تغذیه از مهم ترین ارکان زندگی هر انسانی به شمار می آید. یک تغذیه کامل و مناسب موجب سلامت فرد و داشتن بدنی سالم می شود. شاید برایتان جالب باشد که بدانید نوع تغذیه شما در اخلاق و خلق و خوی شما بسیار موثر است. مواد خوراکی مختلف تاثیرات متفاوتی را در مغز شما ایجاد می کنند. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.
امروزه با گسترش زندگی شهرنشینی و توسعه تکنولوژی آمار اختلالات روحی و روانی روز به روز در حال افزایش است؛ بنابراین در دنیای پرهیاهوی امروز همه افراد در جستجوی راهی برای رسیدن به آرامش هستند که یکی از راههای به دست آوردن آرامش استفاده از گیاهان دارویی است. البته افراد باید برای جلوگیری از بروز عوارض احتمالی آنها قبل از مصرف هر نوع گیاه دارویی با متخصص طب سنتی مشورت کنند. در این مطلب به رایجترین گیاهان دارویی و خواص بی شمار آنها نگاهی میاندازیم.
تاثیر گیاهان و غذاها در خلق و خو و درمان بیماریها/معجونی که با مصرف آن طعم شیرین آرامش را میچشید یک محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مصرف ترکیب گل بابونه، اسطوخودوس، سنبلالطیب، گل گاوزبان و علفِچای (هوفاریقون) تاثیر بسزایی در رفع استرس و اضطراب دارد.
با سنبل الطیب بیخوابی را فیتیله پیچ کنید
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: از گیاهانی که تاثیر چشمگیری بر روی سیستم اعصاب دارند، میتوان به سنبلالطیب اشاره کرد. سنبلالطیب به علت داشتن مادهای به نام «والرین» در رفع هیجانات عصبی، بیخوابی و افسردگی بسیار مؤثر است. این گیاه خاصیت نشاط آوری نیز دارد.
با قهوه ذهن پریشانتان را آرام کنید
وی بیان کرد: قهوه به علت داشتن کافئین خاصیت آرام بخشی دارد. مصرف قهوه بر روی سیستم اعصاب افراد تاثیر میگذارد. اشخاص نباید در مصرف قهوه زیادهروی کنند.
افراد کماشتها مصرف این میوه را فراموش نکنند
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: ترج (بالنگ) طبع گرم دارد. این میوه مقوی قلب و مغز، نشاط آور و اشتها آور است.
گلابی نیز طبع گرم و تر به سمت معتدل دارد. گلابی مقوی معده و دستگاه گوارش و مفرح قلب و اعصاب است. مصرف گلابی برای مبتلایان به بیماری پروستات، اختلالات کلیوی و فشار خون توصیه میشود. استفاده از این میوه سبب اعتدال مزاج خون و زیبایی نوزاد در زنان باردار میشود.
معجونی که با مصرف آن طعم شیرین آرامش را میچشید یک محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مصرف ترکیب گل بابونه، اسطوخودوس، سنبلالطیب، گل گاوزبان و علفِچای (هوفاریقون) تاثیر بسزایی در رفع استرس و اضطراب دارد.
سلاح مبارزه با فشارهای روانی
عظمایی تاکید کرد: بیدمشک طبع سرد و تر دارد. بیدمشک مقوی قلب و آرامبخش است. مصرف این گیاه سبب خونسازی و رفع تب میشود. انگور نیز خاصیت خونسازی دارد و نقش موثری در کاهش غم و اندوه دارد. استفاده از این میوه برای بیماران قلبی، سرطانی و افراد دچار تنشهای فکری و فشارهای روانی مفید است. حدود ۶۰۰ نوع انگور در ایران وجود دارد.
دوپینگ حافظهتان را به اسطخودوس بسپارید
وی گفت: اسطوخودوس طبع گرم و خشک دارد. این گیاه حاوی اندورفین طبیعی است و به آن حافظ الارواح نیز میگویند. مصرف اسطوخودوس در تقویت مغز، افزایش حافظه، درمان سینوزیت و پاکسازی مغز از مواد زائد موثر است.
کلید طلایی درمان اندوه قلب
این محقق و پژوهشگر طب سنتی بیان کرد: ریحان سبزی خوشبو است و مصرف آن تقویت قلب، کبد و معده را به همراه دارد و موجب خوش اخلاقی در اشخاص میشود. استفاده از این سبزی به هضم غذا کمک میکند. به گیاه بادرنجبویه مفرح القلوب المحزون گفته میشود. مصرف این گیاه نقش مؤثری در رفع اندوه قلب، افزایش حافظه و تقویت مغز، کبد و معده دارد. سبزی گشنیز مفرح قلب است و برای درمان تهوع، سردرد و سرگیجه مفید است. مصرف تخم گشنیز همراه با نبات یا عسل برای کودکانی که شب ادراری دارند و عصبی هستند، توصیه میشود.
