نمک از جمله ضروری ترین مواد خوراکی و ادویه جات است که حاوی دو عنصر Na و Cl است. قطعا شما هم بسیار شنیده اید که متخصصان دائما در حال هشدار درباره سوء مصرف نمک هستند؛ اما گاهی لازم است بیش از حد معمول نمک مصرف کنید! در این مطلب قصد داریم تا به این موارد بپردازیم. در ادامه با دکتر سلام همراه باشید.
اکثر افراد روزانه مقادیر کافی نمک یعنی همان ۲۵۰۰ میلی گرم را مصرف می کنند اما در این بین کسانی ھم ھستند که تصورشان بر این است نمک باید به کلی از رژیم غذایی شان حذف شود.
این در حالیست که گاه نیاز است نمک مصرفی را افزایش بدھیم. اگر احساس کردید که نیاز به افزایش نمک مصرفی خود دارید، حتما با پزشک تان در تماس باشید:
انجام فعالیت بدنی شدید: کمبود سدیم در کسانی که روزش های شدید می کنند، به احساس گیجی، ضعف و حتی در مواردی به مرگ منجر می شود. اگر در حین ورزش، تعریق شدید دارید یا تحرک بسیار سنگین دارید، لازم است کمی نمک مصرف کنید تا سدیم بدن شما به حد طبیعی بازگردد.
زندگی در جای گرم و مرطوب:
تعریق منجر به کاھش سدیم بدن می شود. اگر شرایط آب و ھوایی که در آن به سر می برید، باعث افزایش تعریق شما می شود و یا دچار احساس سردرد می شوید، به رژیم غذایی تان نمک بیشتری بیفزایید تا این علائم برطرف شوند.
ابتلا به بیماری: نفروپاتی نوعی بیماری کلیوی است که در آن فرد دچار افت سدیم می شود. افرادی که به این بیماری دچار ھستند، سدیم زیادی را از طریق ادرار از دست می دھند و باید سدیم بیشتری مصرف کنند در غیر اینصورت، به علائمی مثل گیجی، سردرد، ضعف و خستگی شدید دچار می شوند.
مصرف داروھای مدر:
این داروها تعادل مواد معدنی بدن را به دلیل افزایش ادرار، بر ھم می زنند. این داروها برای کسانی تجویز می شوند که به پرفشاری خون مبتلا ھستند، اما زمان ھایی وجود دارند که فردی که داروی مدر دریافت می کند، نیاز به افزایش سدیم مصرفی خود دارد تا تعادل مواد معدنی در بدن وی، حفظ شود.
احساس گیجی: فعالیت مغزی افراد مسن، به خصوص کسانی که سن آنھا بالای ۸۰ سال است، ممکن است که با افزایش مصرف نمک، بھبود پیدا کند. البته این افراد برای مصرف نمک بیشتر باید با پزشک شان مشورت کنند.
سندرم بارتر:
این سندرم توانایی کلیه ھا را در پردازش نمک مصرفی، تحت تاثیر قرار می دھد. به عبارتی، نمک مصرفی فرد از طریق ادرار دفع شده و به قدر کافی، جذب بدن نمی شود. این بیماری، یک بیماری نادر است و در اثر ناھنجاری ھای ژنتیکی به وجود می آید.
منبع: سلامت نیوز