اگر کفشی که می پوشید طوری طراحی شده باشد که در داخل آن امکان انتقال جریان هوا نباشد. آن موقع داخل کفش همیشه مرطوب خواهد ماند که کفش را تبدیل به محیطی مناسب برای شیوع انواع بیماری های می کند. در این مقاله از دکتر سلام به خطر افتادن سلامت پاها با پوشیدن کفش بدون جوراب پرداخته ایم. با ما همراه شوید.
این عادت نادرست میتواند باعث بروز مشکلات و عوارض بسیاری جدی برای پاها به خصوص در آقایان شود. گاهی اوقات که بدون جوراب کفش میپوشیم، احساس گناه میکنیم و حس خوبی نداریم. اما آن دسته از افرادی که این کار برایشان تبدیل به یک عادت شده است بیشتر در معرض بیماریهای مختلف پوستی مثل مشکلات قارچی و عفونی قرار دارند. با توجه به میزان تعریق پا ممکن است رطوبت آنها به مقدار بالایی افزایش یابد و این موضوع میتواند منجر به ایجاد بیماریهای عفونی و قارچی شود. به طور میانگین پاها روزانه نصف پیمانه عرق میکنند و این در حالی است که اگر جوراب نپوشید این میزان عرق تماما وارد کفش میشود و بوسیله جوراب جذب نمیشود.
از آنجایی که این موضوع خاص هنوز در مراحل اولیه آزمایش است، راه بسیار زیادی تا نتیجهگیری کامل و درست و عوارض ناشی از آن در پیش رو است. اما کاملا واضح است ترکیبی از تعریق زیاد، استفاده از محصولات نامناسب و جوراب نپوشیدن همه با هم میتوانند محیطی مناسب برای رشد و ایجاد قارچهای عفونی ایجاد کنند که میتوانند نه تنها باعث ایجاد بوی نامطبوع پاها شوند، بلکه میتوانند دردناک هم باشند. بسیاری از کفشهایی که امروزه در بازار و مغازهها موجود هستند ممکن است به ظاهر رویه چرمی داشته باشند اما مواد درون آنها مرکب از مواد مصنوعی نه چندان مرغوب باشد که برای تنفس و سلامت پاها مضر هستند. اگر داخل کفشها طوری طراحی شده باشد که امکان جریان هوا در آنها وجود نداشته باشد محیط داخل کفش دائما مرطوب باقی میماند و راه خروج گرما و باکتریهای درون آن بسته میشود و در نتیجه یک بستر کاملا مناسب برای شیوع انواع بیماریها ایجاد میشود. از طرف دیگر پوشیدن کفشهای پنجه باریک و نوک تیز میتواند منجر به مشکلات استخوانی، تغییر شکل انگشتان پا و پاشنه پا هم بشود. پینه پا و فرو رفتن ناخن انگشتان پا در گوشت از جمله عوارض شایع ناشی از استفاده این گونه کفشها هستند.
اگر با تمامی موارد ذکر شده هنوز هم تمایل به پوشیدن کفش بدون جوراب دارید، پیشنهاد میکنیم چند توصیه ساده زیر را انجام دهید تا شانس ابتلا به بیماریهای پوستی را کاهش دهید:
– قبل از پوشیدن کفشهایتان از اسپریهای ضد عرق استفاده کنید.
– هر روز از یک جفت کفش استفاده نکنید.
– بگذارید کفشها برای ۴۸ ساعت خشک شوند.
– برای جذب رطوبت اضافه درون کفشها از چای کیسهای خشک استفاده کنید.
– اگر بدون جوراب کفش پوشیدید پاهایتان را بهطور منظم و صحیح بشویید.
– از پوشیدن کفشهایی که منجر به درد در پاهایتان میشود خودداری کنید.
منبع: سلامتیسم