زنان باردار از خوردن این میوه غافل نشوند
عظمایی یادآور شد: میوه بِه شیرین و رسیده مقوی قلب و نشاط آور است. مصرف این میوه سبب رفع وسواس و کسالت میشود. بِه همچنین خواص تنفسی زیادی دارد. این میوه حافظ جنین در رحم مادر است و مصرف آن از سقط جنین جلوگیری میکند. مصرف و بو کردن مرکبات مانند پرتقال، نارنگی و لیموشیرین علاوه بر افزایش سیستم ایمنی بدن موجب نشاط نیز میشود. گیاه گلگاوزبان طبع گرم و تر دارد. مصرف این گیاه بر روی خواص ۱۸ گانه انسان تاثیر بسزایی میگذارد.
نسخه فشار خون را با این گیاه بپیچید
وی تصریح کرد: استفاده از گل گاوزبان سبب تقویت قلب و سیستم عصبی میشود. افرادی که فشار خون بالا دارند بهتر است گل گاوزبان را همراه با سنبل الطیب مصرف کنند. همچنین توجه به این نکته نیز ضروری است که گل گاوزبان فقط باید به صورت دَمکرده مصرف شود و به هیچ وجه نباید جوشانده شود.
تاثیر گیاهان و غذاها در خلق و خو و درمان بیماریها/معجونی که با مصرف آن طعم شیرین آرامش را میچشید یک محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مصرف ترکیب گل بابونه، اسطوخودوس، سنبلالطیب، گل گاوزبان و علفِچای (هوفاریقون) تاثیر بسزایی در رفع استرس و اضطراب دارد.
با مصرف این گیاه همیشه بخندید
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: زعفران طبع گرم و خشک و خاصیت نشاطآوری دارد. افرادی که طبع گرم دارند نباید در مصرف زعفران زیاده روی کنند. گلسرخ مقوی قلب است. مصرف این گیاه سبب درمان افسردگی و اضطراب میشود. چای کوهی خواص آنتی بیوتیکی فراوانی دارد و مصرف آن در رفع بیخوابی و افسردگی موثر است.
هورمونهای زنانه را با رازیانه تنظیم کنید
عظمایی عنوان کرد: مصرف گیاه رازیانه و پنج انگشت سبب اعتدال هورمونهای زنانه میشود. استفاده از رازیانه افزایش قوای جنسی زنان را به همراه دارد و مصرف گیاه پنج انگشت تحریک تخمدانها در غده هیپوفیز را موجب میشود. میوه سیب مفرح قلب و اعصاب است. مصرف ترکیب یک عدد سیب، یک عدد موز، هفت عدد مغز بادام، یک لیوان آب، یک عدد لیموترش تازه و یک قاشق غذاخوری عسل به همراه ۲ تکه یخ نیز در افراد موجب آرامش و نشاط میشود. استفاده از این معجون در رفع افسردگی، تقویت حافظه و سیستم ایمنی بدن و افزایش انرژی موثر است. میل کردن این ترکیب برای بیماران در دوران نقاهت بسیار سودمند است.
با مصرف این ماده غذایی به جنگ کم خونی بروید
این محقق و پژوهشگر طب سنتی تاکید کرد: عدس ماده غذایی مفیدی به ویژه برای افراد گرممزاج و کم خون محسوب میشود و خاصیت خونسازی دارد. مبتلایان به افسردگی باید عدس را با گلپر و ادویهجات گرم مانند کاکوتی، نعناع، زنجبیل، دارچین و فلفل میل کنند.
دستور العمل تهیه معجون آرامش اعصاب
وی یادآور شد: استفاده از ترکیب گل بابونه، اسطوخودوس، سنبلالطیب، گل گاوزبان و علفِچای (هوفاریقون) در رفع سردرد، اضطراب، استرس و سرگیجههای عصبی موثر است. استفاده از این ترکیب سبب درمان تپش قلب، ترس، هیجان، سرفههای عصبی و ترسهای شبانه کودکان میشود. افراد برای تهیه این ترکیب باید تمامی ترکیبات را به یک اندازه مخلوط و سپس آن را دَم کنند.
منبع: باشگاه خبرنگاران