزدایی در شست وشوی سبزی خوراکی ضرورت دارد
کارشناس مسوول سلامت محیط شبکه بهداشت شهرستان کرمانشاه گفت: در شست وشوی سبزی خوراکی، باید به انجام مرحله انگل زدایی و گندزدایی توجه شود.
بهمن خدادادیان امروز در گفتگو با خبرنگار فارس در کرمانشاه، اظهار داشت: سبزی خوراکی قبل از مصرف باید در سه مرحله شست وشو شود.
وی افزود: در مرحله نخست باید گل و لای و قسمت های زاید و گندیده سبزی جدا شود و پس از یک آبکشی در محلول آب و مایع شوینده(ریکا) قرار داده شود.
به گفته خدادادیان، برای هرکیلو سبزی خوردن یک ظرف پنج لیتری از آب نیاز است که به ازای هرلیترآب، باید سه تا پنج قطره ریکا در آن حل شود.
وی ادامه داد: قراردادن سبزی در کف و آب موجب لیزشدن و در نتیجه جداشدن تخم انگل می شود که پس از پنج دقیقه باید نسبت به آبکشی اقدام کرد.
خدادادیان اظهار داشت: پس از این مرحله باید سبزی گندزدایی شود به این ترتیب که در همان ظرف پنج لیتری، به اندازه یک قاشق چایخوری پودر کلر در آب حل شود این اقدام موجب از بین رفتن میکروب احتمالی در سبزی خواهد شد.
به گفته کارشناس مسوول سلامت محیط شبکه بهداشت شهرستان کرمانشاه، در صورت نبود پودر کلر می توان از محلول گندزدای سبزیجات در داروخانه ها استفاده کرد.
منبع/فارس