خلاصه ای از خبار سلامت درمجله های دانش پزشکی دنیا و تحقیق آمار مبتلایان به سرطان دردنیا نشاندهنده این است که رشد این بیماری خطرناک در دنیای امروز اجتنابناپذیر است ولی هر شخص با توجه به شرایط جسمی و روانی خود بیشتر یا کمتر در معرض ابتلا به این بیماری قرار دارد. هرچند کاملا معلوم نیست کدام رفتارها به سرطان منجر میشود ولی قطعا شیوه هایی برای
کم کردن احتمال ابتلا به آن وجود دارد. برای کنترل سلامت و کاهش احتمال سرطان در دنیای پرخطر امروز، اصلا لازم نیست کل برنامه زندگی خود را تغییر دهید. این روشهای ساده که با تغییرات کوچکی در آشپزخانه شما انجام میشود، میتواند در برخی موارد تا 60 درصد خطر ابتلا به سرطان را کم کند. علاوهبر اینکه زندگی سالمتر و شادتری را برای شما به ارمغان میآورد.
هر روز گلابی بخورید
هروقت هوس شیرینی کردید، هوس خود را با خوردن میوههایی مثل سیب، گلابی، هلو و شلیل مرتفع کنید. خوردن این میوهها حداقل یکبار در روز میتواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان مری کمک کند.
روزانه یک فنجان بنوشید
نوشیدن چای سبز میتواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان معده کمک کند. البته فراموش نکنید برای اینکه به معده خود کمک کنید، بهتر است از نوشیدن چای سبز داغ بپرهیزید و آن را به صورت ولرم بنوشید.
سرطان روده را فراموش کنید
برنامه غذایی خود را طوری تنظیم کنید که سهبار در هفته حداقل یک فنجان پخته حبوبات مصرف کنید. این مقدار میتواند در غذای شما مخفی شده باشد. مصرف این مقدار حبوبات میتواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان روده کوچک کمک کند.
نگران بوی بد دهانتان نباشید
هر بار سالاد میخورید چند ورق پیاز قرمز به آن اضافه کنید. پیاز را میتوانید در ساندویچ هم بگذارید. این سبزی علاوه بر اینکه بدون داشتن کالری به طعم دادن به غذای شما کمک میکند، میتواند خطر ابتلا به سرطان معده را نیز کاهش دهد. یادتان باشد باید هر روز چند ورق پیاز مصرف کنید و با مسواک زدن و جویدن آدامس بوی بد هانتان را برطرف کنید.
سبوسدارها را بخورید
روز خود را با غلات سبوسدار شروع کنید. صبحانه مهمترین وعده غذایی در طول روز است. مخصوصا وقتی این صبحانه را انتخاب کنید. تنها یکی از خواص خوردن غلات صبحانه سبوسدار در صبح این است که خطر ابتلا به سرطان معده را تا حد زیادی کاهش میدهد.
از برگها غافل نشوید
سالاد را از برنامه غذایی خود حذف نکنید. بشقاب خود را با برگهای سبز مثل کاهو، جعفری یا سبزیهای برگدار دیگر پر کنید و با این کار خطر ابتلا به سرطان تخمدان را تا 66 درصد کاهش دهید. شما برای سالم ماندن به حداقل روزی یک فنجان سبزیجات سبز چه خام و چه پخته نیاز دارید.
این سرطان را دست کم نگیرید
بروکلی منبع خوبی از ویتامین C و فیبر است. علاوه بر این، این سبزی از خوراکیهای ضد سرطان به حساب میآید. خاصیت ضدسرطانی آن آنقدر زیاد است که خوردن تنها یک تکه کلم بروکلی در هفته میتواند به جلوگیری از سرطانغدد لنفاوی کمک کند.
پنیر گودا بخورید
خوردن پنیرهای سفت مانند پارمزان یا گودا میتواند به کاهش خطر ابتلا به سرطان ریه کمک کند. توجه کنید برای اینکه بتوانید از خاصیت ضد سرطان پنیر استفاده کنید لازم است روزی 2 برش از آن را میل کنید.
سرطان پوست را مهار کنید
اسفناج میتواند به پوست شما کمک کند. خوردن تنها یک فنجان اسفناج خام در روز میتواند به شادابی پوست کمک کند و در عین حال خطر ابتلا به سرطان پوست را به مقدار قابلملاحظهای کاهش دهد.
شیر سویا
میتوانید دو بار در هفته به جای شیر معمولی از شیرسویا استفاده کنید. شیر سویا و سایر محصولات غیر لبنی که با سویا درست میشوند میتوانند خطر ابتلا به سرطان سینه را تا حد قابل توجهی کم کنند.
نمک نخورید
همه میدانند خوردن نمک زیاد میتواند باعث فشار خون و سایر بیماریهای قلبی شود اما بسیاری از شما نمیدانید که خوردن زیاد نمک میتواند باعث ایجاد سرطان معده شود. برای اینکه از این سرطان در امان بمانید نمک را در غذای خود به حداقل برسانید.
گلکلم و کلم
این سبزیها حاوی مواد ضد سرطان هستند و میتوانند به حفظ سلامت روده کمک کنند. تنها خوردن یکچهارم فنجان از سبزیجات این خانواده در روز میتواند به کاهش خطر احتمال سرطان روده کمک کند.
سالمون درمانی کنید
ماهیها منابعی غنی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند. این اسیدهای چرب به وفور در ماهیهای آزاد و سالمون وجود دارند. این ماهیها منبع خوبی از پروتئین هستند. تنها دو بار خوردن ماهی در هفته میتواند خطر ابتلا به سرطانمقعد را کم کند.
کاهو چینی
اضافه کردن مقدار کمی کاهو چینی به سالاد هر روزه میتواند تغییر زیادی در وضعیت سلامت شما ایجاد کند. خوردن تنها یک فنجان از این سبزی به طور روزانه ممکن است به کاهش خطر ابتلا به سرطان تخمدان کمک کند.
چغندر
خوردن لبو یا چغندر میتواند خطر ابتلا به سرطان معده را تا حد زیادی کاهش دهد. برای اینکه از خواص ضد سرطان لبو استفاده کنید لازم است آن را حداقل دو بار در هفته مصرف کنید.
سیر و موسیر
مصرف روزی 2 قاشق چایخوری سیر یا موسیر میتواند علاوه بر اضافه کردن طعمی بسیار خوب به غذای شما، خطر ابتلا به سرطان غدد لنفاوی را کاهش دهد.
منبع- مجله سیب سبز