پیوند اجسام خارجی به بدن برای ثبیت استخوان و مفاصل یکی از روش هایی بوده است که پزشکان برای درمان بافت های آسیب دیده بدن به کار می بردند اما این روش با عدم سازگاری بدن عوارض زیادی را ایجاد می کرد.
محققان اتریشی موفق به توسعه روش جدیدی برای تثبیت استخوان های شکسته با استفاده از پیچ های ساخته شده از استخوان های اهدایی انسان شدند.
تصویر ساخت پیچ جراحی با استخوان انسان!
به گزارش جام جم آنلاین از سیناپرس، یکی از درمان های معمول برای جوش نخوردن استخوان، استفاده از پیوند استخوانی است؛ این روش همراه با ثبیت استخوانی با استفاده از (پلاک) پیچ های جراحی، یا به تنهایی به کار می رود. پیچ های جراحی معمولی یا از جنس تیتانیوم یا فولاد ضد زنگ ساخته می شوند و در کنار صفحات فلزی، روش معمولی برای ثابت کردن محل شکستگی بویژه تثبیت استخوان های پا و مچ محسوب می شوند.
اما استفاده از پیچ فلزی درون بدن می تواند منجر به طیف وسیعی از عوارض مختلف شود. بدن تلاش می کند تا جسم خارجی را رد کند؛ این مسأله باعث بروز التهاب و درد شده یا بدن بیمار نسبت به فلز استفاده شده حساسیت نشان می دهد یا این مسأله حتی منجر به عفونت های باکتریایی در استخوان می شود.
بدتر از همه، برخی اوقات این نوع از «سخت افزار ارتوپدی» پس از بهبود استخوان، باید از بدن خارج شود که به معنای نیاز به انجام عمل جراحی دوم است.
اکنون جراحان با تولید نوع جدید پیچ که از استخوان انسان ساخته می شود، موفق به غلبه بر این مشکل شدند.
کلاوس پاستل، متخصص ارتوپدی طرحی را ارائه کرد که شامل طراحی نسل جدید پیچ جراحی با استفاده از استخوان انسان بود.
پاستل در همکاری با محققان دانشگاه صنعتی گراتس، به طرح منحصربفردی از پیچ جراحی رسید که از مواد استخوانی اهدایی ساخته می شود. این استخوان ها از بدن افرادی که پس از مرگ، بدن خود را برای تحقیقات پزشکی اهدا می کنند، گرفته می شود. در بانک های استخوانی، مواد اهدایی برای کاربردهای ارتوپدی از جمله پیوند استفاده می شوند.
این پیچ که «Shark Screw» نام دارد، از لایه میانی فوق العاده مستحکم استخوان ران یا فمور (femur) – قوی ترین، سخت ترین و طولانی ترین استخوان در بدن انسان – ساخته شده است.
نخستین تلاش برای تولید پیچ جراحی با استفاده از استخوان انسان به اواسط دهه 1990 میلادی باز می گردد؛ اما پیچ «Shark Screw» نخستین گرافت استخوانی عملکردی است که سال گذشته موفق به اخذ تأییدیه رسمی از سوی مقامات پزشکی در اتریش و سوئیس شد.
برخلاف فلز، نیازی به خارج کردن این پیچ ها از بدن نیست؛ دراصل، بعد از گذشت 6 هفته، گرافت (پیوند) با بافت استخوان بیمار یکی شده و در این شرایط، خطر عفونت یا رد پیوند به طور قابل توجهی کاهش پیدا می کند. به گفته محققان، یکسال پس از پیوند، گرافت حتی در تصاویر اشعه ایکس نیز قابل مشاهده نخواهد بود.
درحال حاضر پیچ جراحی «Shark Screw» توسط استارتاپ بانک «surgebright» که توسط پاستل راه اندازی شده است، تولید می شود.
جام جم