اگر دنبال راهی برای کم شدن درد ناشی از بیماری آرتریت روماتوئید خود هستید پیشنهاد می کنیم با برخی روش های درمانی خوراکی موثر در این رابطه آشنا شوید. مواد خوراکی مانند آجیل، زردچوبه، ماهی سالمون، کدوتنبل و سیب انتخاب خوبی در این رابطه می باشند.
برخی گزینه های غذایی مخصوص فصل پاییز، خاصیت کاهش التهاب و درد ناشی از بیماری آرتریت روماتوئید را دارند.
این ترکیب های موثر غذایی همچنین منجر به کاهش وزن موثر در مبتلایان به این بیماری التهابی نیز می شوند. از آنجا که افزایش وزن و فشار روی مفاصل خود عامل تشدید آرتریت روماتوئید است، کاهش وزن در این بیماران با پیروی از یک رژیم غذایی متعادل، اهمیت زیادی دارد:
آجیل: در میان آجیل ها، گردوی برزیلی مقادير قابل توجهي سلنيوم دارد. مطالعات انجام شده در سال ۲۰۰۵، در دانشگاه كاروليناي شمالي، نشان داد خطر ابتلا به آرتريت در كساني كه ميزان سلنيوم مصرفي آنان زياد بود، در مقايسه با آن هايي كه كمتر از اين ماده دريافت كرده بودند، ۴۰درصد كمتر بود. كمبود سلنيوم، ممكن است در بروز آرتريت روماتوئيد موثر باشد. اين ماده معدني، به آنتي اكسيدان ها كمك مي كند تا راديكال هاي آزاد زيانبار را از بين ببرند.
زردچوبه: در میان ادویه به دلیل وجود کورکومین موجود در آن، مانند ایبوپروفن عمل می کند و خاصیت ضد التهابی دارد.
ماهی سالمون: ماهي هاي روغني (مثل سالمون و ساردين) يا هر ماده غذايي حاوي امگا ۳ مانند گردو، دانه سويا، بذر كتان، روغن كانولا و دانه كدو حلوايي توليد مواد شيميايي را كه التهاب را افزايش مي دهند، كم مي كند. به علاوه آنزيم هايي را كه باعث بروز التهاب مي شوند مهار مي كند. ماهي هاي روغني علاوه بر امگا۳ حاوي ويتامين دی هم هستند كه از تورم و درد مفاصل جلوگيري مي کند.
کدو تنبل: سرشار از ویتامین های آ و ث، آنتی اکسیدان ها، پتاسیم و املاح معدنی دیگری مانند آهن است. آنتی اکسیدان های موجود در کدو تنبل با تورم که خود عامل تشدید کننده آرتریت است، مبارزه می کند.
سیب: یک میوه غنی از فیبر است که خوردن آن منجر به احساس سیری طولانی مدت و جلوگیری از افزایش وزن می شود.
سیب زمینی شیرین: توصیه می شود که در برنامه غذایی تان به رنگ ها بیشتر توجه کنید. به دلیل این که رنگ میوه ها و سبزیجات ناشی از مواد مغذی به نام فلاونوئیدها و کاروتنوئیدها است، این مواد مغذی آنتی اکسیدان های قدرتمندی هستند. آنتی اکسیدان ها ترکیبات مهمی در رژیم غذایی هستند که با التهاب می جنگند. ویتامین ث یکی دیگر از آنتی اکسیدان های مهمی است که در بسیاری از میوه ها و سبزیجات یافت می شود. میوه ها و سبزیجات غنی از آنتی اکسیدان ها عبارتند از؛ بلوبری، سیب زمینی شیرین، هویج، گوجه فرنگی، فلفل دلمه ای، پرتقال، بروکلی و طالبی.
کلم پیچ: مانند سایر سبزیجات تیره رنگ، غنی از آنتی اکسیدان ها با خاصیت ضد التهابی و ویتامین های کا و ث است. کلم پیچ همچنین حاوی فیبر بالا برای احساس سیری طولانی مدت است.
منبع: آوای سلامت