آب مایع حیات است؛ بیش از 70 درصد وزن یک انسان بالغ از آب تشکیل شده است؛ همین موضوع نشان دهنده اهمیت بالای مصرف آب است. بدن انسان در مواجه با کمبود آب واکنش های مختلفی را از خود نشان خواهد داد که البته این امر بسیار مضر بوده و سبب ایجاد برخی اختلالات جدی در سلامت انسان می شود. در ادامه به محاسبه میزان آب مورد نیاز هر فرد در طول روز خواهیم پرداخت. با دکتر سلام همراه باشید.
خیلی از ما به اندازه کافی آب نمینوشیم هر چند شاید بدانیم که میزان آب بدن انسان برای نجات و ادامه حیات بستگی به میزان رطوبت و آب دریافتی دارد. شاید به همین دلیل است که آب را گاهی اکسیر زندگی مینامند.
آب 60 درصد بدن را تشکیل میدهد و هر ارگان، سلول و بافتی در بدن بسته به میزان آبی که دارد کاکرد خود را به شکل مناسب یا نامناسب انجام میدهد. نوشیدن آب کافی دمای بدن را نرمال نگه میدارد و کمک میکند تا باکتریهای از طریق ادرار دفع شوند. همچنین کمک میکند تا مواد مغذی به سلولها منتقل شوند.
با این حال هر روز بخشی از آب بدن به دلیل تنفس،عرق کردن و ادرار از دست میرود. در همین راستا بسیار مهم است که آب کافی دوباره جایگزین شود.
بارها شنیدهایم که باید روزانه 8 لیوان آب بنوشیم و این توصیه به یک عرف تبدیل شده حال اینکه اساس آن بر پایه اطلاعات جامع علمی نیست و پزشکان میگویند میزان آب مورد نیاز در بدن آفراد مختلف، متفاوت است.
بر همین اساس پزشکان میگویند میزان آب مورد نیاز هر فرد بر اساس فاکتورهایی همچون جنسیت، مقدار فعالیت، سن، وزن و زمانیکه بیرون از خانه میگذارند متغیر است.
بر اساس اطلاعات آکادمی ملی علوم، مهندسی و پزشکی امریکا، میزان آب مناسب برای بیشتر آقایان 15.5 لیوان یا معادل 3.7 لیتر تعریف میشود در حالیکه این رقم به طور کلی برای خانمها به 11.5 لیوان یا معادل 2.7 لیتر کاهش پیدا میکند.
منبع: خبر آنلاین