لثه

کسانی که سیگار می کشند اگر لثه هایشان آسیب ببینید به خاطر اختلال خون رسانی در این افراد مانع از خونریزی می شود که یکی از نشانه های بروز بیماری در دهان و دندان می باشد. افراد سیگاری اغلب وقتی متوجه مشکل در بافت لثه و دندان هایشان می شوند که لثه هایشان آسیب زیادی دیده اند.

نشانه هاي بيماري لثه چيست؟

بزرگترين مشکل در مسير درمان لثه اين است که معمولا لثه ها علائمي مانند درد و سوزش از خود نشان نمي دهند. به همين دليل است که در بسياري از موارد لثه ها تا زمانيکه دچار مشکل حادي نشوند، توسط شخص تشخيص داده نمي شوند. به اين ترتيب شايد از معدود نشانه هايي که بيمار خود مي تواند با دقت، مانع از پيشرفت بيماري در لثه هايش شود، تغيير نگ لثه از حالت طبيعي صورتي رنگ به به حالت التهابي قرمز رنگ است.

نکته قابل توجه اين است که معمولا بيماران با مشاهده تغيير رنگ از صورتي به قرمز ملتهب، آنرا جدي نمي گيرند در حاليکه اگر براي بررسي و درمان سريعا مراجعه کنند به سادگي در مراحل ابتدايي بيماري، با کمترين هزينه، مي توان مانع از بروز مشکلات جدي براي لثه يا دندان شد و طبيعتا چشم پوشي از درمان به موقع، درمان سخت و پرهزينه تري را در مراحل پيشرفته بدنبال دارد.

مشخصا رنگ لثه بايد چگونه باشد؟

رنگ لثه مي تواند نشان دهنده سلامت يا بيماري لثه باشد. رنگ طبيعي لثه صورتي با قوام و سفت و روشن است. وقتي رنگ لثه به سمت قرمز شدن تغيير کند، نشانه از بروز التهاب و ورود لثه به يکي از مراحل بيماري است. اينجاست که شخص با تغيير رنگ بايد براي معاينه و درمان مراجعه کند. بعضي اوقات لثه به هر دليل زخمي مي شود. اگر دلمه بستن در زخم هاي ناشي از سوختگي يا پارگي و تماس مکرر زخم با آب را ديده باشيد، آنچه برخي از آن به سفيد شدن لثه ياد مي کنند هم ناشي از همان پوششي است که در اثر زخمي شدن لثه و تماس مکرر لثه با بزاق دهان بعد از چند روز، روي آن ايجاد مي شود. در واقع سفيد شدن لثه نشانه اي از بيماري نيست بلکه در اثر دلمه بستن زخم لثه ايجاد مي شود.

چه عواملي باعث زخمي شدن لثه ها مي شوند؟

زخم هاي لثه مي تواند ناشي از سوختگي، جاي قرص هاي زير زباني، جاي دست دندان هاي مصنوعي و يا ناشي از آفت باشد.

استعمال دخانيات چه تاثيري بر سلامت لثه دارد و درمان ايمپلنت در افراد سيگاري تا چه حد جوابگوست؟

ابعاد تاثيرات منفي سيگار در سلامت بدن گسترده است؛ سيگار يکي از عواملي است که خونرساني بافت ها و قدرت ترميم را برهم زده و در نتيجه قدرت دفاعي بدن را کاهش مي دهد. اين روند در مورد بيماري هاي دهان و دندان در افراد سيگاري از آن جهت اهميت دارد که فرد سيگاري بدليل عدم تعادل در خونرساني بافت هاي دهاني، کمتر با علائمي مانند خونريزي يا التهاب لثه که نشانه هايي از بروز بيماري در دهان و دندان است، مواجه شده و زماني متوجه مشکل مي شود که بسياري از بافت لثه و دندان ها آسيب جدي ديده اند.

از طرف ديگر، جراحي هاي لثه يا ايمپلنت نياز به قدرت دفاعي بدن دارد و در اين موارد هم افراد سيگاري با مشکلات بيشتري در مقايسه با ساير افراد مواجه هستند.

منبع: روزنامه آفرینش